Billy Goat Tavern

Legendarisk "cheezborger" i The Windy City

1 3 5
Recension skriven av
Billy Goat Tavern

Billy Goat Tavern blev känt över en natt 1978 när Saturday Night Live gjorde en sketch med restaurangen som inspiration, och John Belushis “Cheezborger, Cheezborger, Cheezborger” har setts av miljoner på YouTube. De har åtta restauranger i Chicago, varav en på flygplatsen O’Hare, och vi besökte originalrestaurangen som öppnade redan 1934. Menyn är sparsmakad med olika stora cheeseburgare och ett antal smörgåsar, utan vegetariska alternativ.

Vi beställde en dubbel “cheezborger” som serverades i en fralla utan tillbehör. Senap, ketchup, lök, pickles och hackad gurka finns nämligen i en separat tillbehörsbar där man själv väljer vad man vill ha på burgaren (tomat och sallad finns dock inte eftersom “geten ätit upp dem”). Vi valde till hackad gurka, rå lök, senap och lite ketchup, och trots våra farhågor att brödet skulle vara torrt och trist så var det faktiskt både mjukt och lagom frasigt. De dubbla köttpuckarna var varsamt kryddade och hade härlig köttsmak, även om de kunde ha varit aningen saftigare. Och med våra tillbehör fick hela burgaren en bra balans av sälta och syra. Ibland behövs det inte mycket mer än så.

Billy Goat Tavern är omåttligt populärt bland både turister och Chicagobor. Det finns helt klart bättre hamburgare i stan, men om du är ute efter en bit burgarhistoria och en god cheeseburgare rekommenderar vi definitivt ett besök.

In English

Billy Goat Tavern became famous overnight back in 1978 thanks to a Saturday Night Live skit that was inspired by the restaurant, and John Belushi’s “Cheezborger, Cheezborger, Cheezborger” has millions of views on YouTube. They now sport 8 restaurants in Chicago, including one at the O’Hare Airport, and we visited their original location that opened back in 1934. The basic menu only consists of cheeseburgers in various sizes and a few sandwiches, and there are no vegetarian options.

We ordered a “double cheezborger” that came served in a kaiser roll and nothing else. Ketchup, mustard, diced onions, kosher dill pickles and relish can be added separately at the condiment bar (tomato and lettuce aren’t present since “the goat ate them”). We put on some relish, raw onions, mustard and ketchup, and despite our worries that the kaiser roll would be too dry and boring, it surprised us with its fresh and soft texture. The two thin patties were lightly seasoned and had a nice beefy flavour, but were a bit dry due to being so thin. And our combination of condiments balanced out the flavours with just the right amount of saltiness and acidity. Sometimes that’s all that’s needed.

Billy Goat Tavern is incredibly popular among both tourists and Chicago locals. Sure, there are better burgers to be had in the windy city, but if you’re in the mood for some burger history and a perfectly good cheeseburger you should definitely give them a visit.

Topplistor

Socialt