Burgers & Bangers är en av Norrköpings mest anrika burgarhak, och vi har en lång historia med dem. Vi testade dem första gången 2015 och har alltid gillat deras burgare, men vi har också känt att de varit i behov av finjusteringar. Denna gång beställde vi deras Oklahoma Burger med två 100-gramsköttpuckar, ost, stekt lök och ketchup för 149 kronor, samt månadens burgare med en 150-gramsköttpuck, cheddar, chili cheese, oxtalgsstekt lök, picklad lök och jalapeñodressing för 165 kronor. Till detta beställde vi även en portion pommes frites för 45 kronor.
Vi blev riktigt glada när vi såg de maffiga burgarna på vårt bord, för köttet hade en gyllenbrun stekyta och bröden var glänsande. Brödet var följsamt i handen och höll ihop allting förvånansvärt väl, även att hälen inte riktigt klarade av alla såser. Köttet var ordentligt kryddat, och båda burgarna hade en potent köttsmak. Den tjockare köttpucken i månadsburgaren hade mycket saftighet kvar i sig, och Oklahoma Burgers två tunnare köttpuckar var snyggt smashade med en rejält tilltagen stekyta. Vi uppskattade verkligen att löken på Oklahoma-burgaren hade stekts i smör, då detta gav hela smakbilden en mjuk och rund karaktär. Månadsburgaren var välbalanserad, men den oxtalgsstekta löken kom inte riktigt till sin rätt, då den rejäla och krispiga chili cheese-kroketten och jalapeñodressingen överskuggade många av de andra smakerna. Pommes fritesen höll också hög kvalitet, med en trevligt krispig textur, mycket smak och en påtaglig sälta.
Vi tycker att Burgers & Bangers har steppat upp rejält jämfört med vårt senaste besök, och vi är väldigt glada över att branschens gamla rävar fortfarande kan fila på detaljer och utvecklas till det bättre. Dessutom så är stämningen på topp inne på restaurangen, med trevlig service och full insyn i köket. Det här är ett av de bästa burgarställena i centrala Norrköping, och vi rekommenderar starkt ett besök.
In English
Burgers & Bangers is one of Norrköping’s most well-established burger joints, and we have a long history with them. We tried them for the first time in 2015 and have always liked their burgers, but we also felt that they needed some fine-tuning. This time, we ordered their Oklahoma Burger with two 100-gram beef patties, cheese, fried onions and ketchup for 149 SEK (15.5 USD), as well as their monthly special with a 150-gram beef patty, cheddar, chili cheese, oxtail-fried onions, pickled onions and jalapeño dressing for 165 SEK (17. 5 USD). We also ordered a portion of fries for 45 SEK (4.5 USD).
We were really happy when we saw our large burgers arrive at our table, as the buns were shiny and beef had a golden brown crust. The buns were soft and held everything together surprisingly well, even though the heel couldn’t quite manage all the sauces. The meat was well seasoned, and both burgers had a rich beeiness. The thicker patty in the monthly burger was very juicy, and the Oklahoma Burger’s two thinner beef patties were well-smashed with a generous crust. We really appreciated that the onions on the Oklahoma burger had been fried in butter, as this added some soft and rounded notes to the meal. The monthly special was well balanced, but the oxtail-fried onions didn’t really come into their own, as the big and crispy chili cheese croquette and jalapeño dressing were very prominent. The fries had a nice crispy texture, lots of flavour and were well-seasoned.
We think that Burgers & Bangers really have stepped up their game since our latest visit, and we are very happy to see that the industry veterans are still able to fine-tune the details and keep developing. The atmosphere inside the restaurant is also great, with friendly service and a full view of the kitchen. This is one of the best burger joints in central Norrköping, and we highly recommend a visit.
Madrid
New York
Brighton
Luleå