Asado Burgers

Matig mackburgare

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 8 februari 2024
Foto: El Don från Asado Burgers.

Asado Burgers grundades 2017 av en tidigare medarbetare på den engelska burgarkedjan Patty & Bun efter att han flyttat till Bristol. Kort därefter beslutade han sig även för att öppna en filial i Barcelona. Asado Burgers hämtar inspiration från matlagning över en vedeldad asadogrill, och detta genomsyrar hela menyn. Vi hade turen att besöka dem när de deltog i hamburgerfestivalen The Champions Burger i Barcelona, där de serverade sin burgare El Don med hängmörat kött, lagrad cheddar, carne mechada ahumada (ett slags isärdraget kött) och rostad vitlöksmajonnäs. Priset denna burgare under på festivalen var 12,50 EUR (140 kronor).

Burgaren serverades i ett härligt gyllenbrunt bröd, och innehåll så pass mycket carne mechada att själva köttpucken knappt syntes. Den hängmörade köttpucken hade en underbart god, hängmörad smak, men var tyvärr lite överarbetat. Det snygga brödet var ganska matigt med ett lätt segt bett, vilket gjorde att det klarade av allt innehåll galant. Den lagrade cheddarosten hade en förvånansvärt krämig konsistens med en trevlig smak som tog mycket plats, och den rostade vitlöksmajonnäsen var god men försvann något i den väldigt tydliga BBQ-smaken från carne mechada-köttet. Överlag så hade vi gärna sett att den tagit mindre plats, då den fick en lite för framträdande roll i hamburgaren.

Vår burgare från Asado Burgers hade nog passat ännu bättre som en matigt dekadent BBQ-macka, och då hade vi nog varit helt sålda. Nu blev det mer av en stuntburgare som visserligen var god, men som ändå var lite för obalanserad för att leva upp till sin fulla potential.

In English

Asado Burgers was founded by a former employee of the English burger chain Patty & Bun after he moved to Bristol in 2017. Shortly afterwards, he also decided to open a branch in Barcelona. Asado Burgers takes inspiration from cooking over a wood-fired asado grill, and this is reflected throughout the menu. We were lucky enough to visit them when they participated in The Champions Burger festival in Barcelona, where they served their El Don burger with dry-aged beef, aged cheddar, carne mechada ahumada (a kind of pulled meat) and a roasted garlic mayo. The festival price for this burger 12.5 EUR (13.5 USD).

Our burger was served in a lovely golden brown bun, and contained so much carne mechada that the actual beef patty was barely visible. The dry-aged patty had a wonderfully deep beef flavour, but was unfortunately a bit overworked. The stylish bun was quite sturdy with a slightly chewy bite, which helped it handle all of its contents well. The aged cheddar had a surprisingly creamy texture with a pleasant flavour that took up a lot of space, and the roasted garlic mayo was tasty but got a bit lost in the very distinct BBQ flavour from the carne mechada. Overall, we would have liked a bit less of the pulled meat, as it took a bit too much attention away from the rest of the burger.

Our hamburger from Asado Burgers would probably have been even better suited as a decadent BBQ sandwich, which truly would have blown us away. Now it became a bit of a stunt burger that, although tasty, was still a bit too unbalanced to live up to its full potential.

Adress

90 Colston St (Bristol) & Passatge de Lluís Pellicer, 12 (Barcelona), Barcelona, Bristol Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier