Moflete By Joe Burger

Lätt att moffa

1 5 5
Skriven av
Uppdaterad 28 november 2023
Foto: Festivalburgaren Ryan Motais från Moflete By Joe Burger.

Joe Burgerchallenge är en av världens största burgarprofiler, och han är faktiskt en av få personer vi har träffat som har testat ungefär lika många burgare som vi. Naturligtvis blev vi mycket nyfikna när han öppnade sin alldeles egen restaurang Moflete By Joe Burger i Cuenca och nu även i Valencia, och vi fick äntligen chansen att testa deras burgare på den spanska festivalen The Champions Burger. Deras festivalburgare hade en 200-gramsköttpuck med 50 dagars hängmörat kött, rökt cheddarost, karamelliserad lök, baconsylt och gochujangsås för 12,5 EUR (135 kronor).

Burgaren var minst sagt massiv med både en rejäl tjock köttpuck och ett stort bröd som omslöt allting. Det första som verkligen stack ut var den otroligt hängmörade och rejält djupa köttsmaken som slog till direkt. Smaken hängde kvar långt efter varje tugga och gifte sig otroligt fint med de andra komponenterna. Brödet var mjukt och något sött, och lyckades hålla ihop allting förvånansvärt bra trots rejält med köttsafter och sås. Den tungkittlande gochujangsåsen skötte sin roll som smakbalanserare och lyfte köttsmaken samtidigt som den rundade av sötman från baconsylten och den karamelliserade löken på ett fint sätt. Burgaren hade dock tjänat ännu mer om de hade dragit ned på sötman något och vågat låta de djupa noterna framträda tydligare. Vi hade även velat se något som bröt av de mjuka texturerna, men detta var egentligen bara mindre justeringar i en spännande och utomordentlig burgarupplevelse.

Vi blev mycket imponerade av burgarna från Moflete By Joe Burger och den otroligt smakrika och saftiga köttblandningen de tagit fram. Detta är absolut en burgare som du bör testa som burgarälskare – särskilt om du uppskattar komplexa smaker med köttet i fokus.

In English

Joe Burgerchallenge is one of the world’s biggest burger profiles, and he’s actually one of the few people we’ve met who has tried about as many burgers as we have. Naturally, we were very curious when he opened his very own restaurant Moflete By Joe Burger in Cuenca and now in Valencia, and we finally got the chance to try their burger at the Spanish festival The Champions Burger. Their festival burger had a 200-gram patty with 50 days of dry-aged meat, smoked cheddar, caramelised onions, bacon jam and a gochujang sauce for 12.5 EUR (13.5 USD).

The burger was quite massive – with both a really thick beef patty and a large bun enclosing everything. The first thing that really stood out was the incredibly rich and deep beef flavour. The funky flavour lingered long after each bite and married incredibly well with the other components. The bun was soft and slightly sweet, and managed to hold everything together surprisingly well despite the generous amounts of meat juices and sauce. The tangy gochujang sauce did its job as a flavour balancer, lifting the beefiness while rounding out the sweetness of the bacon jam and caramelised onions nicely. The burger would have benefited even more if they had reduced the sweetness slightly and dared to let the deep notes stand out more. We would also have liked to see something that broke up the soft textures, but these were really just minor adjustments in an exciting and excellent burger experience.

We were very impressed with the burgers from Moflete By Joe Burger and the incredibly flavourful and juicy meat blend they created. This is definitely a burger that you should try as a burger lover – especially if you appreciate complex flavours that focus on the meat.

Adress

Av. de los Alfares, 50 (Cuenca) & Carrer del Poeta Antonino Chocomeli, 1B (Valencia), Cuenca, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier