Buzina Burgers

Still buzin'

1 4 5
Skriven av
Foto: American från Buzina Burgers.

Buzina Burgers i São Paulo öppnade redan 2013, och när vi besökte dem under 2023 blev vi väldigt imponerade. Under vårt senaste besök i den trevliga restaurangen beställde vi en American med två smashade 85-gramsköttpuckar, ost och American-sås för 39 BRL (70 kronor) och en Parm Burger med en tjockare 170-gramsköttpuck, grillad tomat och parmesan för 42 BRL (75 kronor).

Burgarna serverades på plåtbrickor och såg väldigt olika ut. American såg ut som en klassisk cheeseburgare, medan Parm Burger kom dekonstruerad med en hel hög av riven parmesan ovanpå. Bröden på båda burgarna kändes bra i handen, och var både fluffiga med en rejäl stuns. Vi uppskattade den tjockare köttpucken på 170 gram, som hade en rejäl stekyta på utsidan och var saftigt rosa i mitten. Köttet var otroligt gott, och detta gällde även de smashade köttpuckarna som var väldigt goda. Här hade vi dock föredragit en ännu frasigare stekyta för att verkligen lyfta fram fördelarna med en smashburgare. Men båda burgarna bjöd ändå på en djup köttsmak och var saftiga inuti. American-såsen var ganska mild i smaken, och vi hade föredragit om den smakade mer och om både löken och picklesen var tjockare för att få lite mer krispig textur. Pommes fritesen för 27 BRL (45 kronor) var välfriterade och täckta med en smakrik kryddblandning som påminde om en het pommeskrydda. De tog slut på nolltid.

Buzina Burgers serverar fortfarande väldigt goda burgare, och även om vi inte blev lika exalterade som förra gången så är de fortfarande värda ett besök nästa gång du är i Brasiliens största stad.

In English

Buzina Burgers in São Paulo opened back in 2013, and when we visited them in 2023 we were very impressed. During our latest stop at the cosy restaurant, we ordered an American with two smashed 85-gram beef patties, cheese and American sauce for BRL 39 (7 USD) and a Parm Burger with a thicker 170-gram beef patty, grilled tomato and parmesan for BRL 42 (7.5 USD).

Our burgers came served on tin trays and looked very different from each other. The American looked like a classic cheeseburger, while the Parm Burger came deconstructed with a whole pile of grated parmesan on top. The buns on both burgers felt good in our hands, and were both fluffy with a nice bounce. We enjoyed the thicker 170 gram beef patty, which had a good crust on the outside and was juicy pink in the centre. The beef here was incredibly tasty, as were the tasty smashed patties. However, we would have preferred an even crispier crust to really elevate the benefits of a smashed burger. But both burgers still offered a deep meaty flavour and were juicy inside. The American sauce was quite mild in flavour, and we would have preferred it to have more depth, and both the onion and pickles could have been thicker for a bit more crunchy texture. The R$27 (4.5 USD) fries were well-cooked and covered with a flavourful spice mixture. We finished them in no time.

Buzina Burgers still serve very good burgers, and even though we weren’t as blown away as last time, they’re still worth a visit next time you’re in Brazil’s largest city.

Adress

R. Padre Carvalho, 30, São Paulo Brazil

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering april 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Buzina Burgers och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 5/5 till 4/5.

Recension från 28 juli 2023

Recension skriven av Linus Josephson

28 juli 2023, Buzina Burgers

Buzina Burgers kan just nu vara São Paulo mest hajpade burgarhak efter att ha fått utmärkelsen stans bästa burgare av burgarguiden Hambúrguer Perfeito. När vi var i staden genomgick restaurangen tyvärr en massvis renovering, och de erbjöd därför endast hemkörning. Som tur var så låg vårt hotell bara fem minuter bort, å vi beställde en X-Bacon med en 170-grams köttpuck, cheddar och bacon för 42 BRL (95 kronor).

Maten levererades snabbt till vår hotellobby med leveranstjänsten iFood, och vi blev lättade att burgaren hade klarat färden alldeles galant. När vi tagit bort omslagspappret möttes vi av en välbyggd skapelse, och brödet var i förvånansvärt bra skick när vi plockade upp den. Första tuggan var en riktig köttsmocka och vi fattade direkt varför hajpen var så stor kring deras burgare. Köttpucken var väldigt saftig med rejäla smaker som vi verkligen uppskattade, men i ärlighetens namn var det baconet som var den absolut starkaste stjärnan. Det hade en perfekt krispig textur och var utan tvekan en av de mest smakrika baconskivorna vi någonsin ätit. Brödet var mjukt och aningen sött, vilket samspelade snyggt med de andra smakerna.

Att en burgare lyckas skapa en så här fantastisk matupplevelse i en fullsatt hotellobby på kvällen efter att ha levererats med bud i en takeaway-påse säger verkligen en hel del om dess höga kvalitet. Vi lyfter på hatten för Buzina Burgers som har skapat något riktigt speciellt, och vi hoppas att få testa deras burgare på plats nästa gång. För vi har en föraning om att det kommer att vara ännu bättre på restaurangen.

Buzina Burgers may currently be São Paulo’s most hyped burger joint, after being named the city’s best burger by burger guide Hambúrguer Perfeito. Unfortunately, when we were in the city, the restaurant was undergoing a massive renovation, so they only offered home delivery. Luckily, our hotel was only five minutes away, so we ordered an X-Bacon with a 170-gram beef patty, cheddar and bacon for BRL 42 (8.5 USD).

The food arrived shortly at our hotel lobby via the iFood delivery service, and we were relieved that the burger had survived the trip just fine. Once we removed the wrapping paper, we were met with a well-built burger, and the bun was in surprisingly good condition when we picked it up. The first bite was a packed with beefy goodness, and we immediately understood why the hype was so great about their burgers. The beef patty was super juicy and rich, which we really appreciated, but the bacon turned out to be an even brighter star than the beef. It had a perfect crispy texture and was undoubtedly one of the most flavourful slices of bacon we’ve ever eaten. The bread was soft and had a slightly sweet taste that worked great with the other flavours.

For a burger to create such an amazing dining experience in a crowded hotel lobby in the evening after being delivered by courier in a takeaway bag really says a lot about its high quality. We tip our hats to Buzina Burgers for creating something truly special, and we hope to try their burgers on site next time. Because have a feeling that it will be even better at the restaurant.

Topplistor

Sociala medier