Asado Burgers

Köttig kärlek

1 4 5
Skriven av
Foto: El Don från Asado Burgers.

Asado Burgers grundades 2017 i Bristol av en tidigare anställd på den brittiska burgarkedjan Patty & Bun, och de öppnade kort därefter en filial i Barcelona. Vi testade faktiskt deras burgare för första gången på burgarfestivalen The Champions Burger i just Barcelona i slutet av 2023, och de var även närvarande när vi besökte den tyska upplagan av festivalen ett år senare i München. Precis som förra gången så beställde vi deras El Don-burgare, men denna gång hade den lite andra ingredienser – nämligen hängmörat kött, rökt ostsås, rökt pulled beef, picklad gurka och en Asado-Burger-Champion-sås. Priset för denna burgare på festivalen var 13,5 euro (150 kronor).

Vi möttes återigen av en maffig burgare i ett gyllene, fluffigt bröd. Brödet hade en ganska neutral smak, men det var både mjukt och tåligt och ett av de bästa bröden vi stötte på under festivalen. Stekytan på köttet var bra, och det märktes tydligt att de stekte köttet på en riktig grill. Förra gången tyckte vi att burgaren innehöll alldeles för mycket pulled beef, och de verkade ha tagit till sig kritiken för nu var burgaren mycket mer balanserad med väl avvägda proportioner. Vi hade dock önskat oss lite mer pickles för att bidra med mer syra, då de var riktigt goda och kompletterade de i övrigt tunga smakerna med en hel del fräschör. Vi uppskattade även de många olika texturerna i burgaren, från krämigheten i den rökta ostsåsen till den lätt krispiga rostade ytan på insidan av brödet.

Asado har med sina små justeringar steppat upp sin festivalburgare rejält, och nästa gång vi är i Barcelona eller Bristol så blir det garanterat ett besök på restaurangen för att utforska resten av deras meny.

In English

Asado Burgers were founded in 2017 in Bristol by a former employee of the British burger chain Patty & Bun, and they opened a branch in Barcelona shortly afterwards. We actually tried their burgers for the first time at The Champions Burger festival in Barcelona at the end of 2023, and they were also present when we visited the German edition of the festival a year later in Munich. Just like last time, we ordered their El Don burger, but this time it had slightly different ingredients – namely dry-aged beef, a smoked cheese sauce, smoked pulled beef, pickles and their Asado-Burger-Champion sauce. The festival price for this burger was 13.5 EUR (15 USD).

Once again, we were greeted by a generous burger in a golden, fluffy bun. The bun had a fairly neutral flavour, but it was both soft and sturdy and one of the best buns we found at the festival. The meat had a nice crust, , and it was clear that they cooked the meat on a real grill. The last time around they used too much pulled beef, and they seemed to have taken the criticism to heart because now the burger was much more balanced with well-measured proportions. However, we would have liked a little more pickles to contribute more acidity as they were really tasty and complemented the otherwise heavy flavours with a lot of freshness. We also appreciated the variety of textures in the burger, from the creaminess of the smoked cheese sauce to the slightly crispy toasted surface on the inside of the bun.

With a few tweaks, Asado have really stepped up their festival burger game, and the next time we’re in Barcelona or Bristol, we’ll be sure to visit one of their restaurants to explore the rest of their menu.

Adress

90 Colston St (Bristol) & Passatge de Lluís Pellicer, 12 (Barcelona), Barcelona, Bristol Spain

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering oktober 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Asado Burgers och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 3/5 till 4/5.

Recension från 18 januari 2024

Recension skriven av Selin Safer

18 januari 2024, Asado Burgers

Asado Burgers grundades 2017 av en tidigare medarbetare på den engelska burgarkedjan Patty & Bun efter att han flyttat till Bristol. Kort därefter beslutade han sig även för att öppna en filial i Barcelona. Asado Burgers hämtar inspiration från matlagning över en vedeldad asadogrill, och detta genomsyrar hela menyn. Vi hade turen att besöka dem när de deltog i hamburgerfestivalen The Champions Burger i Barcelona, där de serverade sin burgare El Don med hängmörat kött, lagrad cheddar, carne mechada ahumada (ett slags isärdraget kött) och rostad vitlöksmajonnäs. Priset denna burgare under på festivalen var 12,50 EUR (140 kronor).

Burgaren serverades i ett härligt gyllenbrunt bröd, och innehåll så pass mycket carne mechada att själva köttpucken knappt syntes. Den hängmörade köttpucken hade en underbart god, hängmörad smak, men var tyvärr lite överarbetat. Det snygga brödet var ganska matigt med ett lätt segt bett, vilket gjorde att det klarade av allt innehåll galant. Den lagrade cheddarosten hade en förvånansvärt krämig konsistens med en trevlig smak som tog mycket plats, och den rostade vitlöksmajonnäsen var god men försvann något i den väldigt tydliga BBQ-smaken från carne mechada-köttet. Överlag så hade vi gärna sett att den tagit mindre plats, då den fick en lite för framträdande roll i hamburgaren.

Vår burgare från Asado Burgers hade nog passat ännu bättre som en matigt dekadent BBQ-macka, och då hade vi nog varit helt sålda. Nu blev det mer av en stuntburgare som visserligen var god, men som ändå var lite för obalanserad för att leva upp till sin fulla potential.

Asado Burgers was founded by a former employee of the English burger chain Patty & Bun after he moved to Bristol in 2017. Shortly afterwards, he also decided to open a branch in Barcelona. Asado Burgers takes inspiration from cooking over a wood-fired asado grill, and this is reflected throughout the menu. We were lucky enough to visit them when they participated in The Champions Burger festival in Barcelona, where they served their El Don burger with dry-aged beef, aged cheddar, carne mechada ahumada (a kind of pulled meat) and a roasted garlic mayo. The festival price for this burger 12.5 EUR (13.5 USD).

Our burger was served in a lovely golden brown bun, and contained so much carne mechada that the actual beef patty was barely visible. The dry-aged patty had a wonderfully deep beef flavour, but was unfortunately a bit overworked. The stylish bun was quite sturdy with a slightly chewy bite, which helped it handle all of its contents well. The aged cheddar had a surprisingly creamy texture with a pleasant flavour that took up a lot of space, and the roasted garlic mayo was tasty but got a bit lost in the very distinct BBQ flavour from the carne mechada. Overall, we would have liked a bit less of the pulled meat, as it took a bit too much attention away from the rest of the burger.

Our hamburger from Asado Burgers would probably have been even better suited as a decadent BBQ sandwich, which truly would have blown us away. Now it became a bit of a stunt burger that, although tasty, was still a bit too unbalanced to live up to its full potential.

Topplistor

Sociala medier