
När vi testade Bada Bing Burger i Jönköping för första gången under 2017 så blev vi lite golvade över den höga kvaliteten, så när vi äntligen hade vägarna förbi var det dags för ett efterlängtat omtest för att se om de fortfarande klassades som Smålands stolthet. Menyn bestod av ett gäng olika burgare, men hade ändå lite svårt att hitta klockrena alternativ då allt kändes spretigt och lite svårtytt. Vi beställde till slut flera olika burgare; en enkel El Patron (med en 160-gramspuck), en dubbel Ekonomen (med två 110-gramspuckar) och en dubbel Direktörn (med två 160-gramspuckar) för 135, 165 respektive 195 kronor. Till detta tog vi både vanliga pommes frites och sötpotatispommes för 35 respektive 49 kronor.
Det dröjde ganska lång tid innan vi fick beställa och även tills maten anlände, vilket var anmärkningsvärt med tanke på den stora mängden personal och att restaurangen nästan var tom. Och när maten serverades kändes det som att tiden stått still i Jönköping. Brödet var visserligen mjukt, fluffigt och gjorde sitt jobb rent smakmässigt, men det var stort och proportionerna passade nästan bara vår dubbla Direktörn. De andra burgarna blev väldigt brödtunga, och det underkryddade köttet hade svårt att få uppmärksamhet. Både grönsakerna och såserna var kylskåpskalla, och det var främst chilin och jalapeñosarna i El Patron och Direktören som stack ut medan Ekonomen knappt bjöd på någon smak. Pommes fritesen fick blandade åsikter bland sällskapet, från helt okej till underfriterade, men hade ändå mått bra av lite mer salt.
Den välbalanserade smakbilden från fem år sedan kändes som bortblåst, och vi tyckte snarare att Bada Bing bjöd på en dyr och tråkig burgarupplevelse denna gång. Vi hoppas på att få se några rejäla förbättringar snart, för vi vet att de kan servera mycket bättre burgare än det här.
In English
When we first reviewed Bada Bing Burger in Jönköping back in 2017 we were a bit blown away by their high quality, so when we finally managed to revisit them we were psyched to see if they still could call themselves the pride of Småland. Their menu consisted of a large number of hamburgers, but we had some problems finding something suitable as the options were confusing and a bit erratic. We finally chose three different burgers; a single El Patron (with a 160-gram beef patty), a double Ekonomen (with two 110-gram beef patties) and a double Direktörn (with two 160-gram beef patties) for 135, 165 and 195 SEK (12/14.5/17 USD). We also ordered some regular french fries and sweet potatoes for 35/49 SEK (3/4.5 USD).
We had to wait quite a long time before they took our order, and even longer before our burgers arrived, which was extra noticeable since the restaurant was fully staffed and almost empty. And when it finally arrived it felt like time had stood still in Jönköping. The bun was soft, fluffy and performed well taste-wise, but it was large and the proportions only really fit our double Direktörn burger. The other burgers had unbalanced ratios, and the under-seasoned patties had problems grabbing our attention. All of the vegetables and sauces were cold, like they’d just been refrigerated, and most of the flavour came from the chilies and jalapeños in our El Patron and Direktörn. The classic Ekonomen burger hardly tasted of anything at all. Some of us liked their french fries, whilst other felt that they were undercooked, but we all agreed that some more salt would have been good.
The well-balanced burgers from five years ago simply weren’t there now, and Bada Bing Burger turned out to be an expensive and underwhelming burger experience this time around. We hope to see some clear improvements soon, as we know that they are capable of serving much better hamburgers than these.