Omnipollos Kyrka

Inte gudagott ännu

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 27 september 2023
Omnipollos Kyrka

Det svenska mikrobryggeriet Omnipollo öppnade Omnipollos Kyrka under hösten 2021 när de tog över Sundbybergs Köksbryggeris gamla lokaler. Det dröjde inte länge innan vi besökte dem för utsökt öl och för ett test av deras burgare, och resultatet var godkänt med gott om utrymme för förbättring. Drygt ett år senare kände vi att det var dags att ge dem ett ärligt omtest för att se om de blivit varma i kläderna och slipat till detaljerna. På menyn fanns tre burgare samt en månadskreation för 135 kronor styck. Vi gjorde det enkelt för oss och tog in alla tre standardburgare som alla hade dubbla köttpuckar; en Cheeseburgare med cheddar, lök, pickles, senap och ketchup, en BLT med cheddar, bacon, sallad, tomat och majonnäs samt en Hot Pepper med cheddar, jalapeños och färskost. Vi beställde även en portion pommes frites för 40 kronor.

Vid vårt förra besök var vår burgare väldigt platta, och även denna gång var de ganska tilltryckta trots att de bytt till ett bröd med lite mer stuns. Brödet smakade, utseendet till trots, gott och höll ihop fint under måltiden. Köttets crust var utmärkt, men det var aningen torrt och hade behövt mer salt och peppar. Baconet var välstekt med bra konsistens i vår BLT, som smakade riktigt gott om man bortsåg från den tjocka tomatskivan. Men överlag behövde alla våra burgare lite mer tryck i smakerna, och vår goda Cheeseburgare hade faktiskt den bästa balansen av dem alla. Våra välfriterade pommes frites var goda och helt klart värda sitt pris.

Vi gillar verkligen vad Omnipollos Kyrkas snygga lokal, häftiga inredning och insyn i bryggeriet har att erbjuda. Vi hoppas att de steppar upp sitt burgargame något, för om de prioriterade maten lika mycket som drycken skulle det här kunna bli något alldeles extra i stället för något som bara är godkänt.

In English

The Swedish microbrewery Omnipollo opened their beer church Omnipollos Kyrka in the autumn of 2021 when they took over Sundbybergs Köksbryggeri’s old brewery. It didn’t take long for us to pay them a visit to try their excellent beers and smash burgers, and the result was decent with a lot of room for improvement. After a bit more than a year it was time to try them again to see how much had happened since last time. Their menu consisted of three regular burgers plus a monthly creation, costing 135 SEK (13 USD) each. So we ordered one of each standard burger, which all came with double patties; a Cheeseburger with cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard, a BLT with cheddar, bacon, lettuce, tomato and mayo plus a Hot Pepper with cheddar, jalapeños and cream cheese. We also ordered some french fries for 40 SEK (4 USD).

During our previous visit our burgers were very flattened, and they were pretty squashed this time around as well, despite them switching to a but with a bit more bounce. Despite its appearance, the bun tasted nice and held together well throughout our meal. The crust on the patties was excellent, but it was a bit dry and could have done with more salt and pepper. The bacon in our BLT was well-cooked with a great consistency, and that burger tasted great apart from the thick tomato slice. Overall, all of our burgers could have tasted a bit more, and our Cheeseburger was the burger with the best balance of the three. Our well-cooked french fries were crispy and tasty, and definitely worth their price.

We really like Omnipollos Kyrka’s interesting building, cool interiors and the full view into the brewery. And we really hope that they step up their burger game, because if they just prioritised their food as their drink they could be serving something truly special, instead of something that’s still just decent.

Adress

Sturegatan 41 (Sundbyberg), Stockholm Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering februari 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Omnipollos Kyrka och anser att de ska behålla betyget 3/5.

Recension från 03 november 2021

Recension skriven av Linus Josephson

Efter mer än ett årtionde på resande fot har det svenska mikrobryggeriet Omnipollo äntligen hittat hem i Stockholm, närmare bestämt i Sundbyberg. Ölkyrkan tillhörde tidigare Sundbybergs köksbryggeri, men har nu skrudats om i Omnipollos manér och huserar både ett bryggeri och en restaurang. På menyn finns det tre olika burgare, som alla kostar 125 kronor, och de kan även beställas i vegetariskt eller veganskt utförande. Detta ackompanjeras självklart med en riktigt imponerande och törstsläckande uppställning med ölfat.

Vi beställde deras cheeseburgare med två köttpuckar, ost, pickles, lök, senap och ketchup, tillsammans med en portion pommes frites för 35 kronor extra. Vårt första intryck var ett mindre bra sådant, då burgaren var extremt tillplattad och inte alls såg inbjudande ut. Hamburgaren kändes även ganska stel i handen, men det tillplattade amerikanska potatisbrödet gav en lätt mjukhet i greppet vilket ändå var lugnande. Köttet från Skärgårdsslakteriet hade en rejält tilltagen stekyta som verkligen balanserade på gränsen till att vara bränd och för knaprig. Men de klassiska ingredienserna gav snabbt en igenkännande smakkombination som förde tankarna till en lyxig cheeseburgare från McDonald’s – på ett bra sätt. Trots stekytan, löken och pickelsen så var burgaren lite för mjuk, och vi något med mer krispig textur som bröt av. Pommes fritesen var välfriterade och lagom kryddade med salt, och var klart godkända.

Vi tycker ändå att Omnipollos Kyrka är ett spännande koncept med flera bra grundtankar, men de måste arbeta mer på själva utförandet och de små detaljerna. Ölen är fortfarande – och med all rätt – huvudfokuset i kyrkan. Vi får hoppas att burgarna får lite mer kärlek i takt med att de blir varma i kläderna.

After more than a decade as a phantom brewery, the Swedish microbrewery Omnipollo has finally found its home in Sundbyberg, Stockholm. The beer church previously belonged to Sundbybergs köksbryggeri, but has now been remodeled in true Omnipollo fashion and houses both a brewery and a restaurant. Their menu contains 3 different burgers, costing 125 SEK (14.5 USD) each, and they can all be ordered as vegetarian or vegan burgers. The food is of course accompanied by a really impressive and thirst-quenching list of tap beers.

We ordered their cheese burger with two beef patties, cheese, pickles, onions, ketchup and mustard, plus an order of french fries for an additional 35 SEK (4 USD). Our first impressions weren’t the best, seeing as the burger had been flattened and didn’t look that appetizing. It didn’t feel squishy either, but the american potato roll at least felt a quite soft. The beef from Skärgårdsslakteriet had a really thick crust that felt almost too much, but it managed to taste nice and hadn’t become burnt. These classic cheese burger ingredients reminded us of a luxurious McDonald’s cheeseburger, but in a good way. But despite the proper crust, onions and pickles we did feel that the burger was a bit too soft overall, and we would have liked to see something with some more texture that balanced it out. The french fries were properly cooked and nicely seasoned with salt, and come recommended.

We still feel that Omnipollos Kyrka is an exciting concept with several good things going for them, but they need to work on their burgers and iron out the details. The beer is still the star of the show at the beer church, but we hope that the hamburgers will be blessed with some more love in the future.

Topplistor

Sociala medier