Foodtrucken Super Burger har rullat har rullat på Stockholms gator sedan 2016, och har sedan dess även deltagit i flera matfestivaler och marknader. Vi testade dem faktiskt när de var relativt nyöppnade och blev besvikna över deras trista burgare fyllda med alfalfagroddar. Men med tanke på att det var för mer än sex år sedan så var det dags för ett återbesök. Denna gång hade de en köttburgare och en halloumiburgare på menyn, som kostade 115 kronor. Vi beställde deras Super Smash Burger med två smashade 100-gramsköttpuckar av högrev, dubbel cheddar, rödlök, tomat och tryffelmajonnäs.
Burgaren såg ganska trevlig och välbalanserad ut med ett fint rostat bröd som höll ihop allting. Men även om utseendet var lovande så lämnade smakerna och texturerna en hel del att önska. Köttpuckarna hade en godkänd yta och kryddning, men fetthalten var för låg och vi hittade tyvärr flera tuggiga partier med små broskbitar. Osten var inte tillräckligt krämig och mjuk, utan snarare stel och lite trådig. Tryffelmajonnäsen kändes även den oinspirerad och höjde inte smakbilden nämnvärt. Den råa rödlöken bröt av den slätstrukna smakbilden något och tillförde lite krispighet, men det räckte inte till för att göra någon större skillnad.
Super Burger har visserligen uppdaterat sitt koncept och sin meny sedan vårt förra besök, men det räckte inte hela vägen fram. Vi hittade tyvärr alldeles för många grundläggande misstag som inte känns acceptabla på dagens burgarscen.
In English
The food truck Super Burger has been active on Stockholm’s burger scene since 2016, and has been active at many food festivals and markets over the years. When we first reviewed them over six years ago they’d recently opened, and were let down by their boring burgers filled with alfalfa sprouts. But now the time was right for us to pay them another visit. This time they offered one beef burger and one halloumi burger, costing 115 SEK (11 USD), so we ordered their Super Smash Burger with two smashed 100-gram chuck patties, double cheddar, red onions, tomato and a truffle mayo.
Our burger looked quite tasty and well-balanced, with a nicely toasted bun that held everything together. But even though it looked promising we had some major issues with its flavours and textures. The patties had a decent crust and were well-seasoned, but the fat content was far too low and we found several chewy and sinewy areas. And the cheese was hard and stringy, instead of being soft and creamy. The bog-standard truffle mayo didn’t lift the flavours either, and the only thing we really liked were the raw, red onions that added a bit of crispy crunch. But this wasn’t enough to make a real difference.
Super Burger may have updated their concept and menu since our last visit, but it simply wasn’t enough, as we found far too many basic mistakes that just aren’t acceptable in today’s burger scene.