
Smash by Ghost Town öppnade i början av 2024 av två erfarna fine dining-kockar, och när vi kom till deras lilla restaurang i trendiga Grünerløkka så möttes vi av en ganska sparsmakad och sliten lokal som andades mer spökkök än ett supermodernt burgarhak. Alla deras fem burgare var minst sagt originella, och vi beställde två dubbelburgare; Ghost Town Smash med norsk gräddost, ridder-ost och en dijonnäs med rostad vitlök och citron för 192 NOK (175 kronor) och en Chris P. Bacon – Blue med norsk gräddost, ridder-ost, ädelost, bacon, picklad rödlök och en svart kronärtskocks- och tryffelmajonnäs för 225 NOK (205 kronor). Värt att notera att det kostade hela 77 NOK (70 kronor) att uppgradera till dubbelt kött.
I en värld av likriktade burgare så sticker Ghost Town verkligen ut från mängden. Köttet hade en rejäl stekyta och var välkryddat, och vi var väldigt imponerade av att deras deras japanska milk buns var både spänstiga och smakrika. De höll dessutom ihop superbra under hela måltiden. Ghost Town Smash var välkomponerad och snyggt balanserad och nötigheten från de två krämiga norska ostarna fungerade väldigt bra i kombination med den trevliga syran från vitlöks- och citrondijonnäsen. Vi saknade dock något med krispig textur, och burgaren kändes lite mjuk på ett ofullständigt sätt. Chris P Bacon – Blue var helt klart vildare, men lyckades hitta en utsökt balans i smakerna. Baconet var väldigt krispigt och tillsammans med deras svarta kronärtskocks- och tryffeldipp bröt den av den väldigt tydliga ädelosten. Resultatet blev en otroligt överdådig skapelse. Den väldigt stora portionen pommes frites för 59 NOK (55 kronor) hade en utsökt saltblandning som verkligen lyfte smakerna, men de var något underfriterade och bleka.
Smash by Ghost Town serverar unika burgare med en väldigt intressant smakbild. Hit går du när du vill ha en unik smashburgare, för det här är något du inte hittar någon annanstans.
In English
Smash by Ghost Town opened in early 2024 by two experienced fine dining chefs, and when we arrived at their small restaurant in trendy Grünerløkka, we were greeted by a rather sparse and worn restaurant that felt more like a ghost kitchen than a super modern burger joint. All their five burgers were definitely original, and we ordered two double burgers; the Ghost Town Smash with Norwegian gräddost cheese and Ridder cheese and a Dijon sauce with roasted garlic and lemon for 192 NOK (17.5 USD) and a Chris P. Bacon – Blue with Norwegian gräddost cheese and Ridder cheese, blue cheese, bacon, pickled red onions and a black artichoke and truffle mayo for 225 NOK (20.5 USD). It’s worth noting that it cost a staggering 77 NOK (7 USD) to upgrade to double patties.
In a world of standardised burgers, Ghost Town really stands out from the crowd. The patties had a nice crust and were well-seasoned, and we were very impressed that their Japanese milk buns were both squishy and tasty. They also held together nicely throughout the meal. The Ghost Town Smash was well composed and nicely balanced, and the nuttiness from the two creamy Norwegian cheeses worked very well in combination with the pleasant acidity from the garlic and lemon dijonnaise. However, we missed something with a crispy texture, and the burger felt a little soft and incomplete. Chris P Bacon – Blue was definitely wilder, but managed to find a delicious harmony of flavours. The bacon was very crispy and along with their black artichoke and truffle dip, it broke off the very distinct blue cheese. The result was a truly indulgent creation. The large portion of fries for 59 NOK (5.5 USD) had a great salt blend that really elevated the flavours, but they were slightly under-fried and pale.
Smash by Ghost Town serve unique burgers with an interesting flavour profile. This is where you go when you crave a unique smash burger experience, because this is something you won’t find anywhere else.