Krubb Jakten

Jakten går vidare

1 3 5
Skriven av
Krubb Jakten

Krubb Jakten slog upp dörrarna för sin restaurang i Västra Skogen i norra Stockholm under hösten 2022. Vi har fått flera tips om att de ska vara en dold pärla, så vi besökte dem fulla av förväntan. Den avlånga restauranglokalen var fräsch och neutralt inredd, och vid vårt besök kring lunchtid var det en blandad publik i den halvfulla lokalen. Vi beställde en KJ Classic med cheddar, silverlök, pickles, krispsallad, senap, ketchup och burgardressing, som kostade 99 kronor på lunchen inklusive en portion pommes frites. Vi lade även till en extra köttpuck för 30 kronor samt en chilimajonnäs för ytterligare 15 kronor.

Hamburgaren serverades genomborrad av en pinne, men höll ihop väl även utan den. Briochebrödet kändes bra i handen och var mjukt och fluffigt, trots att det blivit uppvärmt på både in- och utsidan. Köttet hade tyvärr blivit för hårt stekt, och var knaprigt i kanterna samt hade en kompakt textur. Det hade även behövt saltas mer för att locka fram smakerna. Osten var krämig och god, men löken var för tunt skivad och bjöd varken på särskilt mycket smak eller textur. Krispsalladen bidrog däremot med lite välbehövd krispighet. Våra pickles smakade mer smörgåsgurka än saltgurka, och tillsammans med den söta hamburgerdressingen och ketchupen så blev hela burgaren lite väl söt överlag. Våra pommes frites var jättegoda, och svåra att sluta äta. De var rejält friterade, men hade en tydlig potatissmak och ett krämigt inre. Chilimajonnäsen vi beställde som dipp var mildare och sötare än vi hade förväntat oss, men smakade riktigt gott och tog snabbt slut.

Burgarna hos Krubb Jakten hade personlighet och sin egen stil, och även om vi upplevde att den inte nådde ända fram så ser vi fram emot att besöka dem igen för att hålla koll på deras utveckling.

In English

Krubb Jakten opened in Västra Skogen in northern Stockholm in autumn 2022. We have received several tips calling them a hidden gem, so we were full of anticipation before our visit. The restaurant was nice and clean, and with neutral interiors, and during our lunchtime visit there was a mixed crowd in the half-full room. We ordered a KJ Classic with cheddar, white onions, pickles, lettuce, ketchup, mustard and burger sauce, which cost SEK 99 (9.5 USD) during lunch hours, including a portion of french fries. We also added an extra beef patty for 30 SEK (3 USD) and a chili mayo for another 15 SEK (1.5 USD).

The burger arrived with a skewer straight through it, but it held together nicely after removing it. The brioche bun felt great and was both soft and fluffy, despite being toasted on both sides. Unfortunately, the patties had been smashed a bit too hard, leaving them almost crunchy at the edges and compact in the middle. They could also have done with more salt to really bring out the flavours. The cheese was creamy and tasted nice, but the onions were too thinly sliced and didn’t add much flavour or texture. The lettuce, on the other hand, added some much-needed crispiness. Our pickles were very sugary, and together with the sugary burger sauce and ketchup we ended up with an overly sweet burger. Our french fries were delicious: deeply fried with a distinct potato flavour and creamy on the inside. The chili mayo we ordered as a dip was milder and sweeter than we expected, but tasted really good and we ran out of it quickly.

The burgers at Krubb Jakten had personality and their own style, and although they didn’t reach any new heights we still look forward to visiting them again to see how they develop over time.

Adress

Trubadurvägen 14, Stockholm Sweden

Mer information

Topplistor

Sociala medier