Jack’s Burger

Hit the road Jack

1 2 5
Skriven av
Uppdaterad 15 mars 2023
Jack’s Burger

När vi först recenserade Jack’s Burger under våren 2021 hade de precis öppnat sin första restaurang i Stockholm, men numera har de närmare 10 restauranger runt om i Sverige. Denna gång testade vi deras restaurang i Sundbyberg för att se hur de har utvecklats, och under vårt lunchbesök möttes vi av en nästan fullsatt lokal. Menyn rymde sex olika köttburgare samt olika vegetariska och veganska alternativ. Denna gång beställde vi en Original Cheese med cheddar, silverlök, tomat, sallad och burgarsås för 119 kronor, samt en Jalapeño Burger med pepperjack-ost, jalapeños, silverlök, sallad och chilimajonnäs för 125 kronor. Båda burgarna innehöll 200 gram kött, och på lunchen ingick även pommes frites, läsk och kaffe i priset.

Vår Original Cheese såg smått galen ut vid servering, med enorma mängder sallad och i princip osmält ost. Briochebrödet var dessutom kallt på båda våra burgare, och bottenbröden var dessutom märkbart uppblötta. Köttet var det bästa med måltiden, och hade både en tydlig crust och en välbalanserad kryddning, men precis som vid vårt förra besök så var stekytan mer knaprig än krispig. Vår Original Cheese smakade överlag inte så mycket, delvis på grund av att de kylskåpskalla grönsakerna stod för ungefär hälften av måltiden. Vår Jalapeño Burger var både snyggare och mer välkomponerad, med en tydlig men trevlig hetta och rejält tryck i smakerna. Pommes fritesen var helt klart godkända – välfriterade och ganska smakrika.

Vi hade trott och hoppats på att mötas förbättringar efter Jack Burgers ganska kraftfulla expansion under de senaste åren, men allting var tyvärr lite sämre än vi mindes det. Med tanke på att de fortfarande har planer på att växa ytterligare hoppas vi att de snart lägger tid på att lyfta kvaliteten på sina befintliga restauranger, för annars ser inte deras framtid särskilt ljus ut.

In English

When we first reviewed Jack’s Burger in the spring of 2021, they had just opened their first restaurant in Stockholm. Now they have nearly 10 restaurants around Sweden, and this time we tested their restaurant in Sundbyberg to see how they have evolved. During our lunch visit we were met with an almost full restaurant. The menu featured six different meat burgers as well as various vegetarian and vegan options. This time we ordered an Original Cheese with cheddar, white onions, tomato, lettuce and burger sauce for 119 SEK (11.5 USD), and a Jalapeño Burger with pepper jack cheese, jalapeños, white onions, lettuce and chili mayonnaise for 125 SEK (12 USD). Both burgers contained 200 grams of meat, and the lunch also included fries, soda and coffee.

Our Original Cheese looked a bit crazy when it arrived, with huge amounts of lettuce and basically unmelted cheese. The brioche bun was also cold on both of our burgers, and the heels were noticeably soggy. The meat was the best part of the meal, well-seasoned with a nice crust, but just like last time it was more crunchy than crispy. Our Original Cheese didn’t taste much at all, partly because the refrigerator-cold vegetables accounted for about half of the meal. Our Jalapeño Burger was both tastier and more well-composed, with a distinct but pleasant heat and solid flavour punch. The fries were decent – well fried with a nice flavour to them.

We had hoped to see some improvements from Jack Burger’s after their hectic expansion in recent years, but we’re afraid that everything was slightly worse than we remembered it. Given that they plan to grow even more, we’re crossing our fingers that they regroup and start raising the quality of their existing restaurants, because otherwise their future is looking pretty grim.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Nynäshamn, Stockholm, Trollhättan, Uddevalla Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering februari 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Jack’s Burger och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 3/5 till 2/5.

Recension från 14 juni 2021

Recension skriven av Marcus Sjöström

Jack’s Burger öppnade i Vasastan i Stockholm i maj 2021. Lokalen är rymlig och avslappnad, med mörka neutrala färger och trädetaljer. Allt är tydligt brandat med loggan och namnet, och det är tydligt att de tänkt koncept och kedja direkt från start. Numera finns de runt om i Stockholm och i flera andra svenska städer.

Menyn innehåller cirka tio burgare – inklusive ett par veganska – och vi testade flera av dem, däribland deras Original Cheese med cheddarost, silverlök, tomat, salladsblad och Jack’s sås, för 139 kronor inklusive pommes frites. På lunchen ingick även läsk i priset. Burgarna serverades på en träplanka, och såg lovande ut vid första anblick (förutom en, som av någon anledning var styvmoderligt hopbyggd). Ett par tuggor in kunde vi konstatera att det var ganska gott, men inte utan sina problem. De två 100-gramsköttpuckarna hade en tydlig stekyta, men den var mer knaprig än karamelligt krispig. Köttet var dessutom väldigt salt – till och med saltare än baconet på BBQ Style-burgaren. Varje köttpuck hade en ostskiva, vilket var i underkant då både texturen och smakbilden hade behövt lite mer krämighet. Deras signaturdressing hade försiktiga toner av senap och majonnäs, men höll sig i bakgrunden. Brödet var en populär briochevariant som fungerade bra ihop med övriga ingredienser, men det hade mått bra av lite mer stekyta på insidan. Pommes fritesen hade en härlig färg, men var inte helt nyfriterade då de var ljumna och aningen sega i konsistensen.

Det är tydligt att Jack’s Burger har studerat sina konkurrenter och att de har höga ambitioner, men även om de gör en del saker rätt så faller de på detaljerna och når ännu inte hela vägen fram till målet.

Jack’s Burger opened in Stockholm’s Vasastan district in May 2021. The restaurant is spacious and relaxed, with dark colours and wood interiors. Everything has been branded with their logo and name, and it’s clear that their goal is to be a chain straight off the bat. Nowaday’s they can be found throughout Stockholm and in several other Swedish cities.

Their menu contains about 10 different burger – including a couple of vegan varieties – and we ordered several of them, including their Original Cheese with cheddar, white onions, tomato, lettuce and Jack’s dressing. It cost 139 SEK (17 USD), including an order of fries (and a soft drink during lunch hours). Our burgers came served on a wood plank, and they all looked pretty good (except for one, which inexplicably looked much worse than the others). A couple of bites was all it took for us to see that everything tasted pretty nice, but that there were a few mistakes. The double 100-gram patties had a deep crust, but felt more crunchy than crispy. They were too salty as well, even saltier than the bacon on the BBQ Style burger. Each patty had one slice of cheese, which felt like a bit too little seeing as both the texture and flavour would have benefited from being creamier. Their house sauce tasted slightly of mayo and mustard, but was very anonymous. The bun was a popular brioche variety and worked well with the other ingredients, but should have been toasted more on the inside. And our fries looked great, but had probably been left waiting for the rest of the food since they were luke-warm and a bit chewy.

It’s plain to see that Jack’s Burger have been studying the competition and that they’re ambitious, but even though they’re doing a lot of things right they haven’t really nailed the details yet.

Topplistor

Sociala medier