La Muralla

En för alla, Muralla för en

1 4 5
Skriven av
Foto: Pryngles's från La Muralla.

Den spanska burgarkedjan La Muralla har flera restauranger i Castellón strax norr om Valencia, närmare bestämt i Almenara, Vila-real och Vall d’Uixó. De har tidigare röstats fram som en av Spaniens bästa burgare, och försvarade sin titel på burgarfestivalen The Champions Burger i Barcelona med tävlingsburgaren Pryngles’s. Den innehöll en 180-gramsköttpuck med 45 dagars hängmörat kött, lagrad cheddar, bacon, shoe string-fries och ”Pryngles-sås” och kostade 12,50 euro (140 kronor) på festivalen.

Vår hamburgare såg rätt galen ut vid servering, med ett överdåd av toppings, ett chips instucket i kronan och ett generöst lager av parmesanpulver ovanpå allting. Redan innan första tuggan var vi helt kladdiga om händerna, och efter halva måltiden hade burgaren svårt att hålla ihop. Som tur var så var detta en riktig höjdare rent smakmässigt. Det mjuka hängmörade köttet bjöd på väldigt djupa köttsmaker och smälte nästan i munnen. Brödet var fluffigt med en generös stekyta på insidan och baconet var härligt krispigt med gott om sälta och rökighet. Pryngles-såsen var väldigt krämig och smakade tydligt av potatischips, och var faktiskt godare än väntat, men osten lade sig tyvärr som ett täcke över allt och gjorde den redan svårätna burgaren ännu mindre lättillgänglig. Övriga toppings, som shoe string-friesen och paresanpulvret, hade texturer och smaker som inte riktigt hade behövts.

La Muralla vann inte finalen, men de placerade sig på en hedersvärd andra plats på festivalen. Det var ganska mycket med den här burgaren som var toppklassigt, men det blev lite för mycket av det goda. Vi får hoppas att burgarna på ordinarie menyn är lite mer sansade, för vi är väldigt intresserade av att se vad de kan prestera i sina restauranger.

In English

The Spanish burger chain La Muralla has several restaurants in Castellón, just north of Valencia, in Almenara, Vila-real and Vall d’Uixó. Previously voted one of Spain’s best burgers, they defended their title at The Champions Burger festival in Barcelona with their Pryngles’s burger. It contained a 180-gram 45 day dry-aged beef patty, aged cheddar, bacon, shoe string fries and ’Pryngles sauce’ and cost 12.5 EUR (13.5 USD) at the festival.

Our burger looked pretty crazy upon arrival, with lots of toppings, a chip tucked into the top lid and a generous layer of parmesan powder on top of the crown. Even before our first bite, our hands were sticky, and halfway through the meal, our burger was barely holding together. Fortunately, the flavours were great. The soft, dry-aged meat offered very deep beef flavours and almost melted in our mouths. The bun was fluffy with a generous cooking surface on the inside and the bacon was wonderfully crispy with plenty of saltiness and smokiness. The Pryngles sauce was very creamy and had a distinct potato chip flavour, and was actually tastier than expected, but the cheese unfortunately covered everything and made the already hard-to-eat burger even more difficult to finish. Other toppings, such as the shoe string fries and paremsan powder, had textures and flavours that weren’t really necessary.

La Muralla didn’t win the final, but they placed an honourable second at the festival. There was quite a bit about this burger that was top-notch, but there was a little too much of everything. We hope that the burgers on their regular menu are a bit more balanced, because we are very interested to see what they can achieve in their restaurants.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier