
Buzina Burgers i São Paulo öppnade redan 2013, och när vi besökte dem under 2023 blev vi väldigt imponerade. Under vårt senaste besök i den trevliga restaurangen beställde vi en American med två smashade 85-gramsköttpuckar, ost och American-sås för 39 BRL (70 kronor) och en Parm Burger med en tjockare 170-gramsköttpuck, grillad tomat och parmesan för 42 BRL (75 kronor).
Burgarna serverades på plåtbrickor och såg väldigt olika ut. American såg ut som en klassisk cheeseburgare, medan Parm Burger kom dekonstruerad med en hel hög av riven parmesan ovanpå. Bröden på båda burgarna kändes bra i handen, och var både fluffiga med en rejäl stuns. Vi uppskattade den tjockare köttpucken på 170 gram, som hade en rejäl stekyta på utsidan och var saftigt rosa i mitten. Köttet var otroligt gott, och detta gällde även de smashade köttpuckarna som var väldigt goda. Här hade vi dock föredragit en ännu frasigare stekyta för att verkligen lyfta fram fördelarna med en smashburgare. Men båda burgarna bjöd ändå på en djup köttsmak och var saftiga inuti. American-såsen var ganska mild i smaken, och vi hade föredragit om den smakade mer och om både löken och picklesen var tjockare för att få lite mer krispig textur. Pommes fritesen för 27 BRL (45 kronor) var välfriterade och täckta med en smakrik kryddblandning som påminde om en het pommeskrydda. De tog slut på nolltid.
Buzina Burgers serverar fortfarande väldigt goda burgare, och även om vi inte blev lika exalterade som förra gången så är de fortfarande värda ett besök nästa gång du är i Brasiliens största stad.
In English
Buzina Burgers in São Paulo opened back in 2013, and when we visited them in 2023 we were very impressed. During our latest stop at the cosy restaurant, we ordered an American with two smashed 85-gram beef patties, cheese and American sauce for BRL 39 (7 USD) and a Parm Burger with a thicker 170-gram beef patty, grilled tomato and parmesan for BRL 42 (7.5 USD).
Our burgers came served on tin trays and looked very different from each other. The American looked like a classic cheeseburger, while the Parm Burger came deconstructed with a whole pile of grated parmesan on top. The buns on both burgers felt good in our hands, and were both fluffy with a nice bounce. We enjoyed the thicker 170 gram beef patty, which had a good crust on the outside and was juicy pink in the centre. The beef here was incredibly tasty, as were the tasty smashed patties. However, we would have preferred an even crispier crust to really elevate the benefits of a smashed burger. But both burgers still offered a deep meaty flavour and were juicy inside. The American sauce was quite mild in flavour, and we would have preferred it to have more depth, and both the onion and pickles could have been thicker for a bit more crunchy texture. The R$27 (4.5 USD) fries were well-cooked and covered with a flavourful spice mixture. We finished them in no time.
Buzina Burgers still serve very good burgers, and even though we weren’t as blown away as last time, they’re still worth a visit next time you’re in Brazil’s largest city.