Between Buns har stängt sin verksamhet.
Between Buns började som en foodtruck under namnet PM Pires, där far och son lagade mat från hemlandet Portugal. Trucken bytte sedan inriktning och namn till just Between Buns, och de hade en hamburgerrestaurang kort utanför Haninge Centrum som vi recenserade och tyckte om. Men nu har de flyttat till centrala Stockholm, precis intill Sankt Eriksbron.
Lokalen är liten men ändå trevlig och inbjudande tack vare det öppna köket. Menyn är kort och koncis och på vardagar har de ett luncherbjudande med dagens burgare, pommes frites och en dippsås för 105 kronor. Samtliga burgare görs med två 80-gramspuckar av högrev och har alltid en skiva ost på sig. Valet denna gång landade på en Double Cheese med extra ost, picklad gurka, senap och ketchup samt en Sticky Sweet med ekrökt cheddarostkräm och lökmarmelad. Köttet var tunt smashat med en fint karamelliserad yta och en angenäm sälta. Tyvärr var brödet lite tuggigt, kompakt och smuligt på båda våra burgare, och cheeseburgaren blev lite torr och svåräten på grund av detta. Den picklade gurkan var i alla fall riktigt imponerande och välsmakande. I vår Sticky Sweet var kombinationen av ostkräm och lökmarmelad riktigt lyckad, vilket gjorde detta till vår favorit under måltiden. Pommes fritesen var välfriterade och det var kul och omväxlande med potatis som hade skurits lite tunnare.
Vi är otroligt glada att se att Between Buns är tillbaka och att de har gjort intåg i centrala Stockholm, och ser fram emot fler besök i takt med att de blir varmare i kläderna.
In English
Between Buns started out as a food truck called PM Pires, where the father and son duo served Portuguese food in Stockholm. They then changed their name to Between Buns, and had a burger restaurant out in the suburb of Haninge last time we reviewed then. Now they’ve moved into central Stockholm, just next to the Sankt Eriksbron bridge.
Their new restaurant felt cozy and inviting, thanks to the open kitchen, and their menu selection was short but restrained, and consisted of a lunch deal during week days with a burger, French fries and a dip sauce for 105 SEK (12.5 USD). All of their burgers consist of double 80-gram chuck patties with a slice of cheese each. This time we opted for a Double Cheese with extra cheese, pickles, ketchup and mustard, and a Sticky Sweet with oak-smoked cheddar crème and onion marmalade. The patties were smashed really thin and had a great crust and were properly seasoned with salt. However, the buns for both of our burgers were a bit chewy, compact and dry, and our cheeseburger ended up a bit dry and was slightly difficult to eat due to this. We did like the pickles a lot though, and they really stuck out. The cheese cream in combination with the onion marmalade in our Sticky Sweet worked really well, and this was our favourite burger of the two. The fries had been cooked properly, and we enjoyed that they’d sliced the potatoes slightly thinner than usual for a change.
We are really happy to see that Between Buns have returned and that they now can be found in central Stockholm, and look forward to visiting them again to keep track of their growth.