
Jett’z Burger stekte sin allra första burgare 2018, och finns nu i skrivande stund på fem platser i Stockholm. Deras meny har förändrats en del genom åren och vi kände att det var dags för ett rejält återbesök. Vi besökte deras grillkiosk vid Sockenplan, som har en något reducerad meny jämfört med deras andra enheter. Denna gång beställde vi in två burgare; en Cheese med två köttpuckar, cheddar, gul lök, pickles, senap, ketchup och dressing samt en Klassiker med två köttpuckar, sallad, tomat, rödlök, pickles och chipotlemajonnäs. Burgarna kostade prisvärda 125 kronor styck, inklusive läsk, pommes frites och en dippsås, och vi beställde dessutom ost till vår Klassiker för 10 kronor extra.
Burgarna som kom ut ur luckan såg trevliga ut i sant streetfood-manér, med en rejäl stekyta och snyggt smält ost. När vi plockade upp våra burgare kände vi dock direkt att bottenbröden var kalla, och det uppenbarades ganska snabbt att brödet var burgarnas stora svaga punkt, då det kändes mer svampigt än härligt fluffigt. Grönsakerna på vår Klassiker-burgare var dessutom kylskåpskalla. Vår Cheese var bättre, även om kombinationen av hamburgerdressing och ketchup gjorde den lite för söt i smaken. Vi blev dock positivt överraskade av köttet som var både välkryddat och hade en riktigt fin stekyta. Den rejäla portionen pommes frites var dock riktigt tråkig, med en pappliknande kvalitet och smak i gatuköksnivå.
Jett’z Burger har dessvärre tappat sin fingertoppskänsla och burgarna kändes inte lika inspirerande längre. Men med det sagt så måste vi verkligen applådera deras prissättning och storleken på portionerna, något som vi inte är bortskämda med i Stockholm. Om du är hungrig och befinner dig i närheten av en av deras enheter är de absoluta värda ett besök, så länge du har rätt ställda förväntningar.
In English
Jett’z Burger smashed their first burgers back in 2018, and nowadays they have five locations in Stockholm. Their menu has changed a bit over the years, and we felt that the time was right for a proper re-evaluation of their burgers. We visited their grill kiosk by Sockenplan, which has a slightly shorter menu than their other units, and ordered two different burger – a Cheese with two beef patties, cheddar, yellow onions, pickles, ketchup, mustard and burger sauce plus a Klassiker with two beef patties, lettuce, tomato, red onions, pickles and a chipotle mayo. Our burgers cost just 125 SEK (11.5 USD) each, including a soft drink, french fries and a dipping sauce. We also added cheese to our Klassiker for an additional 10 SEK (1 USD).
Our burgers looked really nice and felt like proper street food burgers, with a great crust and nicely melted cheese. But as soon as we picked them up we saw that the bottom buns were cold. The buns were definitely the weakest part of the meal, as they were more spongey than fluffy. The vegetables in our Klassiker burger were really cold, like they came straight from the refrigerator. Our Cheese was better, even though the combination of burger sauce and ketchup made it a bit too sweet. We were impressed by the beef though, as the patties had an excellent crust and were nicely seasoned. The large portion of french fries were a let-down, with a cardboard like flavour and texture that felt reminiscent of grill kiosks of old.
We’re were disappointed to see that Jett’z Burger have lost their touch, and their burgers just didn’t feel as exciting any more. However, we still must applaud their decent price-point and large portions, which isn’t something that we’re spoilt with in Stockholm. So if you’re hungry you could definitely have your fill here, as long as you adjust your expectations somewhat.