
Lily’s Burger öppnade sin första restaurang redan 2013, och sedan dess har vi recenserat dem vid två tillfällen. Den senaste gången var i slutet av 2019, och då hade de gjort en rejäl och imponerande kvalitetshöjning. Nu har vi gjort flera återbesök på deras restaurang vid Hornsberg i Stockholm för att se hur utvecklingen har gått sedan dess. Lokalen var sig lik och menyn kändes bekant, och vi beställde deras Cheeseburgare med cheddarost, sallad, tomat, lök och burgardressing. Vår dubbelburgare (med två 100-gramsköttpuckar) kostade 130 kronor, och en enkelburgare på 150 gram kostade 105 kronor. Vi beställde även deras pommes frites för 30 kronor.
Deras eget bröd såg precis ut som vanligt, men innehållet skilde sig något mot våra tidigare besök. Det vita, fluffiga brödet var lite för neutralt, och har aldrig varit någon större favorit. Det var lite tråkigt och orkade inte riktigt med vår dubbelburgare, och underbrödet blev snabbt platt och blött. Köttet gjorde oss däremot glada. Det var saftigt och med en tydlig stekyta och sälta. Grönsakerna tillförde ett lager av fräsch krispighet, och deras egen klassiska burgardressing balanserade upp övriga smaker. Den krämiga osten hjälpte lyfte köttet ytterligare, och vår Cheeseburgare var faktiskt ganska precis så bra som vi mindes den. Pommes fritesen var av den tunna varianten, och påminde lite om de man får på ett bättre gatukök. Inte så minnesvärda kanske, men de passade ganska väl med burgaren.
Lily’s Burger har fortfarande en bra bit kvar till Stockholms toppskikt, men de känns fortfarande som ett säkert kort och vi är glada att de har lyckats bibehålla sin höga kvalitet.
In English
Lily’s Burger first opened in 2013, and since then we’ve reviewed them twice. The last time was at the end of 2019, and then they’d made some significant improvements. This time we’ve made several visits to their Stockholm restaurant in Hornsberg to see how they’ve held up. The restaurant itself and the menu hadn’t changed much, and we ordered their Cheeseburger with cheddar, lettuce, tomato, onions and burger sauce. Our double burger with two 100-gram patties cost 130 SEK (14.5 USD), while a single 150-gram patty cost 105 SEK (11.5 USD). We also ordered their french fries for 30 SEK (3.5 USD).
Their bespoke bun looked just like always, but the contents were somewhat different than during our previous visits. The white, fluffy bun was a bit too neutral, and has never been a favourite of ours. It was a bit bland, and couldn’t really handle two patties, and the bottom part quickly became heavy with beef juices. The beef itself was a real treat though; juicy and nicely seasoned with a great crust. The vegetables added a fresh crunch, and their classic burger sauce balanced out the rest of the flavours. The creamy and nicely melted cheese really enhanced the meat flavour, and our Cheeseburger was just as good as we remembered it. Their french fries were pretty thinly cut and reminded us of classier grill kiosk fries, but still worked quite well with our burger.
Lily’s Burger may still have quite a long way to go to the top in Stockholm’s burger scene, but they’re still a reliable choice and we’re happy to see that they’ve maintained their high quality.