Garage Bar i Höganäs har varit ett högt aktat hamburgerställe ända sedan de slog upp dörrarna, och vi har länge rankat deras burgare som några av Sveriges bästa. Men nu hade det gått ett några år sedan vi testade dem ordentligt, och det var med andra ord dags för ett återbesök. Menyn var sig lik sedan tidigare, med en handfull kötthamburgare och alternativ med kyckling och halloumi. Denna gång skippade vi den klassiska Animal Style-burgaren och valde en G-Burger, med 150 gram högrev, bacon, cheddar, pickles, lök och deras egen husdressing. Under lunchen kostade en hamburgare med tillhörande pommes frites 125 kronor.
När hamburgaren anlände bordet såg vi att det hade skett en del förändringar sedan sist. Hamburgaren såg inte sådär härligt inbjudande ut som de brukade göra, utan var lite hafsigt hopbyggd med halvsmält ost som aldrig gör någon glad. Brödet var lite stumt och inte lika mjukt och fluffigt som vi mindes det. Det märktes att den rejäla köttpucken var gjord på kvalitetskött, men det var lite kompakt och tuggigt denna gång även om vi uppskattade att det fortfarande var lite rosa i mitten. Vi gillade även det knapriga baconet, och trots att osten var halvsmält och inte bidrog med någon vidare krämighet så smakade det ändå gott.
Mycket har hänt i Sveriges burgarscen de senaste åren, och vi måste tyvärr meddela att detta inte höll samma klass som tidigare. Garage Bar serverar fortfarande en klart godkänd burgare, men vi hoppas verkligen att de rycker upp sig och hittar tillbaka till sina forna glansdagar.
In English
Garage Bar in Höganäs in the south of Sweden has been a venerated burger joint ever since they opened, and we’ve long ranked their burgers as some of the best that Sweden has to offer. But a few years have passed since our last visit, and a new evaluation was long overdue. Their menu looked pretty much the same, with a handful of beef burgers and a few chicken and halloumi alternatives. This time we skipped their classic Animal Style burger and opted for a G-Burger instead. It contained a 150-gram beef patty made from chuck, bacon, cheddar, pickles, onions and their house sauce. During their lunch hours, a burger with french fries cost 125 SEK (11.5 USD).
When our burger arrived we immediately noticed that some things had changed, as our hamburger just didn’t look as appetizing as before. It had been sloppily assembled, with depressingly half-melted cheese. And the bun was a bit dense and not as soft as fluffy as we’d remembered it. We enjoyed how the high quality beef tasted, but it was also a bit compact this time around. However, we did appreciate that it still was quite pink on the inside. The crispy bacon was a treat, and even though the cheese only was half melted and didn’t add much creaminess, it still tasted nice.
A lot has happened in Sweden’s burger scene over the last few years, and we’re sorry to say that our burger didn’t keep up with our expectations. Garage Bar still serve a decent hamburger, but we hope that they’ll start shaping up and find their way back to their old glory days.