Aprilskämt: McEnnedy American Way Cheeseburger

En färdigpaketerad gourmetburgare

01 april 2016
Aprilskämt: McEnnedy American Way Cheeseburger

Det här var såklart 2016 års aprilskämt!

Man ska inte döma hunden efter håren, eller boken efter sitt omslag. Det skulle visa sig att man inte ska döma hamburgare efter sitt inköpsställe heller. Men mer om det senare.

Få saker slår en riktigt bra, enkel cheeseburgare. Och den färdigpaketerade cheeseburgaren från Mcennedy är verkligen enkel: bröd, kött och ost. En ärlig burgare utan såser eller picklade grönsaker som kan ta över och dölja eventuella brister. Brödet var klassiskt fluffigt hamburgerbröd med sesamfrön som höll ihop exemplariskt och omfamnade burgaren precis som den skulle.

Köttet var det som stack ut mest mot normen eftersom det visade sig vara fläskkött, snarare än det klassiska nötköttet. Den jämna stekytan och den mjuka konsistensen, nästan helt utan tuggmotstånd, var dock en oväntat sympatisk bekantskap. Det svagaste kortet visade sig vara osten, som inte smälte ordentligt. Men som helhet gifte sig alla delar utmärkt och bjöd på en spännande upplevelse. Och det till ett oslagbart lågt pris!

Så vad var det där med inköpsställe? Mcennedys burgare säljs uteslutande via sin samarbetspartner Lidl, så nästa gång du längtar efter bröd, kött och ost i symbios är det dit du ska styra dina steg, hur otroligt det än låter.

Topplistor

Sociala medier