
Down South Deli i Oslo är en systerrestaurang till BBQ-restaurangen Way Down South som öppnade redan 2016. Denna restaurang hade en enkel och cool inredning, som fortfarande var välkomnande. Den korta och koncisa menyn bjöd på burgare med både kött och friterad kyckling, och vi beställde båda varianterna. Vi beställde en dubbel Smash Burger med cheddar, bacon-löksylt, pickles, aioli och deras WDS-sås för 239 NOK (225 kronor) och även en Birdsmans Burger med friterad kyckling i Nashville Hot Chicken-stil, cheddar, coleslaw, picklad rödlök, aioli, ranch-tzatziki och deras DSD-sås för 229 NOK (215 kronor). Till detta tog vi en portion pommes frites med en tillhörande aioli-dipp för 69 NOK (65 kronor).
Burgarna serverades på fina små assietter och såg riktigt trevliga ut. Köttet hade en rejäl stekyta och var både saftigt och välkryddat, med en tydlig sälta och lätt pepparton. Osten var dessutom välsmält och bidrog med krämighet. Sesambrödet var riktigt snyggt och inbjudande, men borde ha rostats mer ordentligt på insidan då hälen blev ganska uppblött av alla såser och safter. WDS-såsen bidrog med en lätt syra, medan bacon-löksylten tillförde både sötma och rökighet. Men aiolin kom inte till sin rätt med alla andra såser, och kändes överflödig. Vi gillade smaken och texturen från deras egenskurna picklesen, och hade hoppats på lite mer krispighet överlag då hela burgaren var lite för mjuk överlag. Kycklingburgaren var riktigt god, och den friterade kycklingen hade en krispig yta och saftigt inre, där övriga ingredienser verkligen fick komma till sin rätt. Nashville-kryddblandningen gav den en tydlig hetta som kompletterade smakbilden utan att ta över. Pommes fritesen var härligt krispiga, och här fungerade aiolin mycket bättre.
Down South Deli serverar en av de bättre smashburgarna vi har ätit i Oslo, och vi kan också varmt rekommendera deras friterade kyckling. Ta gärna en av varje som vi gjorde, så blir du garanterat nöjd!
In English
Down South Deli in Oslo is a sister restaurant to the BBQ restaurant Way Down South, which opened back in 2016. The restaurant has a simple and cool interior, while still being welcoming. The short and concise menu featured burgers with beef or fried chicken, and we went for one of each. We ordered a double Smash Burger with cheddar, bacon onion jam, pickles, aioli and their WDS sauce for 239 NOK (23 USD), and also a Birdsmans Burger with Nashville Hot Chicken-style fried chicken, cheddar, coleslaw, pickled red onions, aioli, ranch tzatziki and their DSD sauce for 229 NOK (22 USD). We also ordered a portion of French fries with aioli dip for 69 NOK (6.5 USD).
Our burgers arrived on little plates and looked really good. The patties had a nice crust and were both juicy and well-seasoned, with a distinct saltiness and a hint of pepper. The cheese was also nicely melted and added creaminess. The sesame bread was really appealing, but should have been toasted more thoroughly on the inside, as the heel became quite soggy from all the sauces and juices. The WDS sauce added a slight acidity, while the bacon and onion jam contributed with both sweetness and smokiness. However, the aioli didn’t come into its own with all the other sauces and felt unnecessary. We liked the taste and texture of their homemade pickles, though we would have liked a little more crispness overall, as the whole burger was a bit soft. The chicken burger was delicious, and the fried chicken had a crispy crust and juicy interior, allowing the other ingredients to really shine. The Nashville spice mix gave it a distinct heat that complemented the flavour without overpowering it. The french fries were excellent, and here the aioli made much more sense.
Down South Deli serve one of the best smash burgers we’ve had in Oslo, and we can also highly recommend their fried chicken. Try one of each like we did, and you’re guaranteed to be satisfied!