Burgeria

Industriburgare i behov av service

1 2 5
Skriven av
Burgeria

Burgeria öppnade sina dörrar i Örnsbergs industriområde utanför Stockholm under sommaren 2021, och har sedan dess erbjudit en fullspäckad meny med såväl burgare som karibiska maträtter. Lokalen är anspråkslöst charmig, och den handskrivna menytavlan innehåller nio burgare, varav en vegetarisk och en vegansk, prissatta mellan 109 till 189 kronor beroende på storlek. Vi beställde en BBQ Bacon-burgare för 125 kronor samt deras El Caliente-burgare som var dagens lunch och prissatt till 110 kronor. Pommes frites ingick i priset.

Hamburgarna serverades på brickor med tillhörande pappersfickor, och vi reagerade snabbt på hur slarvigt komponerade de var. Framförallt så hade de inte tagit bort stjälken från salladsbladen. De hade dessutom vänts uppåt så att köttpucken inte låg slätt mot bottenbrödet utan hamnade obekvämt på sniskan. Det amerikanska potatisbrödet var inte heller tillräckligt rostat på insidan och blev alldeles för mjukt. Som tur var så räddade det välsmakande köttet med den rejäla stekytan räddade måltiden från att bli en katastrof. Köttet var riktigt gott och utan tvekan måltidens höjdpunkt, men det räckte inte med en köttpuck på bara 100 gram. Det kändes lite obalanserat och snålt, och vi hade gärna sett en större köttpuck för det priset. Vår BBQ Bacon hade för mycket barbecuesås och blev lite för söt, och baconet borde ha varit lite mer krispigt för att samspela snyggare med köttet. El Caliente-burgaren kändes  överlag aningen bättre balanserad smakmässigt. Pommes fritesen var däremot en positivt överraskning, och bjöd på ett rejält krisp med en god potatissmak.

Överlag så blev vi besvikna på våra hamburgare på Burgeria. Om de behandlar högkvalitativa ingredienserna med lite mer respekt så kan de nog få styr på sina burgare, men just nu så har de alltför många brister för att vi ska kunna rekommendera att du tar någon längre omväg för att besöka dem för hamburgarna.

In English

Burgeria opened in Örnsberg’s industrial area outside central Stockholm in the summer of 2021, and have since then been serving a varied menu consisting of burgers and Caribbean dishes. The restaurant itself is charmingly unassuming, and the handwritten menu on the wall showcases nine different burgers, including a vegetarian and one vegan option, costing between 109 and 189 SEK (12–20.5 USD) depending on size. We ordered a BBQ Bacon Burger for 125 SEK (13.5 USD) and an El Caliente Burger which was the lunch deal of the day for 110 SEK (12 USD). French fries were included in the price.

The burgers came served on trays with a paper pocket, and we were a bit taken aback by their sloppy composition. The main thing we noticed was that they hadn’t removed the stem from the lettuce, and it had even been placed outwards and upwards so that the patty wasn’t level with bottom bun. The american potato roll hadn’t been toasted properly on the inside either and was far too soft. Thankfully, the tasty beef stopped our meal from turning into a catastrophe, and it was definitely the highlight of our meal. However, we didn’t feel that a single 100-gram patty was enough. It felt a bit unbalanced and cheap, and we expected a larger beef patty at that price-point. Our BBQ Bacon had too much barbecue sauce and was too sweet for our liking, and the bacon could have been crispier. The El Caliente burger had much better balanced flavours. The french fries were a positive surprise though, excellently cooked with a yummy potato taste.

Overall, our hamburgers at Burgeria were disappointing. If they start treating their high-quality ingredients with a bit more respect than they could turn things around, but at the moment they’ve just made too many mistakes for us to recommend that you make any larger detours to visit them for their hamburgers.

Adress

Instrumentvägen 23, Stockholm

Mer information

Topplistor

Sociala medier