
Perez-H är en argentinsk burgarkedja som i skrivande stund har sex restauranger i Buenos Aires. Vi besökte deras trånga lokal i det centralt belägna affärsområdet Microcentro, som var härligt hektisk. Trots stimmigheten så kändes lokalen genuint mysigt sliten, och ljudnivån var ändå fullt acceptabel. Priserna var ganska rimliga, och vi beställde deras Double Mantequita med dubbel cheddar och rökt smör för 13 000 ARS (120 kronor), och lade även till pickles i några av burgarna.
Burgarna var små och nätta, med rejäla mängder smält ost och en riktigt trevlig stekyta på köttet. Brödet skilde sig från många andra burgarställen i Buenos Aires genom att ha en tydlig textur och spänst, samt att det var riktigt gott och smörigt. Det var dessutom följsamt utan att bli degigt, vilket har varit vanligt i Argentina. Köttet smakade gott men var lite tuggigt, men det var ändå saftigt och välkryddat. Vi uppskattade krämigheten från de fyra smakrika ostskivorna, men överlag så blev burgarna lite väl enkla och okomplicerade. De lyfte dock när vi lade till pickles, vilket livade upp burgaren. Därför hade vi gärna sett ett mellanting, alltså en enklare burgare som ändå bjöd på lite intressanta texturer. Kanske borde vi ha valt någon av deras mer vilda burgare, men cheeseburgaren fick ändå klart godkänt. Pommes fritesen för 6500 ARS (60 kronor) var rustik och smakade jättegott, och när vi lade till lite salt så blev de ett utmärkt avslut på måltiden med sitt knapriga yttre och krämiga inre.
Perez-H serverar prisvärda och lite folkliga burgare, som kändes som en throwback till en enklare tid. Hit går du för en snabb och enkel burgarmåltid när du är på språng i de goda vindarnas stad.
In English
Perez-H is an Argentinian burger chain that currently has six restaurants in Buenos Aires. We visited their centrally located and cramped Microcentro location, which was small and wonderfully busy. Despite the atmosphere, the place felt genuinely cosy and shabby-chic, and the noise level was still completely acceptable. The prices were reasonable, and we ordered their Double Mantequita with double cheddar cheese and smoked butter for 13,000 ARS (12 USD).
Our burgers were small and neat, with plenty of melted cheese and a really nice crust and flavour to the patty. The bun was one of the nicer ones we encountered during our trip; super squishy and fluffy with a buttery flavour. It was also soft without being doughy, which has been common in Argentina. The beef was tasty but a little chewy, but it was still juicy and well-seasoned. We appreciated the creaminess from the four flavoursome cheese slices, but overall the burgers were a little too simple and uncomplicated. They were elevated, however, when we added pickles, which livened up the burger. Therefore, we would have liked to see a middle ground, i.e. a simpler burger that still offered some interesting textures. Maybe we should have chosen one of their more wild burgers, but the cheeseburger was still passed with flying colours. The fries for 6,500 ARS (6 USD) were rustic and tasted great, and after adding some salt they tied our meal together excellently with their crispy skin and creamy centre.
Perez-H serve affordable and slightly plain burgers, and felt like a throwback to a simpler time. Head here for a quick and easy burger meal when you’re on the go in the City of Fair Winds.