Nyheter inom burgarvärlden [November 2018]

Badtunnor! Ulricehamn! Stora Saluhallen!

22 november 2018
Nyheter inom burgarvärlden [November 2018]

Vi börjar närma oss slutet på november, och det börjar bli riktigt kallt. Skönt då att man kan värma sig med en burgare. Det händer fortfarande en del i burgarvärlden – inte lika mycket som under sommaren, men ändå tillräckligt för att samla allt i ett inlägg.Det har hänt en del sedan vårt senaste inlägg förra månaden, så vi går igenom allt det viktigaste i ett samlingsinlägg. Här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.

  • 8ft Burger – ett koncept som vi på Burgerdudes har varit med och tagit fram – öppnar för vintern i Skrapans innergård på Södermalm i Stockholm. Satsningen heter Snöskrapan och kommer att ha öppet fyra dagar i veckan. Där kommer de att servera sina burgare, samt att det kommer att finnas både bastustugor och en vedeldad badtunna. Ett minst sagt intressant koncept. Öppettiderna är onsdagar+torsdagar 16-20, fredagar 16-22 och lördagar 12-22, och de kommer att ha öppet till slutet av februari. Under öppningen den 23 november anordnar vi ett premiärevent.
  • Bastard Burgers (5/5) öppnar sin nionde och tionde restaurang idag – båda i Stockholm (Farsta och Liljeholmen). De har även meddelat att de ska öppna i Kungälv, samt att den fjärde Stockholmsrestaurangen öppnar vid Slussen i nysatsningen ”St. Paul” (korsningen Götgatan/St. Paulsgatan). De finns ju redan i Boden, Gävle (nya lokaler), Luleå, Piteå, Stockholm, Sundsvall, Uppsala och Östersund), med kommande ställen i Örebro (slutet av 2018), Karlstad (våren 2019), Gränbystaden i Uppsala (december 2018), Umeå (tidigt 2019), Falun (våren 2019 i Bergströms Galleria), Skellefteå (i vinter), Norrköping (tidigt 2019). När alla dessa ställen har öppnet kommer de alltså att ha 19 restauranger. Pust. Pes.
  • Burgersson (5/5) har redan två restauranger i Göteborg (på Skanstorget och på Friggagatan), och snart blir det en tredje restaurang. Tisdagen den 27 november öppnar de i Stora Saluhallen på Kungstorget. Lycka till med öppningen!
  • Krubb (4/5) har två restauranger i Stockholm (en på Kungsholmen och en i Telefonplan), och öppnade nyligen en till restaurang … i Ulricehamn. Ja, varför inte? Grattis Västergötland!
  • Riche (1/5) slog på stora trumman och basunerade ut att de skulle sluta servera sina burgare efter nästan 20 år, bara några dagar innan vår recension skulle publiceras. Det kändes nästan som ödet, om vi ska vara ärliga. RIP Richeburgaren.

Och här på Burgerdudes fyllde vi 4 år denna månad och firade detta med ett skönt avsnitt av Burgerdudes Podcast, samt en ny topplista för Köpenhamn!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier