Cliff Barnes

Ingen cliffhanger

1 4 5
Skriven av
Cliff Barnes

Restaurangen Cliff Barnes är döpt efter oljemonarken i kultserien Dallas, och har varit en säker nattdestination för festsugna Stockholmare sedan de öppnade sina dörrar 1995. Vi har själva varit där flera gånger för att ta en öl eller en drink, men nu kände vi att det var dags att äntligen testa deras burgare efter flera rekommendationer av läsare. ”Cliffans ökända burgare” består av två 100-gramsköttpuckar gjorda på australiensiskt högrev samt cheddar, Gruyère, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök och picklad jalapeño. Den serverades tillsammans med en rejäl portion pommes frites och en aiolidipp, och måltiden kostade prick 200 kronor. Burgaren serverades på ett metallfat i en tillhörande pappersficka och såg estetiskt tilltalande ut med en läcker ratio mellan ingredienserna.

Hamburgaren kändes bra i handen, och redan vid första tuggan märkte vi att det saftiga och grovmalda köttet var härligt mediumstekt med ett fint rosa inre. Vi hade gärna sett lite mer stekyta och att de hade varit lite mer återhållsamma med saltet. Och så hade vi givetvis även föredragit om köttet haft ett svenskt ursprung, men med det sagt så var köttsmaken och saftigheten verkligen till vår belåtenhet. Alla smaker kändes välbalanserade, och de tunt skivade picklade jalapeñosarna samarbetade väl med den dominanta tryffelmajonnäsen. Det största problemet med burgaren var att vårt toppbröd hade en aning hård ytterkant som såklart kändes onödigt och förtog lite av helhetsupplevelsen.

Cliff Barnes serverar helt klart en schysst burgare, och trots några slarviga misstag så kan vi verkligen rekommendera ett besök till denna gemytliga restaurang. Kom och insup den trevliga stämningen och avnjut en god burgare i sann oljebaronstil.

In English

Cliff Barnes, named after the oil baron in the cult series Dallas, has been a classic night-time destination for party lovers in Stockholm since they first opened their doors in 1995. We’ve visited them frequently over the years for a beer or a cocktail, but after several reader recommendations we were back to try their burgers. ”Cliffans ökända burgare” (Cliff’s Infamous Burger) consists of two 100-gram patties made from Australian chuck, plus cheddar, Gruyère, truffle mayo, caramelized onions and pickled jalapeños. It comes with a large order of french fries and an aioli dip, and the entire meal cost 200 SEK (21.5 USD). Our burger came served in a paper pocket, neatly placed on a metal tray, and looked really nice with great ratios.

The burger felt nice in our hand, and our first bite revealed that the juicy and coarsely ground beef was cooked to an excellent medium, with an appealing pink centre. We would have liked some more crust on the burger and a bit less salt, and of course Swedish beef. But there was no denying that it was both tasty and juicy. The flavours were well-balanced, and the thinly sliced pickled jalapeños worked really well with the powerful truffle mayo. The biggest problem with our meal was the slightly hard crust on the outer rim of the top bun, which felt like an unnecessary mistake.

Cliff Barnes serve a really nice burger, and despite a few sloppy mistakes we really recommend that you pay this friendly restaurant a visit to enjoy both the great atmosphere and their tasty burger.

Adress

Norrtullsgatan 45, Stockholm

Mer information

Topplistor

Sociala medier