Vi har rankat Knifetown Burgers som en av Sveriges bästa burgare sedan vi testade dem för första gången under sommaren 2020. Sedan dess har mycket hänt, och den lilla matvagnen har numera parkerats till förmån för en stor restaurang i Boländerna i utkanten av Uppsala. Vi beställde deras dubbla Oklahoma med två senapsstekta och löksmashade 100-gramsköttpuckar, ost, pickles och friterad schalottenlök för 165 kronor, samt deras dubbla BBQ Special med två 100-gramsköttpuckar, ost, bacon, picklad rödlök, chipotlemajonnäs, blåbär och habanero-BBQ-sås för 170 kronor.
Burgarna serverades i händiga papperfickor. De var extremt snygga och hade behållit sin härliga streetfoodkänsla, med en djupt gyllenbrun stekyta på köttet och rejält med smält ost. Köttet hade en rejäl köttsmak och var ordentligt kryddat, vilket gjorde att smaken var närvarande i varje tugga. Texturen på båda burgarna var nästan det som imponerade mest på oss; krispighet, mjukhet och saftighet i genomtänkt symbios som gjorde allt till ett nöje att äta. Detta mycket tack vare det följsamma brödet som var välrostat på insidan och höll ihop allting med bravur. Vår BBQ Special imponerade med sin blåbär- och habanero-BBQ-sås som band ihop allt med trevlig hetta och kraft i smakbilden. Däremot var det lite för mycket senap i Oklahoma-burgare, men även om den nästan tog över så lyckades den ändå hålla balansen i slutändan. Vi hade även velat ha lite tjockare eller åtminstone krispigare lök på båda burgarna, eftersom det ibland blev svårt att bita igenom den. Men det var verkligen en liten petitess i en annars genomtänkt helhet.
Vi tycker att det är fantastiskt kul att Knifetown Burgers har hanterat flytten från den klassiska matvagnen till en större restaurang så briljant. De visar återigen att de är en av de bästa burgarna i Sverige, och värda en avstickare nästa gång du är i eller i närheten av Uppsala.
In English
We have ranked Knifetown Burgers as one of Sweden’s best burgers since we tried them for the first time in the summer of 2020. A lot has happened since then, and the small food truck has now been evolved into a large restaurant in Boländerna on the outskirts of Uppsala. We ordered their double Oklahoma with two mustard-fried and onion-smashed 100-gram beef patties, cheese, pickles and fried shallots for 165 SEK (17.5 USD), as well as their double BBQ Special with two 100-gram beef patties, cheese, bacon, pickled red onion, chipotle mayonnaise, blueberries and habanero BBQ sauce for 170 SEK (18 USD).
Our burgers arrived in handy paper pockets. They looked amazing and had kept their cool street food vibe, with a deep golden brown crust on the beef and loads of melted cheese. The patties had a rich flavour and were well seasoned, which meant that the beefiness was present in every bite. The texture of both our burgers was almost what impressed us the most; crispiness, softness and juiciness in a careful harmony that made everything a pleasure to eat. This was also thanks to the soft bun, which was well toasted on the inside and held everything together perfectly. Our BBQ Special impressed with its blueberry and habanero BBQ sauce, which tied everything together with a pleasant heat and strength of flavour. However, there was a little too much mustard in the Oklahoma burger, but even though it almost took over, it still managed to maintain the balance in the end. We would also have liked a little thicker or at least crispier onions on both our burgers, as it was sometimes difficult to bite through them. But that was really a minor detail in an otherwise balanced package.
We think it’s great that Knifetown Burgers have handled the move from the classic food truck to a larger restaurant so brilliantly. They’ve proven once again that they are one of the best burgers in Sweden, and worth a detour the next time you’re in or near Uppsala.
Madrid
New York
Brighton
Luleå