
Vi recenserade Brödernas första gången i april 2018 när de var relativt nyöppnade. Då såg vi stor potential, men tyckte att det föll på detaljerna. Nu har några år passerat, och kedjan har nu expanderat över hela Sverige och till och med Spanien. De har med andra ord haft gott om tid att vässa till konceptet, och vi har testat dem flera gånger på senare tid.
Vid vårt senaste besök testade vi Farsan; en burgare med cheddarost, picklad rödlök, saltgurka och majonnäs. En enkel med 100 gram kött kostar 100 kronor, men vi valde en dubbel med 200 gram kött för 30 kronor extra. Burgarna vi serverades såg bra ut, med smashat kött, snygg rostyta på brödet och prydliga lager av toppings. Köttet hade god smak och en viss stekyta, men den saknade den där knäckiga crusten som är pricken över i. Detta kan bero på att köttet är för finmalet, då detta gör konsistensen kompaktare och lite smuligare. Både saltgurkan och den picklade rödlöken hade skivats tunt, och bidrog båda med en försiktig sälta respektive sötma som vi uppskattade. Däremot var det tunna lagret majonnäs i botten lika försiktigt det, och gjorde varken från eller till.
Brödernas har lyckats förbättra sina burgare under resans gång. Alla komponenter är snäppet bättre än tidigare, men det finns fortfarande små detaljer som hindrar dem från att verkligen skina. Vi hoppas på ännu fler steg framåt och att de vågar ta i lite mer med ännu mer stekyta och mer tryck i smakerna.
In English
We first reviewed Brödernas back in April of 2018, when they’d recently opened their first restaurant. We saw a lot of potential, but there were several minor mistakes that held them back. Now, several years later, they’re a chain with 10 restaurants, and have even expanded outside of Stockholm and even Sweden (to Spain). Plenty of time for improvement in other words, and we’ve visited them several times over the last few months.
During our latest visit we ordered their Farsan burger, with cheddar, pickled red onions, pickles and mayo. A single burger with a 100 gram patty costs 100 SEK (10 USD), but we ordered a double with 200 grams of meat for an additional 30 SEK (3 USD). Our burgers were nicely assembled, with smashed beef patties and a toasted bun. The beef was properly seasoned, tasted nice and had some char, but we could have done with some more crust to be honest. This may be because their beef is quite finely ground, giving the meat a slightly compact and crumbly texture. Both the pickles and the pickled red onions were finely sliced, adding some much-appreciated savoury and sweet flavours. However, there was hardly any mayo in the bottom bun, making its presence quite unnecessary.
Brödernas have managed to improve the quality of their burgers since their journey began. Just about every component has taken some strides, but there are still details that stop them from truly shining. We hope that they dare to improve further by focusing on even more intense flavours and crust in the future.