Sold Out Burger

Slutsålt varje dag

1 5 5
Skriven av
Sold Out Burger

Sold Out Burger öppnade i Paris 10:e arrondissement under 2020 med ett intressant koncept. De har nämligen bara en köttburgare på menyn, och anpassar löpande mängden råvaror som förbereds dagligen med ambitionen att hålla lönsamheten uppe samtidigt som de säljer slut varje dag. Enkelt, fokuserat och minimalt med svinn. Restaurangen är liten, och burgarna är gjorda för att tas med. En cheeseburgare med lagrad cheddar, skivad rödlök, pickles och ”hemlig” sås kostade 9 EUR (100 kronor), och vi uppgraderade till dubbelt kött för 3 EUR (35 kronor) och bacon för 1 EUR (10 kronor), samt pommes frites för 3 EUR (35 kronor).

Vår första tanke när vi fick våra burgare var att de påminde väldigt mycket om Gasoline Grill i Danmark, både till stil och presentation. Köttet var smashat, men fortfarande ganska tjockt med en tydlig stekyta, lagom sälta och en jämn, saftig textur. Brödet var mjukt och följsamt med en försiktig smörsmak. Picklesen, som de gör själva inne i restaurangen, hade bra balans på sälta och syra. Den hemliga såsen smakade klassisk burgardressing, lyckligtvis utan den överdrivna sötman som är alltför vanlig. Löken var tjockt skuren, men gav ett riktigt tillfredställande krisp, och fungerade extra bra med dubbelt kött. Baconet var jättebra, och vi rekommenderar verkligen det tillägget. Deras pommes frites hade skal kvar för en tydligare potatissmak, och var välfriterade med en frasig yta. Lite mer salt hade inte skadat, men det var ju enkelt åtgärdat på egen hand.

Att Sold Out Burger bara har en burgare på menyn kanske låter tråkigt, men denna klassiska och okomplicerade skapelse var nog den bästa burgaren vi åt i Paris. Beställ en dubbel cheeseburgare med bacon bara, för bästa upplevelse.

In English

Sold Out Burger opened in Paris’ 10:th arrondissement in 2020 with an interesting concept. They only have one beef burger on the menu, and prep all ingredients daily to keep profits up whilst selling out every day. The result is a simple and focused restaurant with almost no food waste. Their restaurant is small, and all burgers are prepared to go. A Cheese Burger with aged cheddar, red onions, pickles and secret sauce cost 9 EUR (9 USD), and we upgraded to double beef patties for 3 EUR (3 USD), bacon for 1 EUR (1 USD) and an order of french fries for 3 EUR (3 USD).

When our burgers arrived we immediately thought of Gasoline Grill in Denmark, as they were very similar to each other. The beef was smashed but still pretty thick, with a distinct crust, just enough salt and an even and juicy texture. The bun was soft and fresh, with a delicate buttery flavour, and we enjoyed the balanced acidity and savouriness from their house-made pickles. The secret sauce tasted like a classic burger sauce, without being too sweet. The thickly cut red onions added some crispy textures, and worked great with our double patty burger, and the bacon was excellent as well, and we definitely recommend that you add some. Their skin-on french fries had a distinct potato flavour, and were nicely cooked with a crispy texture. They were a bit under seasoned, but that was easily remedied.

The fact that Sold Out Burger only serve one kind of burger may sound boring, but this classic and uncomplicated creation was the best hamburger we’ve eaten in Paris so far. Just make sure you order a double cheeseburger with bacon, for the best possible experience.

Adress

2 rue Lucien Sampaix, Paris

Mer information

Topplistor

Sociala medier