Bonelli Burgers

Inte särskilt buono

1 2 5
Skriven av
Bonelli Burgers

Den lilla italienska burgarkedjan Bonelli Burgers öppnade sin första restaurang i Imola redan 2015, och har numera även spritt sig i Emilia Romagna-regionen till Modena och Bologna. Vi besökte deras restaurang i centrala Bologna, där vi möttes av en kort meny där det självklara valet var en enkel Cheese med 150 gram kött, cheddar, karamelliserad rödlök, sallad, tomat och burgardressing i ett egenbakat briochebröd. Den kostade 11,9 euro (140 kronor), och vi uppgraderade till en meny med pommes frites och en läsk för ytterligare 4,5 euro (50 kronor).

Vi serverades en rejält stor burgare i ett supermassivt briochebröd, som genomborrats av en lång pinne och dessutom brännmärkts med ägarnas ansikten. Köttpucken hade ingen nämnvärd grill- eller stekyta, och trots att det var lite rosa i mitten så var det tuggigt med ganska lite smak. Det stora, torra och ganska svala brödet tog verkligen över, och det mesta av smaken kom från deras söta burgardressing och den karamelliserade rödlöken som de hade gömt i mitten av burgaren. Salladen stack ut åt alla håll, men tomaten var i alla fall god. Även pommes fritesen hade en pinne i sig, men den kunde vi ändå använda som ett bestick. De var helt klart måltidens höjdpunkt, och den rejäla portionen var välfriterad med massor av potatissmak och gott om salt. De var även vikta och passade utmärkt med den medföljande ketchupen och majonnäsen. Vi uppskattade även de snygga bronsbrickorna som maten serverades på, då de gav måltiden en lite lyxig känsla.

Trots det snygga upplägget så lyckades inte Bonelli Burgers briljera särskilt mycket på oss. Vi vet att Italiens burgarscen håller på att utvecklas, men detta var tyvärr inte något större steg i rätt riktning.

In English

The small Italian burger chain Bonelli Burgers opened their first restaurant in Imola back in 2015, and have since spread across the Emilia-Romagna region to Modena and Bologna. We visited their restaurant in the centre of Bologna, where we were greeted by a short menu where the obvious choice was a simple Cheese with 150 grams of beef, cheddar, caramelised red onions, lettuce, tomato and burger sauce in a homemade brioche bun. It cost 11.9 EUR (13 USD), and we upgraded to a menu with fries and a soft drink for another 4.5 EUR (5 USD).

We received a very large burger in a massive brioche bun, pierced by a long skewer and branded with the owners’ faces. The beef patty had no real crust, and was chewy with very little flavour, despite being slightly pink in the middle. The large, dry and rather cool bun really took over, and most of the flavour came from their sweet burger sauce and the caramelised red onions they had hidden in the middle of the hamburger. The lettuce stuck out in all directions, but at least the tomato was tasty. Even the fries had a skewer in them, but we could at least use that one as cutlery. They were definitely the highlight of the meal, and the hefty portion was well-cooked with lots of potato flavour and plenty of salt. They were also folded and went well with the accompanying ketchup and mayo. We also appreciated the beautiful bronze trays on which the food was served, as they gave the meal a luxurious feel.

Despite the fancy presentation, Bonelli Burgers didn’t impress us much. We know that Italy’s burger scene is still developing, but unfortunately this wasn’t a big step in the right direction.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Bologna, Isola, Modena Italy

Mer information

Topplistor

Sociala medier