Surf Shack

Surfar på gamla meriter

1 2 5
Skriven av
Surf Shack

När vi gjorde vårt första besök på Surf Shack under 2015 var de ett av Malmös mest hajpade burgarhak, och kort därefter gjorde de en mindre satsning och öppnade flera restauranger runt om i Skåne. Men idag omges de inte av samma narrativ, och faktum är att de verkar ha fallit i kollektiv glömska hos burgarentusiaster runt om i Sverige. Den bekanta lokalen som vi beskrev som fräsch för sju år sedan kändes numera oinspirerad och sliten, och deras uppdaterade meny var även den oinspirerad. Vi beställde deras cheeseburgare med cheddarost, grillad lök, majonnäs, senap och ketchup för 109 kronor samt deras Texas Avocado med cheddarost, gul lök, avokado, tomat, picklade jalapeños och chipotlemajonnäs för 129 kronor. Vi beställde även handskurna pommes frites för 35 kronor.

Burgarna hade tyvärr ett riktigt sorgligt och blekt utseende som fullbordades av en överflödig pinne som hade forcerats genom allting. Vi kände direkt när vi tog upp burgarna att brödet inte hade värmts upp eller rostats alls, vilket gjorde allt väldigt torrt och mjukt. Köttpuckarna på 115 gram högrev hade inte heller tillräckligt med kryddning, saftighet eller smak för att lyckas bära upp smakupplevelsen. Cheeseburgaren smakade mest senap och lök, och vår avokadoburgare stack inte heller ut smakmässigt. Däremot måste vi säga att de handskurna pommes fritesen smakade förvånansvärt bra, och var utan tvekan måltidens höjdpunkt.

Det märks tydligt att tiden har stått stilla för Surf Shack och att passionen de tidigare haft inte verkar leva kvar. Idag finns det många fler välsmakande alternativ i både Malmö och Lund om du är sugen på en god hamburgare.

In English

When we first visited Surf Shack back in 2015 they were one of the hottest burger joints in Malmö, and shortly thereafter they opened several new restaurants in Skåne. But today the hype has calmed down immensely, and they’re almost never mentioned when people talk about Sweden’s best burgers. During our first visit we liked the restaurant itself, but now it just felt worn and uninspired. And the redesigned menu was just as basic. We ordered their Cheeseburger with cheddar, grilled onions, mayo, ketchup and mustard for 109 SEK (10.5 USD) and a Texas Avocado with cheddar, onions, avocado, tomatoes, pickled jalapeños and chipotle mayo for 129 SEK (13.5 USD). Plus some hand-cut french fries for 35 SEK (3.5 USD).

Unfortunately, our burgers looked both sad and pale, which was underlined by the skewer that ran through them. When we picked them up we could immediately feel that the bun hadn’t been heated or toasted at all, making everything dry and soft. The 115-gram chuck patties were didn’t have enough seasoning, juiciness or flavour to bring it all together either. Our cheeseburger mostly tasted of mustard and onions, and the avocado burger was bland as well. However, the hand-cut french fries were surprisingly tasty, and turned out to be the best part of our meal.

It’s clear to see that time has stood still at Surf Shack, and that the passion that they previously had seems to have disappeared. Today you can find much better burgers in both Malmö and Lund.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Löddeköpinge, Lund, Malmö Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juli 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Surf Shack och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 3/5 till 2/5.

Recension från 24 juli 2015

Recension skriven av Linus Josephson

Ett stenkast från centralstationen i Malmö finner man stadens kanske mest hajpade burgarhak: Surf Shack. Den ljusa och fräscha lokalen pryds av flera surfbrädor och man välkomnas av en mycket trevlig personal.

Surf Shack har anammat det alltmer populära konceptet att låta gästerna själva konstruera sina burgare, vilket vi verkligen uppskattar. Först väljer man om man vill ha en enkel eller dubbel köttpuck och sedan får man ett stort urval av olika toppings att välja mellan. Flera av dessa toppings är gratis, exempelvis sallad och lök, medan andra kostar 10 kronor, exempelvis avokado, bacon och amerikansk cheddarost.

Allt såg mycket lovande ut; det saftiga köttet som stektes med smash-tekniken, nybakat briochebröd från ett lokalt bageri samt alla roliga toppings. Tyvärr sprack den glänsande och felfria fasaden snabbt när vi insåg att brödet till våra burgare inte var uppvärmt.

Det orostade brödet, som förvisso var gott, blev snabbt väldigt blött av köttsafterna och förtog en ganska stor del av njutningen. Om detta berodde på att vi var de första gästerna för dagen låter vi vara osagt, men det är ingen ursäkt för ett sådant misstag.

Det blev extra tråkigt när allt annat var välsmakande och höll en såpass hög kvalité.

Topplistor

Sociala medier