Burger Bike – ett nytt streetfoodkoncept från Burgarbussen

Från fyra hjul till två

12 december 2017
Burger Bike – ett nytt streetfoodkoncept från Burgarbussen

Sedan Burgarbussen (4/5) började rulla i Falun och Borlänge i maj 2014 så har de hunnit skaffa sig en stor skara fans av deras Dirt Burger, och vi får nog räknas in bland dem. Med en andraplats på Stockholm Burger Fest 2016 och en bra produkt så föds naturligtvis idéer om hur man kan ta konceptet vidare, och nu efter ett gediget förarbete så ska nästa kapitel i historien skrivas.

Burgarcykeln Burger Bike rullade landet runt på försök i somras, och nästa steg blir att utöka till fem cyklar för att kunna testa konceptet fullt ut och få möjlighet att finslipa detaljerna. Går allt som planerat så ska konceptet bli en franchise med cyklar spridda över hela Sverige inom 5 år. Och går det bra, så är drömmarna om USA inte långt borta. Tom Sakofall, som leder satsningen, säger så här: ”Vi vill skapa en rörelse av unga matentreprenörer som får chansen att göra sin grej. Om vi lyckas är vi övertygade om att Burger Bike kommer att revolutionera restaurangbranschen”.

Det är ett intressant koncept, och testerna visar att de trots utmaningarna kan leverera en konsekvent bra produkt. Vi följer utvecklingen med stor nyfikenhet. Läs mer på www.burgerbike.se.

Topplistor

Sociala medier