Pressmeddelande: Stockholm Burger Fest 2019

Stockholms första burgarfestival återvänder för fjärde året i rad!

09 maj 2019
Pressmeddelande: Stockholm Burger Fest 2019

För omedelbar publicering
Stockholm Burger Fest 2019 – Europas största hamburgerfestival bjuder in till tre dagar av total burgarkärlek!


Stockholm, 8 maj 2019
 – Stockholms första burgarfestival återvänder för fjärde året i rad!

Stockholm Burger Fest återvänder den 24–26 maj för tre dagars total burgarkärlek från fredag till söndag. Festivalen anordnas på Smålandstorget utanför restaurangen Barrels City, ett stenkast ifrån Kungsträdgården, NK och Mood-gallerian. Där serverar Burgerdudes och Barrels Burgers & Beer hantverksburgare i världsklass till hungriga besökare, tillsammans med tre gäster. Årets inbjudna restauranger är Bleecker från London, Gasoline Grill från Köpenhamn och Brisket & Friends från Stockholm. Festivalens huvudsponsor är den mexikanska läsktillverkaren Jarritos.

Vi reser världen över i jakt på världens bästa burgare, och vi har recenserat fler än 350 hamburgare från över 50 länder. I år erbjuder vi fyra fantastiska burgare som inte går att äta någon annanstans i Sverige. Gasoline Grill är Danmarks bästa burgarrestaurang och vi rankar Bleecker som fyra i världen. Brisket & Friends prisbelönta barbecue har verkligen tagit Stockholm med storm, och är en given gäst på årets festival”, säger Toby Lee, Chefredaktör på Burgerdudes.se.

Bleecker har tre restauranger i London och är en återvändande favorit från förra året. Deras ”Cheeseburger” är gjord på hängmörat kött, american cheese och Bleeckers klassiska burgarsås. De är rankade som fyra i världen av Burgerdudes.

Gasoline Grill har fem restauranger i Köpenhamn och har utsetts som ett av världens bästa burgarhak av både Bloomberg och Burgerdudes. Deras ”Cheeseburger” är ekologisk och innehåller kött, bröd, cheddar, rödlök och en ljuvlig Gasoline-dressing.

Brisket & Friends
är ett smokehouse med två restauranger i Stockholm, som även vann Gulddraken förra året. De serverar en ”Chopped Brisket Burger” med prisbelönt hackad brisket, en syrligt het redslaw och en aioli med rökt vitlök.

Burgerdudes X Barrels serverar ”The Burgerdude: Festival Edition”, en tweakad festivalversion av deras framgångsrika kampanjburgare, med svenskt nötkött, ekologisk burgarcheddar, avokado- och baconmajonnäs samt inlagd röd chili.

”Vi är otroligt stolta över att erbjuda en autentisk upplevelse med samma höga kvalitet som i Bleeckers och Gasoline Grills restauranger i England och Danmark, eftersom de fraktar hit alla sina ingredienser i kylbilar. Festivalen är vår kärleksförklaring till burgarscenen i Sverige, och kommer att bli årets största burgarhändelse”, fortsätter Toby Lee.

Festivalen är öppen för besökare i alla åldrar. Inträdet är gratis, och de lite mindre burgarna säljs till låga priser. Det kommer även att finnas veganska och glutenfria alternativ samt hantverksglass från Stikki Nikki. Stigbergets bryggeri kommer dessutom att servera en särskilt framtagen festivalöl till besökare som har fyllt 18 år. Utöver de fördubblade öppettiderna så kommer det även att finnas fler biljettkassor, så att ännu fler besökare ska få njuta av burgarna i år.

Öppettiderna är fredag 24 maj mellan 12–23, lördag 25 maj mellan 12–23 och söndag 26 maj mellan 12–20.

Pressmaterial och information om Stockholm Burger Fest 2019 publiceras löpande på www.stockholmburgerfest.se samt i Facebook-evenemanget på http://tiny.cc/sbf19.

Om Stockholm Burger Fest
Stockholm Burger Fest är Europas största burgarfestival, och har anordnats årligen sedan 2016 med tusentals besökare varje år. Den första festivalen gick av stapeln vid Hornstulls Strand, men sedan 2017 hålls den på Smålandstorget i centrala Stockholm utanför Barrels Burgers & Beers restaurang i City. Nytt för 2019 är att festivalen pågår i hela tre dagar, med två internationella gäster och två Stockholmsrestauranger. Alla fyra festivalburgare är exklusiva för Stockholm Burger Fest. Festivalens huvudsponsor är den mexikanska läsktillverkaren Jarritos.

Om Burgerdudes.se
Burgerdudes.se är världens största burgarsajt, som drivs av fem burgarälskare som reser världen över i jakt på den perfekta hamburgaren. Sedan 2014 har Burgerdudes recenserat 350 burgarrestauranger från 50+ länder. Burgerdudes når 50 000 följare dagligen via sociala medier, och har anordnat Stockholm Burger Fest sedan 2016.

Om Barrels Burgers & Beer
Barrels Burgers & Beer är en hamburgerrestaurang och ölbar. De öppnade sin första restaurang för drygt fyra år sedan, och finns nu på tre platser i Stockholm: City, Gamla Stan och Södermalm. Deras prisbelönta hantverksburgare görs på 100 % svenskt kött. Barrels har varit medarrangörer av Stockholm Burger Fest sedan 2017.

Kontaktinformation:
För ytterligare information, material eller förfrågningar om Stockholm Burger Fest eller Burgerdudes.se, kontakta:
Toby Lee, Chefredaktör för Burgerdudes.se
0707-48 42 42
toby@burgerdudes.se

Topplistor

Sociala medier