Dino’s

Här finns roligare saker än burgarna

1 2 5
Skriven av
Uppdaterad 28 januari 2024
Foto: Dino's Cheeseburger från Dino’s.

Dino’s är östra Nashvilles äldsta dive bar, och vi tror att det är just av den anledningen tipsen om detta ställe har trillat in. Ingången till det charmiga sunkhaket fick oss att tro att stället stängde för 20 år sen, men inne fanns ett öppet kök och en trappa som ledde till en mysig uteservering. På menyn fanns lite olika rätter, inklusive två olika burgare. Vi beställde därför deras ganska välkända Dino’s Cheeseburger med cheddar, sallad, tomat, lök och pickles för 8 USD (80 kronor).

Det tog en bra stund att få maten, men vi gissar att detta var för att hela uteserveringen var full. Dessutom så var köttpuckarna rejält tjocka, så detta kan också ha bidragit till att köket fick kämpa lite extra. Burgaren såg dock ganska märkligt ut, med en pickle som lagts ovanpå kronan och spetsats med en cocktailpinne. Köttet var lätt rosa, vilket vi uppskattade, men det var märkbart kompakt – något som blev särskilt tydligt med den tjocka köttpucken. Brödet var dessutom torrt som om det legat ute för länge. Grönsakerna tillförde en trevlig fräschör och textur, men något för kalla. Och picklesen ovanpå och inuti burgaren var mer salta än dilliga. Om köttet varit mörare och saftigare hade vi kanske inte brytt oss om avsaknaden av sås eller dressing, men torrheten blev tyvärr väldigt påtaglig här.

Stämningen på Dino’s var härlig, och vi kan tänka oss att dyka in på denna bar igen. Men då håller oss nog till ölen – och eventuellt en grilled cheese om hungern slår till.

In English

Dino’s is East Nashville’s oldest dive bar, and we think that’s why the tips about this place have been trickling in. The entrance to the charming dive bar made us think the place closed 20 years ago, but inside there was an open kitchen and a staircase leading to a cosy outdoor terrace. The menu had a few different dishes, including two different burgers. We therefore ordered their rather well-known Dino’s Cheeseburger with cheddar, lettuce, tomato, onions and pickles for 8 USD.

It took a long time for our food to arrive, but we’re guessing this was because the entire outdoor seating area was full. Also, the beef patties were really thick, so this may also have contributed to the kitchen struggling a bit more. Still, our burger looked rather strange, with a pickle placed on top of the crown and speared with a cocktail stick. The meat was lightly pink, which we appreciated, but it was surprisingly dense – which was especially obvious with the thicker patty. The bun was also dry, as if it had been left out too long. The vegetables added a nice freshness and texture, but were slightly too cold. And the pickles on top of and inside the burger were very salty. If the beef had been much juicier we wouldn’t have noticed the lack of any kind of sauce as much either.

The atmosphere at Dino’s was great, and we’d love to pop by this bar again. But then we’ll probably stick to the beer – and possibly a grilled cheese if hunger strikes.

Adress

411 Gallatin Avenue, Nashville USA

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier