Nyheter inom burgarvärlden [Oktober 2018]

Alla nyheter i Sverige ... och en från London

30 oktober 2018
Nyheter inom burgarvärlden [Oktober 2018]

Oktober är snart slut, men det hindrar inte burgarnyheterna från att flöda in. Det har hänt en del sedan vårt senaste inlägg förra månaden, så vi går igenom allt det viktigaste i ett samlingsinlägg. Här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.

  • Vi börjar med en internationell nyhet. Burger & Beyond (5/5) i London kommer att öppna en riktig restaurang under vintern. De har hittills endast hållt till på streetfood-marknader och gjort gästspel på restauranger, men nu ska de alltså få en helt egen adress i Shoreditch. Vi längtar redan till vårt nästa besök. Vi rankar ju dem som #2 i världen just nu.
  • Bastard Burgers (5/5) har ju haft en otrolig framfart i år. De har i skrivande stund åtta restauranger (i Boden, Gävle (snart i nya lokaler), Luleå, Piteå, Stockholm, Sundsvall, Uppsala och Östersund), och nu berättar de även att de ska öppna i Örebro runt årsskiftet. Vi har redan berättat att de snart ska öppna i Karlstad (våren 2019), Gränbystaden i Uppsala (december) och Umeå (tidigt 2019), Falun (våren 2019 i Bergströms Galleria), Skellefteå (i vinter), Norrköping (tidigt 2019)  samt två Stockholmsrestauranger: Farsta (hösten 2018) och Liljeholmen (november 2018). Då kommer de att ha 17 restauranger, alltså mer än dubbelt så många som de har idag.
  • Chucky Burger i Västerås kommer att expandera till en ny lokal ”inom en snar framtid”. För närvarande huserar de i en liten kiosk norr om centrala Västerås, och vår recension kommer att publiceras under november. Håll utkik efter den.
  • Diné Burgers (4/5) i Kungsbacka, Norrköping och Örebro har öppnat sin fjärde restaurang, denna gång på Drottninggatan 31 i Göteborg. Grattis till lanseringen!
  • Hearts (4/5) i Stockholm stänger den sista oktober. Vi tackar dem för den här tiden och ser fram emot att se det nya konceptet som ska öppna i samma lokal.
  • Käk (2/5) i Stockholm stängde nyligen sin restaurang i Örebro, men enligt Sundsvalls Tidning kommer de snart att öppna i Sundsvall. Ryktet är ännu obekräftat, så vi får se hur det blir.
  • Texas Longhorn Burgers & Deli (2/5) i Malmö och Stockholm har omvandlat flera av sina restauranger i Stockholm samt den i Norrköping till vanlig Texas Longhorn-restauranger. Nu finns deras burgarrestauranger endast på två ställen; Danderyd i Stockholm och Triangeln i Malmö.

… Och här på Burgerdudes har vi dessutom uppdaterat sajten med en rejäl artikel om Stockholms bästa burgare, en ny topplista för Berlin, samt att vi har publicerat avsnitt 3 av Burgerdudes Podcast!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier