Me and McGee’s

Rejäla burgare i den lilla staden

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 30 oktober 2023
Foto: Cheeseburgare från Me and McGee’s.

Me and McGee’s öppnade i början av 2017 mittemot stadshotellet i Söderhamn, och har länge varit den enda renodlade hamburgerrestaurangen i staden. Vi har fått massor av tips om dem genom åren, och var självklart förväntansfulla när vi besökte den lite rockiga restaurangen, som inretts med mysig belysning och vinylskivor på väggarna. Den dignande menyn bjöd på tiotalet köttburgare, och valet föll på en Cheeseburgare med två 90-gramsköttpuckar, cheddar, silverlök, cheddarsås, ketchup och majonnäs och en Janis med en 180-gramsköttpuck, pepper jack-ost, bacon , chili, silverlök, krispsallad och chipotlemajonnäs. Burgarna kostade 179 kronor styck, inklusive pommes frites och en dippsås.

När burgarna anlände reagerade vi direkt på att de genomborrats av en pinne, men när vi tog ut den så började ingredienserna genast glida omkring. Brödet var varmt och mjukt, och hade täckts med ett tunt sesamlager. Det var dessutom fint rostat på insidan och höll ihop väl. Köttet i vår Janis var ganska kompakt, och den hade dessutom en lite stickig hetta som kändes ganska enformig. Även det tjocka baconet var rätt tuggigt. Vår cheeseburgare med sina dubbla köttpuckar var både saftigare och godare, med klassiska smaker. Den var dock ganska mjuk, och hade mått bra av en fräsch och krispig dillpickle. Pommes fritesen var helt klart godkänd, men den medföljande boom boom-dippen var som en rinnig burgardressing och helt klart överflödig.

Me and McGee’s hade nog mått bra av lite mer konkurrens genom åren, och vi skulle gärna ha sett lite mer framåttänk. Men vi är ändå glada över att de verkar ta sina burgare på allvar, och kommer gärna tillbaka för att äta en burgare och insupa den trevliga stämningen.

In English

Me and McGee’s opened in early 2017 opposite Stadshotellet in Söderhamn, and has long been the only dedicated burger joint in town. We’ve received plenty of tips about them over the years, and were excited when we visited them. The restaurant was decorated with cosy lighting and vinyl records on the walls, and their large menu offered ten or so beef burgers. We ordered a Cheeseburger with two 90-gram beef patties, cheddar, white onions, cheddar sauce, ketchup and mayo, and a Janis with a 180-gram beef patty, pepper jack cheese, bacon, chili, white onions, lettuce and a chipotle sauce. The burgers cost 179 SEK each, including fries and a dipping sauce.

The first thing we noticed when our burgers arrived was that they were pierced with a skewer, but when we took it out all the ingredients immediately started sliding around. The bread was warm, soft and covered with a thin layer of sesame seeds. It was also nicely toasted on the inside and held together well. The meat in our Janis was quite compact, and the spicy heat was a bit sharp and monotonous. The thick bacon was also quite chewy. Our cheeseburger with its double beef patties was both juicier and tastier, with classic flavours. But it was quite soft, and would have benefited from a fresh and crispy dill pickle. The fries were perfectly acceptable, but the accompanying boom boom dip was like a runny burger sauce that felt out of place.

Me and McGee’s would probably have benefitted from a little more competition over the years, and we would have liked to see a little more forward thinking. But we’re still happy that they take their burgers seriously, and we’ll gladly come back for another burger and to soak up the friendly atmosphere.

Adress

Oxtorgsgatan 14, Söderhamn Sweden

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier