Circo

En salig cirkus

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 26 oktober 2023
Circo

Burgarkedjan Circo finns i flera städer runt om i Spanien. Tanken var att vi skulle besöka dem under vårt besök i Valencia, men då de hade stängt när vi var i staden så passade vi på att testa dem på den kringresande burgarfestivalen The Champions Burger. Vi beställde en La Aspirante för 12 EUR (140 kronor) med en 200-gramsköttpuck med 45 dagars hängmörad entrecôte, provoloneost, pulled pork, jalapeño-marmelad, grillad lök och en chimichurri-majonnäs, allt paketerat i ett briochebröd.

Brödet var rejält och riktigt stunsigt, med mycket smak och spänst. Köttet var också riktigt gott, och den djupt hängmörade tonen lyftes verkligen av den gedigna stekytan och den oblyga mängden salt och peppar. Överlag var det många smaker som samsades, främst från den dragontunga dressingen, den söta hettan från jalapeñomarmeladen och den grillade löken i mitten av burgaren som bidrog med en krämig textur som passade in riktigt väl. Burgaren innehöll även en massa pulled pork, vilket faktiskt lyfte smakbilden ytterligare. Det är alltid en balansgång när burgare innehåller väldigt många smakrika ingredienser, men i detta fall har Circo lyckats hitta en balans tack vare sin utmärka fingertoppskänsla.

Circo serverar klart intressanta smakkombinationer, och vi ser fram emot att besöka någon av deras riktiga restauranger i framtiden för att utforska menyn ytterligare!

In English

The small burger chain Circo have locations in several cities around Spain. The plan was to visit them during our visit to Valencia, but since they were closed when we were in the city, we took the opportunity to try them at the travelling burger festival The Champions Burger. We ordered a La Aspirante for 12 EUR with a 200-gram 45-day aged ribeye beef patty, provolone cheese, pulled pork, jalapeño jam, grilled onions and a chimichurri mayonnaise, all wrapped in a brioche bun.

The bun was substantial and really sturdy, with lots of flavour. The meat was also really good, and the deeply dry-aged beefiness was elevated by the great crust and large amounts of salt and pepper. Overall, there were a lot of flavours in the burger, mainly from the tarragon-heavy dressing, the sweet heat from the jalapeño jam and the grilled onion in the middle of the burger that contributed a creamy texture that fit in really well. The burger also contained a lot of pulled pork, which actually lifted the flavours even more. It is always a balancing act when burgers contain a lot of powerful ingredients, but in this case Circo managed to find a tactful balance.

Circo clearly know how to create interesting flavour combinations, and we look forward to visiting one of their real restaurants in the future to explore their menu further!

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Alicante, Elche, Murcia, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier