
Ribhaus har länge varit ett favorithak här på Burgerdudes-redaktionen. Vi recenserade dem första gången 2015 och de deltog dessutom på vårt första Stockholm Burger Fest. På senare år har de öppnat två restauranger i Västerås – en i saluhallen Slakteriet och en i det stora shoppingområdet Erikslund – samt en avstickare utanför Sydkoreas huvudstad Seoul. Vi har testat dem flera gånger under det senaste året, och även om deras burgare med asiatiska influenser imponerar på oss så har vi märkt att kvaliteten har svajat något på senare tid. Under vårt senaste besök på Erikslund-enheten beställde vi en klassisk cheeseburgare – deras Hausburger med 150 gram kött, dubbel cheddar, lök, pickles och en burgardressing kallad Haus Saus. Den kostade 109 kronor, och under lunchen uppgraderade vi till en meny med pommes frites och en läsk för ytterligare 26 kronor.
Burgaren såg riktigt fin ut när den anlände, med ett sesamströsslat bröd, glänsande kött och härligt smält ost. Brödet var riktigt gott; färskt, snyggt uppvärmt och med en saftighet och smak som vi verkligen uppskattade. Vi gillade även all ost och den stora mängden burgardressing de använt i burgaren. Köttet var dessvärre lite av en besvikelse, för trots att stekytan var rejäl så var det inte särskilt saftigt inuti, och det var dessutom väldigt försiktigt kryddat. Däremot vill vi slå ett slag för deras finskurna pickles, som bidrog med en rejäl syrlighet och var fint fördelade över hela burgaren. Pommes fritesen var goda och matiga också, och ett oumbärligt val.
Ribhaus serverar fortfarande riktigt goda hamburgare, och vi rekommenderar fortfarande ett besök – inte minst för att testa deras extravaganta burgare med asiatiska smaker. Men även om restaurangen i Slakteriet fortfarande levererar burgare i toppklass så kan vi inte blunda för att Erikslund-enheten inte når upp till samma höga ribba.
In English
Ribhaus has been a long-time favourite here at Burgerdudes. We first reviewed them back in 2015, and they were guests at our inaugural Stockholm Burger Fest. Nowadays they have two restaurants in Västerås – one in the food hall Slakteriet and one in the large shopping district Erikslund – plus a restaurant outside the South Korean capital of Seoul. We’ve tried them several times over the last year, and even though we’ve always been impressed by their Asian influenced burgers, we have noticed that the quality has been a bit uneven lately. During our latest visit to their Erikslund location we ordered a classic cheeseburger – their Hausburger with a 150-gram beef patty, double cheddar, onions, pickles and their Haus Saus burger sauce. It cost 109 SEK (10.5 USD), and we added a lunch deal with french fries and a soft drink for an additional 26 SEK (2.5 USD).
Our burger looked pretty nice when it arrived, with its sesame coated bun, shiny beef patty and melted cheese. The bun was really tasty; fresh, nicely toasted and with a great juiciness and flavour. We also enjoyed the large amounts of cheese and sauce in the burger. The beef was a bit of a let-down though, and despite having an impressive crust it wasn’t very juicy on the inside, and it was also under seasoned. One thing we did enjoy a lot though, was their thinly cut pickles that added a fresh tartness and were spread nicely all over the burger. Their french fries were filling and tasty as well, and an unmissable addition to our meal.
Ribhaus still serve really good hamburgers, and we still highly recommend a visit – especially to try their Asian fusion burgers. But even though their Slakteriet unit still stays up to par we can’t turn a blind eye to the fact that their Erikslund location has underdelivered several times lately.