Dreyer’s Street Food

Här går det vilt till

1 3 5
Skriven av
Dreyer’s Street Food

Kock- och jaktprofilen Carl Philip Dreyer har tagit över den lilla kiosken Humlan vid Humlegården i Stockholm med sitt koncept Dreyer’s Street Food. Här serveras burgare, mackor och korv gjorda på viltkött under konceptet ”Game Changing Street Food”, och planen är att ha öppet åtminstone till våren 2023. På menyn har de två burgare för 119 kronor styck, och vi testade deras Deer Royale med kött från dovhjort, cheddar, parmesanmajonnäs, gul lök, pickles, friterad palsternacka, senap och ketchup. Medan vi väntade på vår burgare fick vi en väldigt smakrik dovhjortsbuljong som kokats i 72 timmar, vilket var en uppskattad gest som uppskattades i vinterkylan.

Burgaren var omsorgsfullt byggd med en utmärkt ratio mellan kött och bröd. Brödet hade rostats fint på insidan och var följsamt i handen. Köttet var ganska varsamt stekt och inte hårdsmashat, och resultatet blev en köttpuck som saknade en rejäl stekyta. Som tur var så var det förvånansvärt saftigt och med en tilltalande rosa kärna, men vi hade gärna sett lite mer tydlig kryddning då köttsmaken hamnade lite i skymundan. Parmesanmajonnäsen tillförde en rund och trevlig smakbild, och den klassiska smaktrion pickles, senap och ketchup förankrade känslan av en street food-burgare. Vi upptäckte även att burgaren hade lite hackad chili under köttet, något som inte hade nämnts på menyn, men detta var ett välkommet tillskott som gav burgaren ytterligare en smakdimension. Den friterade palsternackan var en rolig touch, men den var lite för seg och gav inte riktigt den där krispiga texturen vi hade hoppats på.

Dreyer’s Street Food ska ha en eloge för att de gör något nytt och spännande. Menyns helhetsgrepp känns genomtänkt och genomarbetad och även om det inte är en klassisk burgare så förtjänar de helt klart ett besök om du vill prova något nytt och intressant.

In English

The chef and hunter Carl Philip Dreyer has taken over the small kiosk Humlan by Stockholm’s Humlegården park with his Dreyer’s Street Food concept. Here they serve burgers, sandwiches and sausages made from game meat, which they call ”Game Changing Street Food”, at least until the spring of 2023. Their menu houses two different burgers costing 119 SEK (11.5 USD) each, and we ordered their Deer Royale with venison (fallow deer), cheddar, parmesan mayo, onions, pickles, fried parsnip, ketchup and mustard. During our wait we got a cup of very tasty deer broth that had been boiled for 72 hours, which was a warming gesture during in the freezing cold.

Our burger was carefully assembled with a great patty to bun ratio. The bun itself had been toasted nicely and felt great to hold. And the venison was lightly cooked and hadn’t been smashed too hard, resulting in juicy patty with an appealing pink center. But it could have done with a better crust and some more seasoning, as the deer flavour didn’t really stand out. The parmesan mayo added a rounded and deep flavour, and the classic combination of pickles, ketchup and mustard gave the burger a proper street food feeling. We also noticed that there was some chopped chili under the meat (which wasn’t mentioned in the menu), which added another interesting dimension to our meal. The fried parsnip was a fun touch, but it was a bit too chewy and would have been better with a crispier texture.

Dreyer’s Street Food deserve attention for doing something new and fun. We like their holistic approach towards their menu, and even though this isn’t a classic burger they’re definitely worth a visit if you want to try something different and interesting.

Adress

Humlegårdsgatan 24, Stockholm

Mer information

Topplistor

Sociala medier