Diné Burgers

Dinémang

1 4 5
Skriven av
Foto: Dubbel Chili Cheese från Diné Burgers.

Diné Burgers är en minikedja som i numera har sju restauranger i Helsingborg, Göteborg, Kungsbacka och Malmö. Vi har besökt dem flera gånger sedan första gången 2017, och den här gången valde vi en av deras centrala enheter i Göteborg. Vi kände oss genast som hemma i den mysiga lokalen och beställde deras dubbel Chili Cheese med två köttpuckar, cheddar, ostkräm och chilimajonnäs för 205 kronor samt en dubbel Cheese & Bacon med två köttpuckar, cheddar, bacon, silverlök, majonnäs, senap och ketchup för 214 kronor. I priset ingick även mixed fries och en tryffeldipp.

Burgarna serverades precis som tidigare på lätta metallfat tillsammans med deras välbekanta fluffiga bröd. Brödet var fantastiskt följsamt och väldigt smakrikt, men på gränsen till för mjukt. Hälen blev nämligen lite uppblött från det saftiga köttet, som hade en krispig stekyta med mjuk textur. Smaken sken verkligen igenom tack vare den generösa kryddningen. Båda burgarna var dessutom balanserade, särskilt Cheese & Bacon, som bjöd på en trevlig balans mellan sälta och syra. Vi hade dock inte saft nej till hårdare stekt bacon, och just bristen på struktur var faktiskt något vi märkte i båda burgarna. Lite fler texturskillnader hade verkligen lyft båda burgarna och gjort dem ännu mer intressanta. Deras mixed fries var riktigt trevliga som alltid, särskilt sötpotatisvarianten som var ordentligt friterade med ett härligt krisp.

Vi blev väldigt imponerade av Diné Burgers burgare, och tyckte att kvaliteten var mycket jämnare nu. Konceptet kändes både genomtänkt och väl utfört, och en frisk fläkt i en tid när många andra mindre burgarkedjor kämpar med att hålla kvaliteten uppe.

In English

Diné Burgers is a mini-chain that now has seven restaurants in Helsingborg, Gothenburg, Kungsbacka and Malmö. We have visited them several times since our first visit in 2017, and this time we chose one of their central locations in Gothenburg. We immediately felt at home in the cosy restaurant and ordered their double Chili Cheese with two beef patties, cheddar, cheese cream and chilli mayonnaise for 205 SEK (21 USD), as well as a double Cheese & Bacon with two beef patties, cheddar, bacon, white onions, mayo, ketchup and mustard for 214 SEK (22 USD). The price also included mixed fries and a truffle dip.

Just like in previous visits, our burger were served on light metal plates along with their familiar fluffy buns. The buns were wonderfully soft and very flavourful, but bordering on too soft. The bottom bun became a little soggy from the juicy patties, which had a crispy crust and soft texture. The flavour really came through thanks to the generous seasoning. Our burgers were well-balanced, especially the Cheese & Bacon, which offered a nice blend of saltiness and acidity. However, we wouldn’t have said no to crispier bacon, and the lack of texture was something that was obvious in both our burgers. A little more texture would have really elevated both our burgers and made them even more interesting. Their mixed fries were really nice as always, especially the sweet potato variety, which was properly cooked with a lovely crispiness.

We were very impressed with Diné Burgers, and thought the quality was much more consistent this time around. The concept felt both well thought out and well executed, and a breath of fresh air at a time when many other smaller burger chains are struggling to maintain quality.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Gothenburg, Helsingborg, Kungsbacka, Malmö Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering september 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Diné Burgers och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 3/5 till 4/5.

Uppdatering december 2021:
Vi har gjort flera återbesök på Diné Burgers och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 4/5 till 3/5.

Uppdatering november 2021:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2022: 67

Uppdatering november 2020:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2021: 50

Recension från 17 december 2021

Recension skriven av Selin Safer

17 december 2021, Diné Burgers

Inte längre någon premiumkedja på framfart.

Diné Burgers är en mindre burgarkedja med fäste främst i västra Sverige. Vi testade dem för första gången redan 2017, och nu var det äntligen dags för ett återbesök för att se hur de utvecklats. Vi besökte deras restaurang i Göteborg under lunchen, och erbjöds fyra olika köttburgare för 120 kronor styck (jämfört med tiotalet hamburgare under övrig tid), inklusive mixed fries och tryffelmajonnäs. Vi beställde deras Cheese & Bacon, som innehöll en puck på 150 gram, ost, bacon, silverlök, majonnäs, senap och ketchup i ett briochebröd.

Det tog en stund att få in maten, vilket var konstigt då det inte var någon större lunchrusning. När maten väl kom in så såg hamburgaren välstekt ut, men konstigt nog så låg allt bacon i en liten hög i mitten av burgaren, vilket skapade en obalanserad och svåräten pjäs. Vi märkte också snabbt att brödet inte var rostat alls på insidan, utan bara på toppen av locket. Brödet var dessutom torrt, men det hade åtminstone en den goda smöriga smaken vi förväntar oss av ett briochebröd. Köttet hade en riktigt fin  stekyta, och var kryddad med lagom mycket salt och peppar. Det var däremot toppat med en tråkig och plastig ost som varken tillförde smak eller krämighet, utan bara låg där som en hinna. Balansen mellan såserna var däremot exemplarisk, och den fint skurna löken tillförde lite välbehövlig textur. Pommes fritesen var välfriterade, om än något undersaltade.

Vi kände igen många av detaljerna från vårt första recensionsbesök när vi besökte Diné, och blev faktiskt lite besvikna över att de inte gjort några nämnvärda förbättringar på snart fem år. Faktum är att den ojämna servicen och kvaliteten snarare får dem att ta ett litet steg tillbaka, och de känns snarare som vilket burgarställe som helst än en premiumkedja på framfart.

Diné Burgers is a small burger chain that mainly operates in the western parts of Sweden. We first reviewed them back in 2017, and now we were finally back to see their progress. We visited their Gothenburg restaurant during lunch hours, where they offered 4 different beef burgers for 120 SEK (13.5 USD) each (compared to around 10 burgers during regular hours), including mixed fries and a truffle mayo. We ordered their Cheese & Bacon Burger, with a 150-gram patty, cheese, bacon, white onions, mayo, ketchup and mustard in a a brioche bun.

It took a while for our food to arrive, which was a bit strange as there weren’t any large lunch crowds. We finally got a nice looking burger, even though all the bacon had been piled up in the middle, making it unbalanced and pretty hard to eat. We also noticed that the bun hadn’t been toasted on the inside at all, just on the top of the crown. The bun was also pretty dry, but thankfully it still had that buttery taste that we expect of a brioche bun. The beef had a really nice crust, and was well-seasoned with salt and pepper. Unfortunately it had been topped with a boring cheese that just lay there without adding any flavour or creaminess. At least they managed to find a great balance between the three condiments, and the finely sliced white onions added some much-needed texture. The french fries were nicely cooked, but could have done with a bit more salt.

Many of the details from our first review could still be found during our latest visit to Diné, and we felt a bit disappointed that they haven’t made any noteworthy improvements in almost 5 years. To be honest, the uneven service and quality is more of a step back than anything, and they feel more like any old burger restaurant than a premium chain on the rise.

Recension från 18 april 2017

Recension skriven av Jens Haugen

18 april 2017, Diné Burgers

Ett lyft för Örebro.

Konkurrensen i Örebros burgarscen växer sig allt större, och DINÉ Burgers säger sig själva ha ”det som saknas” i staden. Lokalen ligger en trappa ner under markplan och har en trevlig trä- och betonginredning och välkomnande glödlampor med dov och varm belysning som hänger längs lokalens tak. Under lunchen får du en burgare med pommes frites för 90 kronor, vilket är bland de billigaste i staden.

Menyn har flera intressanta valmöjligheter, men vårt val föll denna gång på ”Tryffel Deluxe” – månadens burgare för april 2017 – med ett briochebröd, tryffelmajonnäs, sallad, bacon, ost, ostcrème, stekt lök och picklad rödlök. Vi beställde även deras ”mixed fries”, pommes frites gjorda på både vanlig potatis och sötpotatis.

Köttpucken på 150 gram högrev var saftig, väl kryddad och hade en utsökt stekyta. Brödet var härligt fluffigt tillräckligt välrostat för att dra åt sig den goda smaken från köttet. De flesta ingredienser tillförde något till smakupplevelsen, men den picklade rödlöken och ostcrèmen stack verkligen ut. Blandningen av olika typer av pommes frites var också lyckad.

Lokalen och maten gjorde oss ej besvikna, men servicen var bristfällig och borde ses över. Det skedde onödiga slarvfel med våra beställningar under båda våra besök, men trots detta anser vi att själva burgaren är tillräckligt bra för att motivera sitt betyg.

DINÉ Burgers is the latest addition to the burger scene in the Swedish city of Örebro, and the restaurant itself makes a nice first impression. We chose their Truffle Deluxe – the burger of the month for April 2017 – with a brioche bun, truffle mayonnaise, lettuce, bacon, cheese, cheese crème, fried onions and pickled red onion. The patty from 150 grams of chuck was juicy, well-seasoned and had a good crust. The bun was beautiful, toasted and fluffy, and almost all ingredients added something to the burger (even thought the cheese crème and the pickled red onion were exceptionally good). We had some issues with the service during both of our visits, but despite this the actual burgers made up for any mistakes. We are happy that Örebro finally has a really good burger place.

Topplistor

Sociala medier