Burgers & Bangers

Banger efter banger

1 4 5
Skriven av
Foto: Oklahoma Burger från Burgers & Bangers.

Burgers & Bangers är en av Norrköpings mest anrika burgarhak, och vi har en lång historia med dem. Vi testade dem första gången 2015 och har alltid gillat deras burgare, men vi har också känt att de varit i behov av finjusteringar. Denna gång beställde vi deras Oklahoma Burger med två 100-gramsköttpuckar, ost, stekt lök och ketchup för 149 kronor, samt månadens burgare med en 150-gramsköttpuck, cheddar, chili cheese, oxtalgsstekt lök, picklad lök och jalapeñodressing för 165 kronor. Till detta beställde vi även en portion pommes frites för 45 kronor.

Vi blev riktigt glada när vi såg de maffiga burgarna på vårt bord, för köttet hade en gyllenbrun stekyta och bröden var glänsande. Brödet var följsamt i handen och höll ihop allting förvånansvärt väl, även att hälen inte riktigt klarade av alla såser. Köttet var ordentligt kryddat, och båda burgarna hade en potent köttsmak. Den tjockare köttpucken i månadsburgaren hade mycket saftighet kvar i sig, och Oklahoma Burgers två tunnare köttpuckar var snyggt smashade med en rejält tilltagen stekyta. Vi uppskattade verkligen att löken på Oklahoma-burgaren hade stekts i smör, då detta gav hela smakbilden en mjuk och rund karaktär. Månadsburgaren var välbalanserad, men den oxtalgsstekta löken kom inte riktigt till sin rätt, då den rejäla och krispiga chili cheese-kroketten och jalapeñodressingen överskuggade många av de andra smakerna. Pommes fritesen höll också hög kvalitet, med en trevligt krispig textur, mycket smak och en påtaglig sälta.

Vi tycker att Burgers & Bangers har steppat upp rejält jämfört med vårt senaste besök, och vi är väldigt glada över att branschens gamla rävar fortfarande kan fila på detaljer och utvecklas till det bättre. Dessutom så är stämningen på topp inne på restaurangen, med trevlig service och full insyn i köket. Det här är ett av de bästa burgarställena i centrala Norrköping, och vi rekommenderar starkt ett besök.

In English

Burgers & Bangers is one of Norrköping’s most well-established burger joints, and we have a long history with them. We tried them for the first time in 2015 and have always liked their burgers, but we also felt that they needed some fine-tuning. This time, we ordered their Oklahoma Burger with two 100-gram beef patties, cheese, fried onions and ketchup for 149 SEK (15.5 USD), as well as their monthly special with a 150-gram beef patty, cheddar, chili cheese, oxtail-fried onions, pickled onions and jalapeño dressing for 165 SEK (17. 5 USD). We also ordered a portion of fries for 45 SEK (4.5 USD).

We were really happy when we saw our large burgers arrive at our table, as the buns were shiny and beef had a golden brown crust. The buns were soft and held everything together surprisingly well, even though the heel couldn’t quite manage all the sauces. The meat was well seasoned, and both burgers had a rich beeiness. The thicker patty in the monthly burger was very juicy, and the Oklahoma Burger’s two thinner beef patties were well-smashed with a generous crust. We really appreciated that the onions on the Oklahoma burger had been fried in butter, as this added some soft and rounded notes to the meal. The monthly special was well balanced, but the oxtail-fried onions didn’t really come into their own, as the big and crispy chili cheese croquette and jalapeño dressing were very prominent. The fries had a nice crispy texture, lots of flavour and were well-seasoned.

We think that Burgers & Bangers really have stepped up their game since our latest visit, and we are very happy to see that the industry veterans are still able to fine-tune the details and keep developing. The atmosphere inside the restaurant is also great, with friendly service and a full view of the kitchen. This is one of the best burger joints in central Norrköping, and we highly recommend a visit.

Adress

Trädgårdsgatan 6, Norrköping Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juli 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Burgers & Bangers och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 3/5 till 4/5.

Uppdatering november 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Burgers & Bangers och anser att de ska behålla sitt betyg

Recension från 11 november 2022

Recension skriven av Toby Lee

11 november 2022, Burgers & Bangers

Burgers & Bangers i centrala Norrköping är en riktig veteran i burgargemet. De öppnade redan 2015, och vi var faktiskt där och recenserade dem kort därefter. Under de sju åren som gått sedan dess har de flyttat till större lokaler, men inredningen var sig lik när vi gjorde ett nytt besök i den större och väldigt rymliga lokalen. Hiphop spelades i högtalarna, och den trevliga menyn andades stämningsfull burgarkärlek. Denna gång beställde vi två burgare; en Mortel med dubbel cheddar, silverlök, dillpickles och en dijonnäs för 110 kronor samt en Kickflip med ekrökt cheddar, bacon, silverlök och chipotledressing för 120 kronor. Vi beställde dessutom pommes frites för 40 kronor.

Burgarna såg lite konstiga ut, mest för att bottenbrödet var större än toppbrödet. Brödet var dessutom väldigt mjukt, och hade bara värmts upp längs kanterna på insidan. Köttpuckarna på 150 gram kändes klassiska med luftigt malt kött, men vi saknade lite tydligare stekyta. Handplant-burgaren var smakrik, med uppskattad hetta och sälta från chipotledressingen och baconet. Men dillpicklesen i vår Mortel smakade kräftskiva på grund av att de hade lagt in sina pickles med krondill, vilket inte var särskilt angenämt. Det blev inte heller bättre av att den undre ostskivan var osmält. Deras pommes frites var torra och lite tråkiga, och inte särskilt prisvärda.

Vi blev ärligt talat både förvånade och lite besvikna över att Burgers & Bangers inte utvecklats sedan sist, särskilt med tanke på att de hade massor av potential och möjligheter till förbättring när de först öppnade. Nu var vår Handplant-burgare god, men de är ändå ganska omsprungna av konkurrenterna i Norrköping.

Burgers & Bangers in central Norrköping is a veteran in the city. They opened in 2015, and we actually reviewed them shortly afterwards. In the seven years since they’ve opened, they’ve moved into a larger restaurant, but the interiors were very much the same when we visited their larger location. Hiphop flowed from the speakers, and the inviting menu felt full of burger love. This time we ordered two hamburgers; a Mortel with double cheddar, white onions, dill pickles and a dijon mayo for 110 SEK (10.5 USD) plus a Kickflip with oak-wood smoked cheddar, bacon, white onions and a chipotle sauce for 120 SEK (11.5 USD). We also ordered some french fries for 40 SEK (4 USD).

Our hamburgers looked pretty strange, due to the heel being bigger than the crown. The bun was also extremely soft, and had only been toasted along the edges on the inside. The 150-gram beef patties had a classic feel with very loosely packed meat, but we would have preferred a deeper crust. Our Handplant burger had some great flavours though, spicy and salty thanks to the chipotle sauce and bacon. But the dill pickles in our Mortel tasted like crayfish, as they’d used the dill umbels instead of the seeds during the pickling process, giving the burger a slightly off-putting flavour. And the bottom cheese slice hadn’t melted either. Their french fries were dry and a bit bland, and not really worth the price.

We were actually a bit surprised and disappointed that Burgers & Bangers hadn’t seen much improvement since last time, especially seeing as they had loads of potential and room for improvement when they first opened. Our Kickflip burger was still pretty decent, but overall they’ve really let the competition overtake them.

Recension från 20 november 2015

Recension skriven av Jan Jonsson

20 november 2015, Burgers & Bangers

I början av juni 2015 slog Burgers & Bangers upp sina portar i Norrköping, och de blev snart en snackis i staden. Den barliknande inredningen känns modern, och de har ett öppet kök för alla som vill se sin burgare tillagas. Vi valde restaurangens klassiker, en B&B-burgare med sallad, tomat, silverlök, majonnäs, senap och ketchup för 85 kronor. Vi lade även till en skiva ost för en tia.

Det första vi slogs av när burgaren kom in var att det lokalt bakade brödet var lite för stort, och kändes lite hårt i kanterna. Trots det var smakerna väldigt goda och den lätta stekytan på insidan av brödet kapslade fint in köttpucken, majonnäsen och safterna från den fint stekta silverlöken. Själva köttet i sig var mycket smakrikt med en fin yttre stekyta och en rosa kärna. Både salladen och tomaten var fint skuren, vilket passade utmärkt eftersom hamburgaren annars hade blivit svår att hantera.

Pommes fritesen kostade ytterligare 25 kronor, men föll oss inte i smaken med sin något rökiga smak. Det här är kanske inte det bästa burgarstället i Norrköping, med det är helt klart godkänt och väl värt ett besök.

Burgers & Bangers in the Swedish town of Norrköping serve a high quality burger, but the bun is a little too big and stale. The patty has a nice flavour with a crisp outside and a nice pink center. Both the salad and tomato is thinly sliced, and the silver onion is a great complement to the burger since the only other dressing is a small amount of mayonnaise. This is one of the better places in Norrköping, but not the best one.

Topplistor

Sociala medier