Flamme Burger

Flame on

1 2 5
Skriven av
Foto: Bearnaise Burger från Flamme Burger.

Flamme Burger är en mindre norsk burgarkedja med en handfull restauranger i Oslo, Bergen och Stord. De öppnade under pandemin med fokus på fast-casual och anpassade sitt koncept för take-away, just för att överleva restriktioner och ändrade vanor. Vi besökte restaurangen i Oslos trendiga Grünerløkka-distrikt, som hade stilren inredning och ett öppet kök. På menyn fanns sju olika burgare, och efter en del övervägande bestämde vi oss för två olika varianter. Vi beställde en Cheese Burger med cheddar, rödlök, pickles och majonnäs för 156 NOK (145 kronor) och en Bearnaise Burger med picklad rödlök, pommes frites och bearnaisesås för 170 NOK (160 kronor). Vi tog även en portion pommes frites för 45 NOK (40 kronor).

Burgarna serverades kort efter att vi lagt vår beställning, men vi märkte direkt några grundläggande problem. För trots att brödet var fluffigt och fint så hade det knappt rostats på insidan och blev väldigt snabbt uppblött av alla såser och köttsafter. Själva köttet var dessutom väldigt tuggigt och ganska segt i konsistensen, och detta drog verkligen ned hela upplevelsen. Osten i vår Cheese Burger var välsmält, men detta räckte inte för att ge burgaren den krämighet vi hade hoppats på. Och trots att vi ändå uppskattade den smakrika majonnäsen och picklesen så blev slutresultatet lite för anonymt. Bearnaiseburgaren var faktiskt mer balanserad med sin smöriga bearnaisesås, syran från den picklade rödlöken och pommes frites som tillförde både textur och smak. Som tillbehör var pommes fritesen helt okej, men de passade faktiskt bättre i en burgare.

Flamme Burger levde inte riktigt upp till våra förväntningar vid vårt besök. Vi förstår att de har lagt fokus på att burgarna ska fungera för take-away och hemleverans, men de måste ju ändå vara goda om man äter dem direkt också.

In English

Flamme Burger is a small Norwegian burger chain with a handful of restaurants in Oslo, Bergen and Stord. They opened during the pandemic with a focus on fast-casual dining and adapted their concept to takeaway, in order to survive restrictions and changing habits. We visited their restaurant in Oslo’s trendy Grünerløkka district, which had stylish décor and an open kitchen. Their menu offered seven different burgers, and after some deliberation, we decided on two different varieties. We ordered a Cheese Burger with cheddar, red onions, pickles and mayo for 156 NOK (15 USD) and a Bearnaise Burger with pickled red onions, French fries and bearnaise sauce for 170 NOK (16.5 USD). We also got a portion of French fries for 45 NOK (4.5 USD).

Our burgers arrived shortly after we placed our order, but we immediately noticed some fundamental problems. Because even though the bun was fluffy and nice, it had barely been toasted on the inside and quickly became soggy from all the sauces and meat juices. The patty itself was also very chewy and quite tough in texture, which really detracted from the whole experience. The cheese in our Cheese Burger was nicely melted, but this wasn’t enough to give the burger the creaminess we had hoped for. And even though we appreciated the rich mayo and tasty pickles, the end result was a bit bland. The Bearnaise Burger was actually more balanced with its buttery bearnaise sauce, the acidity of the pickled red onions and the fries, which added both texture and flavour. As a side dish, the fries were perfectly decent, but they actually worked better in a burger.

Flamme Burger didn’t quite live up to our expectations during our visit. We understand that they have focused on making burgers that work well for takeaway and home delivery, but they still need to be nice when you eat them straight away.

Adress

Se deras webbplatser för samtliga adresser, Bergen, Oslo, Stord Norway

Mer information

Topplistor

Sociala medier