Black Iron Burger

Ge järnet

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 24 december 2022
Black Iron Burger

Black Iron Burger öppnade redan år 2008 i New York och blev snabbt en lokal favorit. De stängde kort därefter, men 2013 öppnade de igen med nya ägare som förstärkte det gamla konceptet med influenser från Spanien och Medelhavet. Idag har Black Iron Burger tre restauranger på Manhattan. Vi besökte deras restaurang i Midtown, ett stenkast från Time Square, under eftermiddagen och fick ett bord snabbt. På menyn fanns tiotalet olika burgare, alla med någon säregen ingrediens. Vi valde deras The Black Iron som ändå var deras enklaste cheeseburgare, med två köttpuckar à 113 gram, dubbel pepparrotsost, stoutkaramelliserad lök och pepparrotsmajonnäs för 14 dollar (150 kronor), med extra bacon för 2,5 USD (25 kronor) och lökringar för 6,5 USD (70 kronor).

Burgaren var rejält stor när den kom in, och gav ett ganska maffigt intryck med ett högt skuret topplock och två köttpuckar som täcktes nästan helt av osten. Köttet var perfekt medium rare-stekt och supermört, och smakade riktigt härligt. Vi tyckte att pepparroten gav en intressant twist som tillförde en massa smak utan att ta över för mycket, och denna smakbild kompletterades väldigt väl av den ölstekta löken. Däremot var allting aningen för mjukt, och även om baconet bidrog med lite krispighet så var det ett tillägg som inte ingick som standard. Det höga brödet var lite svårätet och inte särskilt följsamt, vilket gjorde burgaren något svåräten, men vi hade inga egentliga problem att äta upp. Lökringarna var också goda och krispiga, och väl värda sina pengar.

Black Iron Burger behöver finslipa lite på detaljerna, men de serverar ändå goda burgare som är relativt prisvärda för att vara på centrala Manhattan.

In English

Black Iron Burger opened back in 2008 in New York, and quickly became a local favourite. They closed shortly thereafter, but then back in 2013 they reopened with new owners who expanded upon the concept with Spanish and Mediterranean influences. Now Black Iron Burger have three restaurants in Manhattan. We visited their Midtown, just off Time Square, during their afternoon service and quickly got a table. Their menu boasted 10 different burgers, who all had some distinct ingredient that made them stand out. We ordered their The Black Iron which was their option that was closest to a classic cheeseburger, with two 113-gram beef patties, double horseradish cheddar, stout caramelised onions and a horseradish mayo. It cost 14 USD, with extra bacon for 2.5 USD and onion rings on the side for 6.5 USD.

The first thing we noticed when our burger arrived was that is was really huge, especially since the bun had been sliced far down. Both patties were covered with gooey cheese, and the beef had been cooked to a perfect medium rare. It was super tender and tasted great. We felt that the horseradish gave the burger an interesting twist, adding a lot of flavour without being overpowering, and the different flavours were complemented nicely by the beer braised onions. Everything was a bit too soft for our liking though. The bacon was crispy though, but this was an additional ingredient that we needed to pay more for. Since the bun had such a large crown, it was a bit difficult to eat as well, but we didn’t have any problems finishing our meal since it tasted really good. The crispy and flavoursome onion rings were worth ordering as well.

Black Iron Burger still need to fine-tune a few details, but they still serve tasty burgers at a price-point that’s pretty decent considering their central Manhattan locations.

Adress

245 W 38th St, 234 Flatbush Ave & 250 W 54th St, New York USA

Mer information

Topplistor

Sociala medier