Duck Season

Kvacksalvare

1 1 5
Skriven av
Uppdaterad 11 januari 2023
Duck Season

Duck Season är en popup-restaurang som verkar i New York. De dyker upp på olika matmarknader och event, till exempel Smorgasburg där vi testade deras burgare. Som namnet antyder så innehåller stora delar av deras meny anka. Vid vårt besök fanns det tre olika burgare att välja bland, samt ett par mackor och pommes frites med olika slags toppings. Vi beställde en Duck Bacon Cheeseburger för 16 USD (165 kronor) som bestod av en 140-gramsköttpuck med Angus-kött, ost, ankbacon, stekt lök, pickles och sås.

Det dröjde ganska länge innan vi fick maten, och när den väl serverades så visade det sig att vi fått fel mat och fick vänta lite till. Brödet var i alla fall fint och fluffigt, och det såg riktigt lovande ut. Därför blev vi väldigt besvikna när vi tog första tuggan och såg hur köttet formligen släppte ifrån sig vatten. Vi gissar att de förformat sitt kött och fryst det innan tillagning, och den goda smaken av färskt kött saknades helt. Smakmässigt så hade de dessutom bränt både köttet och brödet, och de flesta andra ingredienserna – som grönsakerna och såsen – var kalla och förstörde verkligen upplevelsen.

Ankbaconet var i alla fall en riktigt god och intressant ingrediens, och vi uppskattade den verkligen. Det var uppenbart att vi valt fel maträtt från dem, för när vi tittade på deras pommes frites med anka och poutine så möttes vi av gyllenbruna pommes frites med härlig topping. Så om du råkar på dem i New York så föreslår vi att du väljer ett tillbehör istället och skippar burgaren helt.

In English

Duck Season is a popup restaurant in New York that can be found at various food markets and events, such as Smorgasburg where we tries their burgers. As the name implies, most of their menu contains duck, and during our visit they had three duck burgers, a few sandwiches and french fries with different toppings. We ordered a Duck Bacon Cheeseburger for 16 USD, with a 140-gram Angus beef patty, cheese, duck bacon, fried onions, pickles and sauce.

Our order took quite a long time before arriving, and then it turned out that they’d given us the wrong food, meaning that we had to wait even longer. The bun was nice and fluffy at least, and we were really looking forward to a great meal. Unfortunately we were left disappointed after our first bite, as the patty was extremely watery. We’re guessing that they’ve pre-formed their patties and frozen them before service, and that tasty flavour from fresh beef was missing completely. Tastewise both the bun and the meat was burnt, and most other ingredients – such as the vegetables and sauce – were cold, which really ruined the experience.

This was such a shame, as the duck bacon was a tasty and interesting ingredient that we really appreciated. It was clear that we had chosen the wrong dish completely, because their side-dish with french fries, duck and poutine looked absolutely amazing with golden fries and an appetizing topping. If you run across them in New York we’d recommend that you choose one of their sides instead and skip the burger completely.

Adress

Se deras Instagram-konto för aktuellt schema, New York USA

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier