Burger House Bros

This ain't it, bro

1 2 5
Skriven av
Foto: Double Smashed Oklahoma från Burger House Bros.

När vi besökte Belgrad under 2015 fick vi tips om Burger House Bros, som då var det populäraste burgarhaket i landet. Då tyckte vi inte riktigt att de levde upp till förväntningarna, så när vi återvände till Serbiens huvudstad nio år senare så var vi spända på att se om de utvecklats något och hängt med i svängarna.

Menyn var sparsam med endast fyra olika köttburgare att välja mellan. Denna gång valde vi två olika burgare: en BH Bros Cheeseburger med en köttpuck på 180 gram, ost, lök, sallad, inlagd gurka samt deras egen sås med egenlagade pommes frites för 1255 RSD (120 kronor) och en Double Smashed Oklahoma med två 60-gramsköttpuckar där löken smashats in i köttet och ost och vanliga pommes frites för 995 RSD (95 kronor). Våra burgare såg verkligen olika ut, och pommes fritesen skiljde sig också åt markant. Cheeseburgaren smakade lite som en Big Mac, men i en tjockpucksvariant. Vi fick dock broskbitar flera gånger i köttet, vilket drog ner upplevelsen avsevärt. Brödet var fluffigt men smuligt och påminde ganska mycket om en fralla. Det hade dessutom mått bättre av att rostas mer. Oklahoma-burgaren var avsevärt mycket mer kompakt än den andra burgaren på grund av hur löken hanterats och bristen på andra ingredienser, och den hade definitivt behövt mer ost för att få mer smak och textur. Nu smakade den mest lök. Båda burgarna hade också mått bättre om de kryddats med mer salt och peppar. Båda typerna av pommes frites var välfriterade och goda, även om de hemgjorda smakade lite mer potatis och var trevligare.

Vi ser att Burger House Bros har utvecklats sedan vi senast var där, men samtidigt har burgarkulturen världen över utvecklats. Trots framstegen så räcker detta inte för att höja deras betyg.

In English

When we visited Belgrade in 2015, Burger House Bros was recommended to us as the most popular burger joint in the country at the time. Back then, we didn’t think they quite lived up to expectations, so when we returned to the Serbian capital nine years later, we were keen to see if they’d evolved and kept up with the times.

Their menu was limited, with only four different beef burgers to choose from. This time we ordered two different burgers: a BH Bros Cheeseburger with a 180 gram beef patty, cheese, onions, lettuce, pickles and their own sauce with homemade fries for 1255 RSD (11.5 USD) and a Double Smashed Oklahoma with two 60 gram beef patties with onions smashed into the meat and cheese and regular fries for 995 RSD (9 USD). Our burgers looked really different, and the fries were also very different. The cheeseburger tasted a bit like a Big Mac, but with one thick patty. However, we got pieces of gristle several times in the patty, which dragged down the experience significantly. The bun was fluffy but crumbly and was quite reminiscent of a breakfast roll. It would also have benefited from being toasted more. The Oklahoma burger was considerably more dense than the other burger due to the way the onions were handled and the lack of other ingredients, and it definitely needed more cheese to add flavour and texture. Now it tasted mostly of onion. Both burgers would also have been better with more salt and pepper. Both types of fries were well fried and tasty, although the homemade ones tasted a little more potato and were more enjoyable.

We can see that Burger House Bros has evolved since we were last there, but at the same time, burger culture worldwide has evolved. Despite their progress, their endeavours simply aren’t enough for us to give them a higher grade.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Belgrade, Novi Sad Serbia

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering juli 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Burger House Bros och anser att de ska behålla betyget 2/5.

Recension från 10 augusti 2015

Recension skriven av Marcus Sjöström

Burger House är förmodligen Belgrads populäraste burgarhak och lovorden på internet är många. Vi var försiktigt skeptiska inför vårt besök, men i en stad där mycket kretsar kring pljeskavica och ćevapčići finns det ju ändå en viss potential.

Burgaren kommer i två storlekar – tre om du inkluderar sliders. Grunden är tomat, lök, sallad, inlagd gurka samt deras egen sås. Sedan kan du även beställa extra tillbehör såsom ost, bacon, jalapeños och en handfull olika såser. Hittills såg allt bra ut. Vi beställde en standardburgare med ost, tog en tugga och … kände besvikelsen.

Själva köttet var i princip som pljeskavica, vilket innebär att det var finmalt, kryddat och ganska hårt stekt. Brödet, den näst viktigaste beståndsdelen, var torrt och för stort och gjorde burgaren svåräten. Själva smaken var helt okej, men det var en tuggig och tråkig upplevelse som helhet. I en stad som tycks sakna exceptionella burgare kan det vara värt ett besök, men håll i så fall förväntningarna på rätt nivå.

Burger House serves one of Belgrade’s most popular burgers. You order them as standard, large or as sliders and you can add extras such as bacon, cheese or jalapeños. The taste is ok, but it’s more of a pljeskavica sandwich than a burger with its dense and thoroughly seasoned well-done patty. The large dry bread subtracted further from the experience. It holds up nice to it’s competitors, but in a bigger picture it’s mostly boring.

Topplistor

Sociala medier