Smashed

Smakrikt på Lower East Side

1 4 5
Skriven av
Smashed

Smashed öppnade under 2020 på Lower East Side i Manhattan, och kort därefter började folk snacka om att de serverade en av New Yorks bästa smashburgare. Självklart drog vi därför dit för att se om vi kunde avgöra debatten. Det lilla hålet i väggen hade en handfull olika burgare på menyn vid vårt besök, och vi beställde en dubbel Classic Smashed som utöver två köttpuckar även innehöll ost, stekt lök, rå lök, pickles och burgardressing, och serverades i ett potatisbröd. Den kostade 13 USD (135 kronor) och vi beställde även in Smashed Potatoes för ytterligare 6 USD (60 kronor).

Restaurangen hade inga inomhusplatser, men det fanns ett par platser i ett bås utanför där vi fick vänta på maten. När vi packade upp burgaren från omslagspappret möttes vi av en visuellt lite slarvigt hopbyggt burgare. Köttet hängde ut ganska mycket, och osten täckte inte puckarna ordentligt. Däremot var osten härligt smält och bidrog med en utsökt krämighet och tydlig ostsmak som lirade fint med övriga ingredienser. Vi hade gärna sett lite saftigare kött med en mer distinkt stekyta, men smaken var god, och burgardressingen passade utmärkt med både den stekta och råa löken. Eftersom burgaren slagits in i papper direkt från stekbordet så hann både brödet och köttet nästan ångas lite, och resultatet blev lite för mjukt för vårt tycke. Den smashade potatisen var kryddad ordentligt med mycket hetta, men var alldeles för varm och i för små bitar för att äta på ett värdigt sätt. Vi skippar nog den nästa gång.

Burgarnas smakbild sitter i alla fall, och det är egentligen några mindre tekniska missar som håller Smashed tillbaka. Konkurrensen för smashburgare är hård i New York och de är inte våra största favoriter, men vi förstår ändå varför de har blivit så pass populära som de är.

In English

Smashed opened in the spring of 2020 on Manhattan’s Lower East Side, and quickly rose to prominence as one of New York’s best smash burger places. So when we were in the area we simply had to pay them a visit to see if this held true. The small hole in the wall had several burgers on their menu when we were there, and we ordered a double Classic Smashed with two patties, cheese, fried onions, raw onions, pickles and a burger sauce. It came served in a potato bun and cost 13 USD, and we also ordered some Smashed Potatoes for an additional 6 USD.

The restaurant had no indoor seating, but there were a few seats outdoors where we could wait to get our food. When we unwrapped our burger we were met with a somewhat messily assembled burger. The beef patty hung out on the side, and the cheese hadn’t covered all the meat properly. Thankfully it was nicely melted and added some excellent creaminess and cheesy flavours that worked great with the rest of the ingredients. We would have preferred our beef a bit juicier and with some more crust, but it tasted great and the burger sauce complemented both the raw and fried onions nicely. Since they’d wrapped the burger in paper immediately after assembling it, both the bun and the beef got almost steamed, making the burger a bit too soft for our liking. Even though the smashed potatoes were covered with a a tasty and spicy  seasoning, they were too warm and the pieces were too small for us to eat them in any reasonable fashion. We’ll probably skip them next time.

Flavour-wise, the burgers were great, and it’s mainly smaller technical details that are holding Smashed back. The competition is fierce in New York and they’re not our absolute favourites, but we still understand why they’ve got such a strong following.

Adress

177 Orchard St, New York

Mer information

Topplistor

Sociala medier