Diné Burgers är en minikedja som i numera har sju restauranger i Helsingborg, Göteborg, Kungsbacka och Malmö. Vi har besökt dem flera gånger sedan första gången 2017, och den här gången valde vi en av deras centrala enheter i Göteborg. Vi kände oss genast som hemma i den mysiga lokalen och beställde deras dubbel Chili Cheese med två köttpuckar, cheddar, ostkräm och chilimajonnäs för 205 kronor samt en dubbel Cheese & Bacon med två köttpuckar, cheddar, bacon, silverlök, majonnäs, senap och ketchup för 214 kronor. I priset ingick även mixed fries och en tryffeldipp.
Burgarna serverades precis som tidigare på lätta metallfat tillsammans med deras välbekanta fluffiga bröd. Brödet var fantastiskt följsamt och väldigt smakrikt, men på gränsen till för mjukt. Hälen blev nämligen lite uppblött från det saftiga köttet, som hade en krispig stekyta med mjuk textur. Smaken sken verkligen igenom tack vare den generösa kryddningen. Båda burgarna var dessutom balanserade, särskilt Cheese & Bacon, som bjöd på en trevlig balans mellan sälta och syra. Vi hade dock inte saft nej till hårdare stekt bacon, och just bristen på struktur var faktiskt något vi märkte i båda burgarna. Lite fler texturskillnader hade verkligen lyft båda burgarna och gjort dem ännu mer intressanta. Deras mixed fries var riktigt trevliga som alltid, särskilt sötpotatisvarianten som var ordentligt friterade med ett härligt krisp.
Vi blev väldigt imponerade av Diné Burgers burgare, och tyckte att kvaliteten var mycket jämnare nu. Konceptet kändes både genomtänkt och väl utfört, och en frisk fläkt i en tid när många andra mindre burgarkedjor kämpar med att hålla kvaliteten uppe.
In English
Diné Burgers is a mini-chain that now has seven restaurants in Helsingborg, Gothenburg, Kungsbacka and Malmö. We have visited them several times since our first visit in 2017, and this time we chose one of their central locations in Gothenburg. We immediately felt at home in the cosy restaurant and ordered their double Chili Cheese with two beef patties, cheddar, cheese cream and chilli mayonnaise for 205 SEK (21 USD), as well as a double Cheese & Bacon with two beef patties, cheddar, bacon, white onions, mayo, ketchup and mustard for 214 SEK (22 USD). The price also included mixed fries and a truffle dip.
Just like in previous visits, our burger were served on light metal plates along with their familiar fluffy buns. The buns were wonderfully soft and very flavourful, but bordering on too soft. The bottom bun became a little soggy from the juicy patties, which had a crispy crust and soft texture. The flavour really came through thanks to the generous seasoning. Our burgers were well-balanced, especially the Cheese & Bacon, which offered a nice blend of saltiness and acidity. However, we wouldn’t have said no to crispier bacon, and the lack of texture was something that was obvious in both our burgers. A little more texture would have really elevated both our burgers and made them even more interesting. Their mixed fries were really nice as always, especially the sweet potato variety, which was properly cooked with a lovely crispiness.
We were very impressed with Diné Burgers, and thought the quality was much more consistent this time around. The concept felt both well thought out and well executed, and a breath of fresh air at a time when many other smaller burger chains are struggling to maintain quality.
Madrid
New York
Brighton
Luleå