E4-baren

Don't believe the hype

2
Recension skriven av
E4-baren

När jag har pratat om goda hamburgare i Stockholm de senaste åren har det ofta hänt att någon har nämnt E4-baren, som är en grillkiosk som ligger i Solberga mellan Telefonplan och Älvsjö.

Löftet om färskmalen högrev lockade, och menyvalet stod mellan en originalburgare och en barbecueburgare. Jag valde den sistnämnda för att slippa den klassiska gatukökshamburgerdressingen, men detta resulterade i att själva köttet täcktes med en tacokryddliknande blandning som tog över smaken helt.

Brödet var helt vanligt hamburgerbröd, som trots sin lätta rostning på stekbordet knappt smakade något alls. Alla andra tillbehör – inklusive den stora portionen pommes frites – var även de av urtråkig gatukökskvalitet.

Det är svårt att motivera ett besök till ett ställe som enbart kan stoltsera med mediumstekt kvalitetskött och ingenting annat. Den enda räddningen som förhindrar bottenbetyget är att en burgare endast kostar 60 kronor och en meny med läsk och pommes frites kostar 85 kronor. De tar dessutom tio kronor för sin gatuköksost, som även den bör skippas.

In English

The remotely located E4-baren has a reputation of being a fast-food burger joint of amazing standards. Unfortunately, the only thing going for it is the fact that the patty is made from chuck steak, and that the price is relatively low. Everything else, from the bread to the – albeit large portioned – fries is depressingly pre-fabricated and soul-less. Don’t believe the hype.

Topplistor

Socialt