Burgersson har serverat burgare sedan 2013, och har alltid haft ett gott rykte bland burgarfansen. Vi recenserade dem ursprungligen 2015, och gav dem då vårt högsta betyg. De finns i skrivande stund på tre platser i Göteborg, och denna gång besökte vi deras restaurang på Friggagatan.
Menyn innehåller en handfull olika hamburgare, plus vegetariska och ett veganskt alternativ. Vi beställde deras Classic med cheddarost, picklad gurka, silverlök, senap och ketchup för 120 kronor, samt pommes frites för ytterligare 39 kronor. Våra burgare såg snygga och omsorgsfullt konstruerade ut, men vi upptäckte mindre brister. Brödet var till exempel välrostat, men kändes tungt och kompakt och tog över för mycket smakmässigt. Köttet hade en snygg stekyta och en vacker rosa kärna, men var för försiktigt kryddat vilket medförde att smakerna inte riktigt kom fram. De dominanta smakerna i burgaren stod ketchupen, picklesen och brödet för, och helheten kändes inte balanserad. Våra pommes frites var däremot alldeles utmärkta; lagom friterade och med en tillfredställande krispighet och avvägd sälta.
Sett till helheten serverar Burgersson fortfarande en välgjord burgare, och de är helt klart ett säkert kort om du är sugen på burgare i Göteborg. Men utvecklingen har tagit några rejäla steg framåt de senaste fem åren, och vi anser kanske inte riktigt att de fortfarande tillhör toppskiktet i Sverige.
In English
Burgersson have served burgers since 2013, and have always had a great reputation among Swedish hamburger fans. We first reviewed them in 2015 and awarded them our highest grade. They now have three restaurants in Gothenburg, and we visited their Friggagatan location.
Their menu consists of a handful of different burgers, plus some vegetarian and one vegan. We ordered their Classic with cheddar, pickles, white onions, ketchup and mustard for 120 SEK (13.5 USD), plus an order of fries for 39 SEK (4.5 USD). Our burgers looked nice and well-made, but there were a few very noticable mistakes. For example, our bun was toasted, but had an overpowering flavour while being quite heavy and compact. The beef patty had a nice crust and was impressively pink in the middle, but was a bit underseasoned, leaving us a bit underwhelmed. Most of the flavours came from the ketchup, pickles and the bun, making it a bit unbalanced. The fries were a nice surprise at least, with a great crunch and seasoning.
Burgersson still serve a well-made burger, and are definitely a good choice if you want to eat a quality burger in Gothenburg. But the scene itself has taken impressive strides over the last 5 years, and they’re not really one of the best hamburger restaurants in Sweden any more.