
När vi recenserade Stekt Burger & Stuff för första gången under 2019 så hade de bara sin restaurang i Täby Centrum i Stockholm. Numera finns de även i Södertälje och Årstaberg, och den sparsmakade menyn innehöll en handfull olika köttburgare, samt lika många vegetariska alternativ och en kycklingvariant. Vi åkte till deras senaste restaurang bredvid Årstabergs pendeltågsstation och beställde en Triple Cheese med 120 gram kött, pepperjack-ost, emmentaler, rödlök och majonnäs. Den kostade 129 kronor inklusive pommes frites och en läsk under lunchtimmarna, och vi lade dessutom till en köttpuck för 30 kronor.
Utseendemässigt så var denna burgare väldigt lik den vi åt för tre år sedan; prydligt monterad med ett glansigt bröd. Och precis som förra gången så var detta en väldigt mjuk hamburgare. Som tur var fanns det några detaljer som bröt av mot det mjuka, bland annat den krispiga rödlöken och ytan på brödet som rostats fint på insidan. Köttet var väldigt gott, smakrikt och saftigt med precis lagom salt och peppar. Vi hade gärna sett en lite mer distinkt stekyta för att skapa lite fler texturkontraster. Mängden ost var märkbar, men ändå välbalanserad och tog inte över, och slutresultatet var en riktigt god hamburgare som vi gärna äter igen. Vi uppskattade verkligen pommes fritesen, som var välfriterade med mycket crunch och potatissmak. Prismässigt ansåg vi att det var på gränsen till för dyrt, men i och med att det var 120-gramspuckar så blev det ändå mycket mat, och på lunchen ingick även pommes fritesen.
Stekt Burger & Stuffs kvalitetshöjning innebär att de är värda ett högre betyg än sist. Vi hoppas att de fortsätter att se över burgarnas komposition och fortsätter med sitt förbättringsarbete, för det finns fortfarande en del att jobba med.
In English
When we first reviewed Stekt Burger & Stuff back in 2019 they only had their restaurant in Täby Centrum in Stockholm. Nowadays they can also be found in Södertälje and Årstaberg, so the time was right to pay them another visit. Their short but sweet menu consisted of a handful of beef burgers, just as many vegetarian options plus a chicken burger. This time around we went to their restaurant by the commuter train station Årstaberg, where we ordered their Triple Cheese Burger with a 120-gram beef patty, pepperjack cheese, emmentaler cheese, red onions and mayo. It cost 129 SEK (12.5 USD) during their lunch service including french fries and a soft drink, and we also added another beef patty for 30 SEK (3 USD).
Looks-wise our burger was very similar to the one we ate three years ago, neatly assembled with a shiny bun. And just like last time the burger was very soft, but there were thankfully several other textures that added some crunch, such as the crispy red onion and the nicely toasted bun. The beef patties were juicy with a lot of flavour, and had been seasoned excellently with salt and pepper. But we would have liked a more distinct crust to create some contrasting textures. There was a lot of cheese, but the amount was well balanced and it wasn’t overpowering. The end result was a very tasty burger that we’d happily try again. We also enjoyed the french fries, which were well-cooked with a nice crunch and a deep potato flavour. The pricepoint was a bit high, but still acceptable as they used 120 grams of beef per patty and included french fries during lunch.
Stekt Burger & Stuff have raised their quality and we are happy to raise their grade. But with that being said we really hope that they give their burger compositions a look-over and continue to improve them, as there’s still a bit of work to be done.