Texfood and Burgers

Spretigt men godkänt

1 3 5
Skriven av
Foto: Wild West från Texfood and Burgers.

Texfood and Burgers har sitt ursprung i Delsbo strax väster om Hudiksvall, där de serverade burgare och texmex-rätter i tre års tid. Nu har de flyttat till Stockholm, och de huserar numera i en pizzeria i Högdalen centrum. Menyn var minst sagt spretig, med totalt 20 burgare som bjöd på otroligt oväntade kombinationer. Vi förundrades över att de inte hade någon renodlad cheeseburgare, utan snarare varianter som Raggmunk Burger med raggmunk och lingon. Till slut föll valet på en Wild West med stack ut extra mycket, men till slut föll valet på en Wild West med ost, rostad lök, jalapeños, dressing och BBQ-sås. Vi beställde den med två 100-gramsköttpuckar för 125 kronor, och betalade ytterligare 25 kronor för att få den som en meny med pommes frites och en läsk.

Vår burgare var lite platt när den serverades på en tallrik med en rejäl portion pommes frites, vilket berodde på att de stekt på briochebrödets utsida så att det dels fått lite färg men även tryckts till något. Men den såg ganska välkomponerad ut, med två rejält smälta ostskivor. Det svenska köttet från en lokal slaktare smakade riktigt gott och var saftigt, men vi hade föredragit lite mer stekyta för att få lite fler krispiga texturer. Dressingen var ganska söt, men bjöd på en hel del smak och karaktär som kändes rätt vuxen. Deras inlagda inlagda jalapeños fungerade riktigt bra till den, då syran och hettan bröt av från dressingens sötma. Pommes fritesen var god och mättande, men det var lite väl många överfriterade småbitar som inte var särskilt roliga.

Texfood and Burgers är helt klart godkända trots sina lite udda menykombinationer, och vi förstår att de gjorde succé i Delsbo. I Högdalen är dock deras främsta problem att Burger Mansion och Babas serverar vassare och mer prisvärda burgare bara ett stenkast bort.

In English

Texfood and Burgers have their origins in Delsbo, just west of Hudiksvall, where they served burgers and Tex-Mex dishes for three years. Now they have moved to Stockholm, and they are now housed in a pizzeria in Högdalen Centrum. Their menu was very diverse, with a total of 20 burgers offering some incredibly unexpected combinations. We were surprised that they didn’t have a traditional cheeseburger, but rather variations such as the Raggmunk Burger with hash browns and lingonberries. In the end, we opted for a Wild West with cheese, roasted onions, jalapeños, burger dressing and BBQ sauce. We ordered it with two 100-gram beef patties for 125 SEK (13 USD), and paid an additional 25 SEK (2.5 USD) to add fries and a soft drink.

Our burger was a little flat when it arrived on a plate with a generous portion of fries, as the brioche bun had been fried on the outside, giving it some colour but also squashing it a little. But it looked quite well composed, with two generously melted slices of cheese. The Swedish beef from a local butcher tasted really good and was juicy, but we would have preferred a crisper crust for a little more texture. The dressing was quite sweet, but offered a lot of flavour and character that felt quitegrown-up. Their pickled jalapeños worked really well with it, as the acidity and heat cut through the sweetness of the dressing. The fries were nice and filling, but there were a few too many overcooked bits that weren’t particularly enjoyable.

Texfood and Burgers get a thumbs up despite their slightly odd menu combinations, and we can see why they were a hit in Delsbo. In Högdalen, however, their main problem is that Burger Mansion and Babas serve better and more affordable burgers just a few steps away.

Adress

Önskehemsgatan 43, Stockholm Sweden

Mer information

Topplistor

Sociala medier