Butta Burger

Dippen gör skillnaden

1 3 5
Skriven av
Foto: Beef & Onion från Butta Burger.

Butta Burger har två restauranger i Edinburgh och stoltserar med en mångsidig meny som inkluderar hamburgare på nötkött, kyckling och veganska alternativ. Alla deras nötköttsburgare är gjorda av skotsk wagyu-biff och har kryddats med deras egen kryddblandning. Vårt val föll på den omtalade ”Beef & Onion” med en något tjockare köttpuck, samt friterad lök och rökt majonnäs, omfamnad av ett sesambröd för 11 GBP (145 kronor). Som ett extra smaklyft beställde vi även en skål med gravy för att doppa burgaren i, som kostade 1,5 GBP (20 kronor).

Vid första anblick såg vår hamburgaren något enkel ut, men vi gillade hur brödet såg ut och kändes, med sin mjuka och sesamtoppade krona. Vår första tugga bjöd på ett saftigt och smakrikt kött, vars stekyta höll godkänd standard. Tyvärr så var det något kompakt i konsistensen, och den utlovade signaturkryddningen kändes inte särskilt unik. Det välrostade brödet smakade gott, men vi hade hoppats att det skulle vara lite fluffigare än vad det var. Den rostade löken tillförde en trevlig crunch, och den rökiga majonnäsen gav en uppskattad twist till denna klassiker med de tydliga röktonerna. Vi hade dock gärna sett lite ost och kanske några pickles för att harmonin i smakerna, men vi blev åtminstone glada över den himmelska gravyn som vi använde som en dipp till hamburgaren – resultatet var en smakexplosion som verkligen inte får missas!

Butta Burger serverar en helt klart godkänd och prisvärd burgare utan några större brister, men som inte riktigt lyfte utan dippsåsen. Med lite bättre balans i smakerna så hade detta kunnat bli något riktigt imponerande, men detta var långt ifrån den bästa burgaren vi har ätit i Skottland.

In English

Butta Burger have two restaurants in Edinburgh and boast a diverse hamburger menu that includes beef, chicken and vegan options. All their beef burgers are made from Scottish wagyu beef and have been seasoned with their signature spice blend. We opted for the infamous ’Beef & Onion’ with a slightly thicker patty, as well as fried onions and smoked mayonnaise, encased in a sesame bun for 11 GBP (14 USD). For an extra flavour boost, we also ordered a bowl of gravy to dip the burger in, which cost 1.5 GBP (2 USD).

At first glance, our burger looked a little plain, but we liked the look and feel of the bun, with its soft, sesame-coated crown. Our first bite revealed a juicy and flavourful patty, with a decent crust. Unfortunately, its texture was a bit dense, and the promised signature seasoning didn’t feel particularly unique. The well-toasted bun was tasty, but we had hoped that it would have been a little fluffier than it was. The fried onions added a nice crunch, and the smoky mayonnaise added an appreciated twist to this classic with its distinct smoky notes. However, we would have liked to see some cheese and perhaps some pickles to harmonise the flavours. But at least we were delighted with the heavenly gravy that we used as a dip for the burger – the result was a flavour explosion that really shouldn’t be missed!

Butta Burger serve a clearly acceptable and affordable burger without any major flaws, but it didn’t really take off without the dipping gravy. With a little better balance in the flavours, this could have been something really impressive, but this is far from the best burger we’ve had in Scotland.

Adress

137 George Street & 8 Lister Square, Edinburgh Scotland

Mer information

Topplistor

Sociala medier