Between Buns

En efterlängtad återkomst

1 4 5
Recension skriven av
Recension senast uppdaterad, 12 april 2021
Between Buns

Between Buns började som en foodtruck under namnet PM Pires, där far och son lagade mat från hemlandet Portugal. Trucken bytte sedan inriktning och namn till just Between Buns, och de hade en hamburgerrestaurang kort utanför Haninge Centrum som vi recenserade och tyckte om. Men nu har de flyttat till centrala Stockholm, precis intill Sankt Eriksbron.

Lokalen är liten men ändå trevlig och inbjudande tack vare det öppna köket. Menyn är kort och koncis och på vardagar har de ett luncherbjudande med dagens burgare, pommes frites och en dippsås för 105 kronor. Samtliga burgare görs med två 80-gramspuckar av högrev och har alltid en skiva ost på sig. Valet denna gång landade på en Double Cheese med extra ost, picklad gurka, senap och ketchup samt en Sticky Sweet med ekrökt cheddarostkräm och lökmarmelad. Köttet var tunt smashat med en fint karamelliserad yta och en angenäm sälta. Tyvärr var brödet lite tuggigt, kompakt och smuligt på båda våra burgare, och cheeseburgaren blev lite torr och svåräten på grund av detta. Den picklade gurkan var i alla fall riktigt imponerande och välsmakande. I vår Sticky Sweet var kombinationen av ostkräm och lökmarmelad riktigt lyckad, vilket gjorde detta till vår favorit under måltiden. Pommes fritesen var välfriterade och det var kul och omväxlande med potatis som hade skurits lite tunnare.

Vi är otroligt glada att se att Between Buns är tillbaka och att de har gjort intåg i centrala Stockholm, och ser fram emot fler besök i takt med att de blir varmare i kläderna.

In English

Between Buns started out as a food truck called PM Pires, where the father and son duo served Portuguese food in Stockholm. They then changed their name to Between Buns, and had a burger restaurant out in the suburb of Haninge last time we reviewed then. Now they’ve moved into central Stockholm, just next to the Sankt Eriksbron bridge.

Their new restaurant felt cozy and inviting, thanks to the open kitchen, and their menu selection was short but restrained, and consisted of a lunch deal during week days with a burger, French fries and a dip sauce for 105 SEK (12.5 USD). All of their burgers consist of double 80-gram chuck patties with a slice of cheese each. This time we opted for a Double Cheese with extra cheese, pickles, ketchup and mustard, and a Sticky Sweet with oak-smoked cheddar crème and onion marmalade. The patties were smashed really thin and had a great crust and were properly seasoned with salt. However, the buns for both of our burgers were a bit chewy, compact and dry, and our cheeseburger ended up a bit dry and was slightly difficult to eat due to this. We did like the pickles a lot though, and they really stuck out. The cheese cream in combination with the onion marmalade in our Sticky Sweet worked really well, and this was our favourite burger of the two. The fries had been cooked properly, and we enjoyed that they’d sliced the potatoes slightly thinner than usual for a change.

We are really happy to see that Between Buns have returned and that they now can be found in central Stockholm, and look forward to visiting them again to keep track of their growth.

Adress

Sankt Eriksgatan 67, Stockholm

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering mars 2021:
Vi har gjort ett återbesök på Between Buns och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Uppdatering februari 2021:
Between Buns har öppnat igen på den nya adressen Sankt Eriksgatan 67.

Uppdatering april 2020:
Between Buns har tyvärr stängt sin restaurang i Haninge, men hoppas på att öppna i nya lokaler inom kort. Vi uppdaterar sidan när detta händer.

Ursprunglig recension

Recension skriven av John Wästerlund, 26 juni 2019

Between Buns började som en foodtruck under namnet PM Pires, där far och son lagade mat från hemlandet Portugal. Sedan dess har trucken bytt inriktning och namn till just Between Buns, och de har även öppnat en hamburgerrestaurang en kort promenad från Haninge Centrum där de har lunchöppet.

Vi besökte deras lilla restaurang som rymde en stor uteservering. Menyn var rätt kort, men ändå lyckades innehålla en bra variation av smaker, från enkla cheeseburgare till burgare med tryffel eller baconmarmelad. Priserna är låga, mellan 80 till 95 kronor för en 160-gramsburgare, och för 20 kronor extra så får du en meny med dryck och pommes frites.

Alla burgare kom med två smashade 80-gramsköttpuckar mellan ett fluffigt hantverksbröd. Vår cheeseburgare innehöll cheddarost, inlagd gurka, senap och ketchup som toppings. Den förde tankarna till en klassisk snabbmatscheeseburgare, fast där varje del förbättrats avsevärt. Köttet var rejält smashat med en lätt karamelliserad och krispig stekyta med gott om köttsmak och saftighet. Och osten hade fått chansen att smälta ordentligt och verkligen fästa i köttet. Den rikliga mängden senap och ketchup i både topp och botten tog dock emot. Sötman från ketchupen tog över, och såserna lyckades blöta upp brödet en hel del. Vi hade önskat lite bättre rostat bröd och lite mindre sås för att balansera ut smakerna.

Både pommes fritesen på vanlig potatis och på sötpotatis var klart godkänd. Vi kan glatt konstatera att Between Buns levererar en riktigt bra och prisvärd burgare i Haninge. Om du har möjlighet att ta dig ut till dem på lunchen så är de helt klart värda ett besök.

Topplistor

Socialt