
Vi recenserade The Barn i december 2014, och omdömet var då att de låg i Göteborgs toppskikt. Så vi bestämde oss för att se hur de utvecklats sedan dess. Inredningen var i alla fall sig lik, med väggar täckta av trä med lite dunkel belysning som för tankarna till en ladugård. Denna gång beställde vi en burgare som hette ”Svinet”, med lönnsirapsbacon, barbecueglaze, picklad rödlök och majonnäs för 126 kronor.
Burgaren som serverades var väldigt lik den från tidigare besök. Brödet var stort – om något ännu större än förra gången – och i kombination med den bollformade och rejält tilltagna köttpucken så blev måltiden ganska svåräten. Köttet var nämligen ganska torrt och hade inte heller mycket till stekyta, och utan en god köttsmak kändes det lite som slöseri med så här mycket kött. Lönnsirapsbaconet var härligt sött, salt och rökigt, men hade flätats till en tjock baconfilt som var rätt tuggig. Det underlättade inte heller ätandet.
Smaken på själva måltiden och burgaren i stort var ändå helt okej, och det största problemet var att ingredienserna inte samspelade med varandra för att skapa en helhet. Vi känner inte längre att The Barn lever upp till sitt tidigare rykte, och vår starka rekommendation har bytts ut mot en svagare sådan.
In English
We first reviewed The Barn back in December 2014, and ranked them as one of the better burger restaurants in Gothenburg. So it was about time that we checked in to see what’s happened since. The interiors were the same at least – with walls covered in timber and low lighting that gave the place a distinct barn like feeling. This time we ordered a burger called ”Svinet”, with maple bacon, BBQ glaze, pickled red onions and mayo for 126 SEK (13 USD).
Our hamburger reminded us of the one we got during our last visit. The bun was large – perhaps even bigger than during our previous meal – and combined with the big, round patty we had some troubles actually eating our burger. Additionally, the meat was pretty dry and lacked any real sear, and the fact that it didn’t taste that much felt like a missed opportunity and a waste of perfectly good meat. The maple syrup bacon tasted nice and salty, sweet and smokey, but had been weaved into a thick and chewy square. This didn’t make it easier for us to eat.
Our actual meal and the burger itself was pretty good, and the main problem was that the ingredients didn’t work together as a whole. We don’t really think that The Barn live up to their previous reputation of being one of the best burger joints in Gothenburg, and our strong recommendation has now been replaced with a much weaker one.