Rico Burguer

Festivalkänslan uteblir

1 2 5
Skriven av
Foto: Trufada från Rico Burguer.

Rico Burguer är en liten burgarkedja från Almería i södra Spanien, och vi fick chansen att testa deras burgare på burgarfestivalen The Champions Burger i Barcelona. Deras festivalburgare Trufada innehöll rökt bacon, en äggulesås, tryffelmajonnäs och parmesanflarn, och kostade 12,50 euro (140 kronor).

Själva burgaren var en mäktig skapelse som låg bra i handen, och vi kunde genast se att proportionerna mellan kött och bröd var helt korrekta. Men innan vi började äta kände vi oss ganska oroliga över att köttet såg så formpressat ut, och tyvärr bekräftades våra farhågor direkt. Köttet kändes mycket tuggigt och kompakt, vilket var en stor besvikelse när vi jämförde dem med de andra burgarställena vi har provat i Spanien som verkligen lyckats med just köttet. För själva köttsmaken fanns ändå där, med sina djupa hängmörade toner. Vi hade gärna sett att det stått pall mot parmesanen och tryffeln lite mer. Det rökta baconet var i alla fall smakrikt och bidrog med en härlig sälta. Brödet såg vid första anblick fluffigt och härligt ut, men var tyvärr mycket torrare än förväntat. Smakbilden i sin helhet kändes faktiskt lite märklig för en burgare.

Festivalburgaren från Rico Burger var ganska märklig, och deras intressanta idéer föll tyvärr platt. Vi är alltid öppna för nya idéer och smakprofiler, men i det här fallet saknades tillräckligt med fingertoppskänsla för att det skulle fungera helt harmoniskt. Nu kom den dominerande smaken från parmesanflarnen, vilket skapade en smak vi vanligtvis inte förknippar med hamburgare. Och det blev tyvärr tydligt att de inte lyckades nå ända fram i slutändan.

In English

Rico Burguer is a small burger chain from Almería in southern Spain, and we had the chance to try their burgers at The Champions Burger festival in Barcelona. Their Trufada festival burger featured smoked bacon, an egg yolk sauce, truffle mayo and parmesan flakes, and cost 12.50 EUR (13.5 USD).

The burger itself was a mighty creation that felt good in our hands, and we could see immediately that the proportions of meat and bread were just right. But before we started eating, we were quite worried that the meat looked very pre-formed, and unfortunately our fears were confirmed immediately. The meat felt very chewy and dense, which was a big disappointment when we compared them to the other burger places we have tried in Spain that really succeed with the meat. The actual beef flavour was still there though, with its deep dry-aged notes. We would just have loved to see it stand up to the parmesan and truffle a little more. At least the smoked bacon was flavourful and contributed a lovely saltiness. The bun looked fluffy and lovely at first glance, but was unfortunately much drier than we’d expected. The overall flavour profile actually felt a bit strange for a burger.

The festival burger from Rico Burger was a bit peculiar, and their interesting ideas unfortunately fell flat. We are always open to new ideas and flavour profiles, but in this case there was not enough attention to detail to make it work harmoniously. Now the dominant flavour came from the parmesan flakes, creating a taste we don’t usually associate with burgers. And sadly, it became clear that they didn’t quite succeed at the end of the day.

Adress

Avda. Las Negras, 6 & Av. Constitución, 51, Almería Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier