BDP Burger

You Down With BDP?

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 26 oktober 2023
BDP Burger

BDP Burger ligger i Madrid, och vi besökte dem på burgarfestivalen The Champions Burger. De har faktiskt flera restauranger i den spanska huvudstaden, där de flesta av dem serverar klassiska burgare med tjockare köttpuckar. De har även ett smashburgarställe som heter BDP Smash. På festivalen ställde de upp med en simpel cheeseburgare i deras mer klassiska stil och hette Primigenia. Den innehöll en köttpuck på 180 gram som hängmörats i hela 60 dagar, samt två skivor cheddar, hackad lök, en picklerelish samt senap och ketchup, och kostade 12 EUR (140 kronor). Samma burgare finns även på deras restaurang, fast då även med rökt bacon.

Vi möttes av en ganska enkel burgare till utseendet, men redan vid första tuggan kände vi den rejält hängmörade smaken från köttet som var riktigt gott. Lite lösare textur och hårdare stekyta hade maximerat smakerna ytterligare, men detta var riktigt bra. Det smöriga briochebrödet bidrog med ytterligare en dimension, och det enda vi egentligen hade problem med var bristen på olika texturer. Picklesmaken var väldigt god, men i och med att det var en relish så blev den väldigt mjukt. Och samma sak gällde för den smakrika fast finhackade löken. Proportionerna mellan alla ingredienser var däremot riktigt bra, och såväl senap som ketchup fick precis lagom plats för att ge smak samtidigt som det lät det goda köttet ta en tydlig plats.

Vi blev glada över att BDP Burger vågade ställa upp med en spartansk cheeseburgare som verkligen lät alla ingredienser få ta sin plats, och vi hoppas bara på lite fler texturer nästa gång.

In English

BDP Burger have several restaurants in Madrid, and we visited them at the hamburger festival The Champions Burger. Most of their locations in the Spanish capital serve a classic thick beef patty, but they also have a smash burger restaurant called BDP Smash. At the festival, they served a simple cheeseburger in their more classic style called Primigenia. It contained a 180-gram patty with beef had been dry-aged for a full 60 days, as well as two slices of cheddar, chopped onions, a pickle relish plus mustard and ketchup, costing 12 EUR (12 USD). The same burger is also available at their restaurant, but then with smoked bacon.

Our burger looked very simple burger, but our first bite revealed a deep dry-aged flavour from the beef that was really good. A slightly looser texture and a deeper crust would have maximised the flavours further, but this was really good. The buttery brioche bun added another dimension, and the only thing we really had a problem with was the lack of different textures. The pickles tasted nice, but since it was a relish it became very soft. And the same thing applied to the tasty but chopped onions. However, the proportions of all the ingredients were really good, and both the mustard and ketchup were given just the right amount of space to add flavour while still allowing the meat to shine.

We were happy that BDP Burger dared to showcase their spartan cheeseburger that really let all the ingredients take up equal space, and we’re just hoping for some additional textures next time.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Madrid Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier