Omnipollos Kyrka

Ingen religiös upplevelse

1 3 5
Skriven av
Omnipollos Kyrka

Efter mer än ett årtionde på resande fot har det svenska mikrobryggeriet Omnipollo äntligen hittat hem i Stockholm, närmare bestämt i Sundbyberg. Ölkyrkan tillhörde tidigare Sundbybergs köksbryggeri, men har nu skrudats om i Omnipollos manér och huserar både ett bryggeri och en restaurang. På menyn finns det tre olika burgare, som alla kostar 125 kronor, och de kan även beställas i vegetariskt eller veganskt utförande. Detta ackompanjeras självklart med en riktigt imponerande och törstsläckande uppställning med ölfat.

Vi beställde deras cheeseburgare med två köttpuckar, ost, pickles, lök, senap och ketchup, tillsammans med en portion pommes frites för 35 kronor extra. Vårt första intryck var ett mindre bra sådant, då burgaren var extremt tillplattad och inte alls såg inbjudande ut. Hamburgaren kändes även ganska stel i handen, men det tillplattade amerikanska potatisbrödet gav en lätt mjukhet i greppet vilket ändå var lugnande. Köttet från Skärgårdsslakteriet hade en rejält tilltagen stekyta som verkligen balanserade på gränsen till att vara bränd och för knaprig. Men de klassiska ingredienserna gav snabbt en igenkännande smakkombination som förde tankarna till en lyxig cheeseburgare från McDonald’s – på ett bra sätt. Trots stekytan, löken och pickelsen så var burgaren lite för mjuk, och vi något med mer krispig textur som bröt av. Pommes fritesen var välfriterade och lagom kryddade med salt, och var klart godkända.

Vi tycker ändå att Omnipollos Kyrka är ett spännande koncept med flera bra grundtankar, men de måste arbeta mer på själva utförandet och de små detaljerna. Ölen är fortfarande – och med all rätt – huvudfokuset i kyrkan. Vi får hoppas att burgarna får lite mer kärlek i takt med att de blir varma i kläderna.

In English

After more than a decade as a phantom brewery, the Swedish microbrewery Omnipollo has finally found its home in Sundbyberg, Stockholm. The beer church previously belonged to Sundbybergs köksbryggeri, but has now been remodeled in true Omnipollo fashion and houses both a brewery and a restaurant. Their menu contains 3 different burgers, costing 125 SEK (14.5 USD) each, and they can all be ordered as vegetarian or vegan burgers. The food is of course accompanied by a really impressive and thirst-quenching list of tap beers.

We ordered their cheese burger with two beef patties, cheese, pickles, onions, ketchup and mustard, plus an order of french fries for an additional 35 SEK (4 USD). Our first impressions weren’t the best, seeing as the burger had been flattened and didn’t look that appetizing. It didn’t feel squishy either, but the american potato roll at least felt a quite soft. The beef from Skärgårdsslakteriet had a really thick crust that felt almost too much, but it managed to taste nice and hadn’t become burnt. These classic cheese burger ingredients reminded us of a luxurious McDonald’s cheeseburger, but in a good way. But despite the proper crust, onions and pickles we did feel that the burger was a bit too soft overall, and we would have liked to see something with some more texture that balanced it out. The french fries were properly cooked and nicely seasoned with salt, and come recommended.

We still feel that Omnipollos Kyrka is an exciting concept with several good things going for them, but they need to work on their burgers and iron out the details. The beer is still the star of the show at the beer church, but we hope that the hamburgers will be blessed with some more love in the future.

Adress

Sturegatan 41 (Sundbyberg), Stockholm

Mer information

Topplistor

Sociala medier