
Jønk är en burgarkedja med åtta restauranger i Oslo, och vi besökte deras enhet i Grønland. Menyn. Menyn bestod av åtta olika burgare med nötkött, och vi beställde två av dem. Det blev en Cheese Burger med cheddar, lök, pickles, ketchup och senap för 140 NOK (130 kronor) samt en Hot Mama med cheddar, färska jalapeños, sallad, picklad rödlök och en krämig dressing, för 160 NOK (150 kronor). Till detta beställde vi även en portion pommes frites för 48 NOK (45 kronor).
Burgarna serverades snabbt på en liten bricka och kom som dubbelburgare, med två 70-gramspuckar. Köttpuckarna var väldigt tunnsmashade och förvånansvärt saftigt, men de saknade en ordentlig stekyta och smakade inte heller särskilt mycket. Vi hade hoppats på mycket bättre crust, och gärna lite större köttpuckar än vad vi fick. Brödet var gott med en fint rostad insida och vi gillade att osten var välsmält och bidrog med en hel del krämighet – även om det var något segt i konsistensen. Vår Cheese Burger var välbalanserad i smakerna och tickade av de flesta boxarna, men varken picklesen eller löken bidrog med särskilt mycket textur och vi hade önskat lite mer crunch. Hot Mama hade faktiskt betydligt bättre balans, där den färska jalapeñon och den picklade rödlöken bidrog med fräschör och lite hetta. Pommes fritesen var krispiga och kryddade med en smakrik pommeskrydda, vilket vi uppskattade.
Jønk serverar stabila burgare runt om i Oslo, och om du är sugen på en riktigt tunt smashad burgare är de värda ett besök. Vi hoppas bara att stekytan är bättre nästa gång.
In English
Jønk is a burger chain with eight restaurants in Oslo, and we visited their outlet in Grønland. The menu. The menu consisted of eight different beef burgers, and we ordered two of them. We went for a Cheese Burger with cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard for 140 NOK (13 USD) and a Hot Mama with cheddar, fresh jalapeños, lettuce, pickled red onions and a creamy dressing for 160 NOK (15 USD). We also ordered a portion of French fries for 48 NOK (4.5 USD).
Our burgers arrived quickly on a small tray and came as double burgers, with two 70-gram patties. The beef was very thinly smashed and surprisingly juicy, but it lacked a proper crust and didn’t have much flavour. We had hoped for a crispier texture and slightly larger patties. The bun was good with a nicely toasted inside, and we liked that the cheese was well melted and added a lot of creaminess – even though it was a bit chewy. Our Cheese Burger was well balanced in flavour and ticked most of the boxes, but neither the pickles nor the onions added much texture, and we would have liked a little more crunch here as well. The Hot Mama actually had a much better balance, with the fresh jalapeños and pickled red onions adding crispiness and a little heat. The fries were well-cooked and had a tasty seasoning, which we appreciated.
Jønk serve decent burgers all over Oslo, and if you’re craving a really thin, smashed burger, they’re worth a visit. We just hope the crust is better next time.